Magnussen: 2023. je početak nove ere za Haas zahvaljujući svježim investicijama

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 3 min 5 komentara

Kevin Magnussen smatra da Haas ulazi u „novu eru“ budući da su financijski resursi momčadi konačno dostigli razinu maksimalno dopuštenog iznosa budžeta, što za sezonu 2023. iznosi 135 milijuna dolara.

Haas je prolazio kroz turbulentno razdoblje u F1 u posljednjih nekoliko godina rezultat čega je bilo potpuno otpisivanje sezone 2021. i fokusiranje momčadi na razvoj bolida u skladu s velikom promjenom pravila 2022. godine. Haas je pritom zaposlio dobro financirani, ali i veoma neiskusni dvojac u vidu Micka Schumachera i Nikite Mazepina da sakupljaju iskustvo kroz 2021. godinu.

Igranje na kartu novih pravila se za Haas očito isplatilo pa su tako sezonu 2022. završili na 8. mjestu u poretku konstruktora sa 37 osvojenih bodova, što je napredak u odnosu na 2021. kada su sezonu završili na posljednjem mjestu i bez bodova na kontu. Nikitu Mazepina zamijenio je Magnussen na početku sezone 2022., dok će ove sezone boje Haasa braniti Nico Hülkenberg umjesto Micka Schumachera čime je Haas napravio potpuni zaokret i od dva mlada i relativno neiskusna vozača došao do dva iskusna veterana sporta koji zajedno imaju 322 nastupa u utrkama F1.

Haas je pred nadolazeću sezonu sklopio ugovor s novim naslovnim sponzorom naziva MoneyGram koji je omogućio momčadi da dostigne ograničenje proračuna. Magnussen smatra da je time momčad revitalizirana te ulazi u ono što on naziva „novom erom“.

„Haas je definitivno napravio korak. Rekao bih da je ovo nova era za momčad u koju ulazimo. Uzbudljivo je, idemo u pravom smjeru. I bit će uzbudljivo vidjeti kamo idemo. Svatko u momčadi može vidjeti da smo u dobroj poziciji i da se približavamo ostvarenju ciljeva koje smo si postavili kao momčad. A napredak nas sve motivira.“

Dok su ograničeni financijski resursi spriječili Haas da uvede više od jedne značajne nadogradnje prošle sezone, tim će sada moći slijediti agresivniju razvojnu strategiju s ciljem poboljšanja pozicije u poretku konstruktora.

„Jasno je da smo bolje pripremljeni za sezonu u usporedbi s prošlom. Možemo ići na svaku utrku, bilo da se radi o Bakuu ili Monaku, i osjećati se kao da možemo optimizirati bolid za stazu. To je nešto što košta, pa sama činjenica da imamo malo poticaja od MoneyGrama kao glavnog sponzora pokazuje da smo uspjeli stvoriti interes oko tima prošle godine da poduzmemo taj veliki korak i dobijemo njih na našoj strani.“

KEVIN MAGNUSSEN

Haas će svoju novu formu moći prikazati već sutra u 12:30 kada je na rasporedu prvi trening VN Bahreina.


Odgovor

5 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Haas ide po prvu pobjedu. 😁😁



    3
    3

    0
  2. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Dobar ce bit Haas, volija bi da uspiju



    2
    2

    0
  3. Ron Dennis
    Kufare Prikaži

    Svi napravili korak ili dva naprijed jedino Mercedes i McLaren slusamo žalopojke



    1
    1

    0
  4. Lotus
    zion11 Prikaži

    očekujem podij Haasa i Aston Martina ove godine


    0
    0

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      ZA AM je digao neki hype ove godine, pa ajde mozda, imaju i ajkulu Alonsa koji ce sigurno iskoristiti priliku ako se pruzi, ali Haas nema nikakve sanse za podij. Jedino nekakav freak scenarij s kisom, Safetom u krivom trenutku…. Ali Hulk u zivotu nije stajao na podiju, a Kmag ima 1 podij ako me sjecanje dobro sluzi, a zajedno imaju utrka bok te pitaj koliko.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.