Steiner: Haas mora više koristiti američki identitet

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Šef Haasa Günther Steiner smatra kako je vrijeme da njegova momčad počne više koristiti svoj američki identitet, s obzirom na rastući interes za Formulom 1 u Sjedinjenim Državama.

Prioritet vlasnika Genea Haasa kod ulaska u F1 2016. bio je povećati globalnu prepoznatljivost njegove kompanije za proizvodnju alatnih strojeva Haas Automation. Nikada nisu posebno gajili imidž američke momčadi pa su prošle godine čak imali bolid obojan u rusku zastavu zbog sponzorskog ugovora s Uralkalijem. Steiner vjeruje kako bi se zbog rastuće popularnosti sporta u SAD-u, što je između ostalog dovelo do tri utrke na američkom tlu u kalendaru za iduću sezonu, trebali više posvetiti svom domaćem tržištu.

“Moramo više koristiti to [američki identitet] zbog veće prisutnosti [u Sjedinjenim Državama]”, rekao je Steiner za Racer.

“Moramo to napraviti kao momčad, nije to direktiva. Nikada nam nije rečeno što moramo biti – ono smo što jesmo. Ali sada mislim da se možemo više fokusirati na to jer postoji veći interes.”

“Prije ste mogli pokušati stvoriti interes, ali reakcija bi bila slaba. Ali sada, znajući da je reakcija snažna, zasigurno ćemo se fokusirati na to.”

Dotaknuo se i bliske tehničke suradnje s Ferrarijem te rekao kako još uvijek nisu u mogućnosti ostvariti veću samostalnost.

“Morali bismo napraviti prevelik korak unazad da bismo napravili možda dva unaprijed, stoga si trenutno to ne možemo priuštiti.”

“Zasad nastavljamo ovim putem, a onda ćemo u nekom trenutku doći do točke gdje ćemo razmotriti promjenu strategije. Ali još uvijek nismo u toj točki. Trenutno smo fokusirani na to da izvučemo najbolje iz ovog pristupa.”

Haas zasad drži 7. mjesto u poretku konstruktora, što bi im bio drugi najbolji rezultat u povijesti nakon petog mjesta 2018. godine.


Odgovor

1 komentar

  1. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Objavljena pravila za 2026 godinu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.