Perez: Pogurao sam razvoj novog bolida u određenom smjeru

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 2 min 3 komentara

Vozač Red Bulla Sergio Perez kaže da je pokušao gurnuti tim “u određenom smjeru” kako bi bio siguran da mu novi bolid RB19 što više odgovara.

Perez se pridružio Red Bullu za sezonu 2021. kako bi zamijenio Alexa Albona, ali baš kao u slučaju Albona i Pierre Gaslya prije njega, Meksikancu se teško bilo približiti timskom kolegi Maxu Verstappenu i potpuno ovladati Red Bullovim bolidom.

Perez je 2022. imao prilično jak start u odnosu na Verstappena. Njegova rana forma donijela mu je pole u Saudijskoj Arabiji i pobjedu na Velikoj nagradi Monaka, koja je održana tijekom vikenda kada je 33-godišnjak potpisao novi dvogodišnji ugovor s Red Bullom do kraja 2024. godine.

Ali, kako je sezona odmicala i Red Bull razvijao svoj bolid, Verstappen je nizom pobjeda bodovno ostavio Pereza daleko iza sebe te dao do znanja da mu Perez neće biti suparnik za naslov. Nasuprot tome, Perez je priznao da mu je postalo manje ugodno voziti bolid nego što je to bilo na početku sezone. Iako se pred kraj 2022. malo podigao u formi, naposljetku je borbu za drugo mjesto u poretku vozača izgubio od Ferrarijevog Charlesa Leclerca.

Na pitanje je li uspio s timom poraditi na svojim problemima kako bi spriječio sličan pad forme s RB19, Perez je rekao:

„Da, svakako. Postoje stvari na kojima ćemo raditi. Vjerujemo da će bolid već sada biti bolji. Gurao sam momčad u određenom smjeru i vjerujemo da idemo u tom smjeru. Ali vidjet ćemo. Kad dobijemo bolid, sve je u tome da mu se prilagodimo i pokušamo ga maksimalno iskoristiti.“

Perez je preuzeo odgovornost za neke od svojih problema u 2022. i rekao da je do kraja godine njegova strana garaže shvatila gdje je pogriješila u postavljanju bolida.

„Učimo na pogreškama koje smo napravili; mislim da smo ponekad krenuli u krivom smjeru s postavljanjem bolida i to je vrlo važno za nas da shvatimo. Mislim da smo pred kraj sezone shvatili što radimo s bolidom, tako da je to bilo ključno za nas. I mislim da idemo u dobrom smjeru.“

SERGIO PEREZ

Odgovor

3 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Mislim ovo, mislim ono.
    Dok se ti smisliš ode Max. Slična priča kao i s Bottasom. Tu i tamo neki bljesak, a između misle zašto su sporiji od timskog.



    9
    9

    0
  2. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Dođu prve kvale kad ono 0.500 iza Maxa.
    Upss.



    3
    3

    0
  3. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Mislim da smo pred kraj sezone shvatili što radimo s bolidom!

    Kao da je bitno na kraju sezone šta ste skontala!



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.