Steiner frustriran novom velikom štetom na Schumacherovom bolidu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 11 komentara

Günther Steiner nije skrivao nezadovoljstvo Mickom Schumacherom i njegovim razbijanjem bolida na samom kraju prvog slobodnog treninga u Japanu, rekavši da je to frustrirajuće te da se radi o vozačkoj pogrešci.

Haas je morao promijeniti šasiju i čitav prednji dio Schumacherovog bolida, stoga je Nijemac propustio drugi trening.

“Razočaravajuće je jer smo izašli samo kako bismo isprobali start i dobili podatke za nedjelju, a onda je na putu do boksa nakon starta Mick razbio bolid”, rekao je šef Haasa Steiner.

“Cijeli prednji dio je slomljen, ali moramo promijeniti i šasiju jer nismo sigurni je li napukla, a sa šasijom ne možete riskirati.”

Schumacheru nisu strani veliki sudari s barijerama pa mu je ovo već treća ovosezonska promjena šasije. Prve dvije bile su nakon sudara u Saudijskoj Arabiji i Monaku.

“Ovo je treći put da imamo potencijalnu štetu na šasiji. Kažem potencijalnu jer moramo provjeriti je li napukla ili nije, ali poprilično je frustrirajuće”, dodao je Steiner.

Schumacher je kao razloge sudara naveo gubitak temperature u gumama zbog probnog starta, veliku količinu vodenog spreja od bolida ispred, postavke bolida, ali i činjenicu da mu je ovo prvi put na Suzuki – Steineru ta opravdanja nisu značila ništa:

“Trkaći si vozač, znaš da ne možeš vidjeti u spreju, a vode je bilo i ranije. Ja nisam tamo [na stazi], ne govorim vam koliko je to teško. Znate da ovaj posao nije lak, ali u konačnici je sam ovo prouzročio.”

“Da, bilo je spreja, bilo je vode, ali to svi znamo.”

Dodao je kako nije razgovarao s Mickom nakon sudara:

“Ponekad je manje više. Nisam razgovarao s njim.”

Dobro je poznato da Schumacherovo mjesto u Haasu za 2023. nije sigurno i prema najnovijim informacijama, Haas će birati između njega i Nice Hülkenberga. Ova greška, pogotovo s obzirom na Steinerove izjave, sigurno ne ide u korist Schumacheru, iako je on rekao kako bi bio iznenađen kad bi mu današnji sudar utjecao na šanse za dobivanje mjesta.


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Mnogo nabusit i nakurčen seljačina, ne znam da iko ovoliko sere na svoje vizače ili ekipu kao on u javnost.



    3
    -10

    13
    • Lando Norris
      Maracos Prikaži

      On samo govori ono što svi znamo i ne pegla mu PR sve što mu izađe iz usta. Kad čuješ ostatak timova (vozači i šefovi momčadi), ako si jako naivan, pomisliš kako kod njih raste cvijeće u garaži i svi se grle za podršku nakon greške vozača ili tima.. A zapravo su im 90% izjava, o maltene bilo čemu, teška laž u kameru..
      Ovom izjavom po meni baš ništa nije krivo rekao. Poslali su bolid van na par “jednostavnih” testova, vratio se u dijelovima potpunom greškom vozača koji nije u stanju reći: precijenio sam situaciju i pogriješio.



      18
      18

      0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        Ne mora davati pr cvijece i proljece izjave al ne mora ni srat.
        Nego neka krene malo od sebe, nije baš se ni on pokazao ko najsposobniji sef ekipe pa ne vidim da iko iz haasa sere na njeg.
        Na kraju, ako imas vozaca debila koji razbija bolid to dosta govori i o tebi kao nadredjenom



        9
        9

        0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ma lik očito ima nešto protiv Micka. Držao je Magnussena i Grosjeana godinama, koji su obojica već bili preiskusni kad su došli u Haas, i radili su hrpu gluposti svake godine. Pa evo Magnussena su vratili, i lik skoro svaku utrku ima očtećeno prednje krilo za crno narančastu zastavu nakon prvog kruga… Da ne govorim o Grosjeanovim glupostima…

      A Micku je tek druga godina. Ima prvaka koji su u prvim sezonama radili veća sranja od Micka. Tipovi kao Grosjean nisu takva sranja prestali raditi do kraja karijere…



      5
      5

      0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ali Mick radi ista sranja i ne uspijeva redovno ni da dobiva Magnussena koji nije vozio godinu dana, nikakav dojam nije ostavio da bi čovjek rekao da zaslužuje da vozi idalje, ni performansama, ni preticanjima doslovno ničim.


        0
        -2

        2
  2. Lotus
    zion11 Prikaži

    ne znam, što više gledam taj Haasov bolid to mi livery više liči kao da je preuzet od Kinder čokoladica… a Mick, žao mi ga je



    3
    3

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Da ga niste sjebali 3x (najmanje) sa strategijom i/ili zamjenama guma od po 10sec i da mu nije riknuo bolid u Kanadi, možda bi imao 10-ak bodova više, pa bi trenutno bili ispred AMa, a ako bi bili ispred i nakon Emirata, to znači 5-6 miliončića više.
    A sve štete na bolidu koje je napravio Mick sigurno nisu toliko.
    Zato Kevin u zadnje vrijeme uredno odvaljuje endplatove krila u duelima na startu, završavajući lagano van bodova.
    Ništa Steineru, imaš Hulka, a pored njega eventualno i Riccija, naravno ako bi ovaj htio da mu se primanja smanje sa 15 miliona na 1 milion.
    Dragi su mi obojica, ali jedan nije vozio (redovno) čitave 3 sezone, a drugi zadnje dvije sezone vozi lošije od Micka.



    28
    28

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.