[live timing] Drugi dan testiranja: Mercedes se zaustavio na stazi

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 1 godinu 4 min 18 komentara

8:00Krenuo je drugi od tri dana testiranja u Bahreinu!

8:01Današnji raspored vozača:

Red Bull: Perez/Verstappen
Ferrari: Sainz/Leclerc
Mercedes: Hamilton/Russell
Alpine: Ocon/Gasly
McLaren: Norris/Piastri
Alfa Romeo: Zhou
Aston Martin: Alonso
Haas: Magnussen/Hulkenberg
AlphaTauri: Tsunoda/de Vries
Williams: Sargeant

9:50Glavni zaključak nakon prvog dana i skoro dva sata drugog dana je da ekipe imaju relativno pouzdane bolide u ovoj drugoj godini tehničkog pravilnika. Dupinjanje nije problem kao što je bilo prošle godine. Najviše posla dosad je odradio Tsunoda u AlphaTauriju – čak 37 krugova.

8:55Glasine u paddocku kažu da Lance Stroll vjerojatno neće biti spreman za prvu utrku sezone idućeg tjedna. Njegovo mjesto preuzet će netko od dvojca Drugovich/Vandoorne.

11:22Još je malo manje od sat vremena ostalo do poauze za ručak. Najviše krugova dosad je odradio Sergio Perez, čak 74, a najbolje vrijeme ima Carlos Sainz – 1:32.486.

12:10Ispred nas je pauza za ručak. Na vrhu poretka je Carlos Sainz, a vjerovali ili ne – danas uopće nismo vidjeli zaustavljanja na stazi ni crvene zastave. Čini se da je Christian Horner bio u pravu kad je rekao da bi ekipama trebalo testiranje skratiti s tri na dva dana. Iza Sainza je Logan Sargeant što sugerira da nitko još uvijek ne lovi najbrža vremena. Najveći broj krugova još uvijek stoji pokraj imena Yukija Tsunode koji je trenutno na posljednjem mjestu.

13:15Nastavlja se drugi dan testiranja. Guanyu Zhou je prvi na stazi, trenutno nema nikog osim njega. Za Red Bull će popodne preuzeti Verstappen, nakon što je jučer odradio otprilike tri GP distance.

13:35 Verstappen na C0 gumama dolazi do drugog vremena, što pokazuje koliko je još vremena u tom Red Bullu.

14:36Toto Wolff kaže da mu Red Bull izgleda jako brz, te da je Ferrari danas pokazao dobru formu. Također, kaže da se njihov W14 muči po višim temperaturama, ali će na tome još raditi.

15:34 Radovi u Red Bullu – Verstappen je popodne odradio samo 18 krugova, dok je Perez jutros solidnih 76.

15:45 Što se tiče broja krugova po ekipama, trenutno stanje je iduće:

Williams: 120
Aston Martin: 110
Alfa Romeo: 107
Haas: 102
McLaren: 99
Red Bull: 94
Mercedes: 93
Ferrari: 92
Alpine: 74

15:56George Russell se upravo zaustavio na stazi u svom Mercedesu i izazvao crvenu zastavu!

16:14Testiranje se nastavlja, Mercedes je napokon uklonjen sa staze. Istovremeno, Verstappen je još uvijek u garaži, a radi se o curenju ulja na njegovom Red Bullu.

16:23Sat vremena prije kraja počinju novi krugovi za hvatanje naslovnica: Fernando Alonso dolazi do druge pozicije, sedam desetinki iza Maxa Verstappena. Za malo veći font naslovnica Aston Martin će trebati još malo manje goriva u bolidu.

16:29Evo Verstappena opet na stazi, čini se da je Red Bull riješio problem. U međuvremenu – Mercedes se dokotrljao do garaža pa će provjeriti radi li se zaista o hidraulici ili samo o problemu sa senzorom.

16:38S obzirom na to da se kvalifikacije u Bahreinu voze otprilike u ovo doba – za očekivati je da bi mogli vidjeti barem par krugova na mekšim gumama kako bi se ekipe pripremile za idući vikend.

16:45Mercedes je potvrdio da je Russellov bolid stao zbog problema s hidraulikom. To bi značilo da se danas više neće vraćati na stazu.

17:00C5 gume na bolidu Alfe Romeo bile su dovoljno dobre da Guanyu Zhou zauzme prvo mjesto u poretku (40 tisućinki ispred Verstappena) i izmami osmijeh na lice Valtterija Bottasa.

17:08Alpine ima neobičan problem – svaki put kad bi netko od vozača ušao na promjenu guma – barem jedna stražnja guma bi zapela prilikom skidanja.

Live timing

[livetiming aktivno=”0″ izvor=”273515″]


Odgovor

18 komentara

  1. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Meni se čini da McLaren opet ima loš početak, mogli bi oni ove godine biti p7 u konstruktorima. Pre loše.



    2
    2

    0
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    OT: F1TV Pro ima popust 20% na pretplatu.



    2
    2

    0

  3. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Iza Sainza je Logan Sargeant što sugerira da nitko još uvijek ne lovi najbrža vremena

    Osim Alonsa 😁



    1
    1

    0
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Fernando Alonso dolazi do druge pozicije, sedam desetinki iza Maxa Verstappena. Za malo veći font naslovnica Aston Martin će trebati još malo manje goriva u bolidu.

    Ako se ne razumiješ nema potrebe lupati…

    Mnogi govore dobre stvari o ponašanju bolida. Nije samo u pitanju vrijeme kruga. A sve i da je ovo najbrže što mogu, već su preko pola sekunde brži nego prošle godine u kvalama na ovoj stazi…



    2
    2

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Apsolutno, izgledao je prikovano za asfalt u ključnom zavoju broj 10, da ne spominjem kako bočni usisnik izgleda interesantno i agresivno. Jao kako svake godine prije sezone imamo briljantnih analitičara… Nego, koliko je Zhou brži nego u kvalifikacijama prošle godine na ovoj stazi? 🙂



      1
      0

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ima ih dosta bržih, ali Aston je i dalje očito najviše napredovao. A vremena na kvalifikacijama obično idu još dole u odnosu na testiranja.

        Ne pravim se pametan, ali ovo sigurno nema nikakve veze sa glory runom sa malo goriva. I da je tako, i dalje je veliki napredak.

        Zhou je brži za 0,8s. Aston za 1,3s. S tim da je Zhou i lani podbacio za kolegom skoro sekundu u kvalifikacijama…



        2
        2

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.