Leclerc: Ove godine nam nije nedostajalo brzine, ako gledamo od prve utrke – skoro uvijek je bilo brzine da se borimo za pobjede

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Charles Leclerc se osvrnuo na loš start utrke u Singapuru i kaže da je uvjeren da će imati bolje lansiranje sa startne crte u utrci u Japanu nego li ga je imao prije tjedan dana. Ferrarijev vozač je imao pole position, ali je vodstvo izgubio već do prvog kočenja. Sergio Perez je potom vodio do kraja utrke i došao do svoje četvrte pobjede u karijeri.

Leclerc kaže da su i drugi vozači iza njega koji su krenuli s desne strane imali problema, uključujući Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa.

“Mislim da sam imao prilično dobre startove cijele sezone. Osvrćući se na Singapur – ne vjerujem da sam išta loše učinio.”

“Ja, Lewis i Fernando – sva trojica smo imali loš start s desne strane. To je loša sreća. Siguran sam da će start biti sasvim u redu ovog vikenda u Japanu.”

Suzuka ima neobičan startni pravac jer je u blagom padu pa vozači do gašenja crvenog svjetla moraju biti i na kočnici.

“Morate se sjetiti da kočite sve dok ne krene utrka. Ako se malo zakotrljate – to je odmah glupa kazna. Osim toga – nije puno drukčije nego inače.”

Leclerc kaže da očekuje jak Red Bull na Suzuki i da će ih biti teško pobijediti:

“Realno gledajući – Max će biti prvak. Ako ne ovog vikenda, onda vrlo, vrlo skoro. No, moramo se usredotočiti na sebe, pokušati odraditi dobru utrku u nedjelju.”

“Ove godine nam nije nedostajalo brzine. Ako gledamo od prve utrke do danas – uvijek smo bili jaki i brzina je uvijek bila tu da se zapravo borimo za pobjede. Tu možemo izuzeti par utrka, ali nije ih bilo puno.”

“Mislim da je ključno da nam se u nedjelju sve poklopi – strategija, upravljanje gumama, tu je trenutno naš fokus. Iduće godine to moramo popraviti da bismo se borili za naslov.”


Odgovor

6 komentara

  1. Honda
    dzeno Prikaži

    Zna se dobro gdje je falilo brzine…



    3
    3

    0
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Gume su bile često problem. Teško je raditi bolju strategiju ako je red bull u prednosti i kod undercuta i overcuta. Također motor nije na razini Honde.



    7
    7

    0
    • F1puls Portal
      gosuasus Prikaži

      Ferrarijev 066/7 motor (ili službeno ‘Superfast’) je vjerojatno najinovativniji komad hardware-a na gridu, ali je područje u koje su zakoračili s tom arhitekturom nerazrađeno po pitanju izdržljivosti legura od kojih se prave komponente. F1-75 konstantno dominira zone akceleracije (izlazi iz sporih zavoja i šikana), a prema pisanju pouzdanih njemačkih izvora prvi su po snazi. Tom razmišljanju u prilog ide i činjenica da su u najjačim režimima rada (kvalifikacije) besprijekorni, kao i rezultati u prvim utrkama sezone kad je (barem prema izjavama iz Ferrarija) motor radio na krajnjim granicama performansi kako bi se utvrdili potencijalni propusti u pouzdanosti. Ukoliko izbacimo sve vanjske okolnosti i promatramo stvari u vakumu (jedna utrka – jedan motor), Ferrari po meni ima prednost nad Hondom, no Honda održava i konzervira energiju kroz bolju električnu komponentu. Dobro Leclerc govori, IMO.



      4
      4

      0
  3. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Ova bi izjava imala smisla da je rekao prije Belgije (da im nije falilo brzine) , sve nakon toga je jednosmjerna ulica.



    4
    4

    0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Do Belgije je bila kombinacija kvarova, genijalne strategije i neke vozacke greske. Moglo se skupiti puno vise bodova do Belgije, ali nakon toga, zbog tehnicke direktive Ferrari gubi oko 0.3 sekunde i to je to, nema spasa.
      Promijeniti ljude u Ferrariju i zabraniti promjenu pravila tijekom sezone.



      3
      3

      0
  4. Jody Prikaži

    Brzina im nije bila problem i to je kao obecavajuce za iducu godinu. Ali odnos prema gumama je bio jako loš, potrosnja jedna od najvecih. A to sumirano znaci da max 5-6 krugova mogu postizati brzinu i drzati Red Bull, ali svaki iduci krug je zaostatak. I lani su imali tvoj problem


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.