Red Bull: Prednost će se otopiti kad do izražaja dođe ograničenje u zračnom tunelu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 22 komentara

U Red Bullu smatraju da bi se ova sezona mogla zakomplicirati kad do izražaja dođe drastično ograničenje korištenja zračnog tunela kojeg će iskusiti tijekom godine. Naime, Red Bull je kao prošlogodišnji prvak dobio najmanje vremena za korištenje tunela, a to vrijeme se dodatno smanjilo za 10% zbog prekoračenja budžeta 2021. godine.

Iako ta kazna nije imala previše utjecaja na dosadašnji razvoj novog RB19, itekako bi im moglo naštetiti kako sezona bude odmicala.

Helmut Marko zbog toga tvrdi da nitko u ekipi nije opušten:

“Optimalno smo se pripremili za sezonu. Kad smo saznali da smo kažnjeni – postalo je jasno da moramo biti iznimno efikasni u zračnom tunelu i svako testiranje mora biti s jasnom svrhom.”

“Dosad smo uspijevali u tome. Međutim, kako sezona bude odmicala i budemo imali sve manje vremena za korištenje zračnog tunela – naša prednost će se istopiti. Druge ekipe će imati više vremena za testiranje.”

“Zato je izuzetno važno da osvojimo što više bodova u ovoj fazi.”

U Bahreinu je Red Bull pokazao svoju moć, ali Marko ne vjeruje da će se to ponavljati na svakom tipu staze.

Na upit da prokomentira izjavu Georgea Russella da će pobjeđivati na svim utrkama, Marko odgovara:

“Ne. Ta Russellova izjava je odraz njegove frustracije nakon utrke u Bahreinu.”

“To je specifična staza gdje je asfalt izuzetno abrazivan, pa je trošenje guma bio važan aspekt. Da, imali smo dobre performanse, ali ne može se reći da ćemo pobjeđivati na svim stazama i da je naslov već osvojen. Da je tako lako – bilo bi lijepo.”

Još uvijek ga muči činjenica da su na slobodnim treninzima u Bahreinu imali toliko problema s balansom bolida:

“Imali smo jako dobar balans na testiranjima na toj stazi, a onda je u petak bolid jako podupravljao. Max to nikako ne voli. No, i druge su ekipe imale sličan problem. Možda se radi o nekom vanjskom faktoru poput pijeska, temperature, što god. Pažljivo smo riješili problem i pronašli setup koji je Maxu omogućio da osvoji pole i pobjedu.”


Odgovor

22 komentara

  1. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Naslov me podsjetio na Miška:
    Pre dve godine Miško je vozio dva kilometra vezanih očiju. – Ma dajte molim Vas jel znate vi koliko je dva kilometra? (Nakon vožnje vezanih očiju)
    A, Vozio je i pola kilometra u rikverc. Ne verujete? – Verujemo Verujemo!

    S obzirom da je Mercedes fulao koncept, Aston Martin ove godine najvjerojatnije nije spreman boriti se za za titulu, a u Ferrariju je Ferrari mislim da im kazna ove godine neće puno naštetiti. Ako se Ferrari nekim čudom ne sredi biti će: U ovo doba slijedeće godine…



    9
    9

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Pavle Prikaži

    Red Bull ima toliku prednost da su već nakon 3-4 kruga imali isto toliko sekundi ispred pvrog pratitelja. Još sam negdje pročitao da su na team radio dogovarali da ne idu punom snagom, tako da je u tom bolidu bilo još podosta rezerve..
    Kad/ako netko i smanji ili anulira njihovu prednost, ovi će već imati dobru zalihu bodova tako da vjerujem da će se prošetati kroz prvenstvo. Nadam se da sam u krivu :)



    7
    7

    0
  3. Tricolore Gorila
    Zendo Prikaži

    Toliko smo vam povjerovali da se ne osuđujemo niti komentirati :)


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Realno to je istina…ALI pod uvjetom da imaju dostojne suparnike što nije slučaj u ovoj sezoni.
    Nije Red Bull toliko dobar koliko su ostali podbacili.
    Ali ja neću gubiti nadu i otpisati ovu sezonu. I očekujem jako dobru utrku za vikend.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ne. upravo je suprotno. Red Bull je toliko dobar. Svi su napredovali, ali niko ne može znati hoće li to biti dovoljno kad krene sezona. Niko nije očekivao da će Red Bull napredovati više… Ne možeš reći da su ostali podbacili, kada su i oni imali veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu…

      A napredak je vidljiv i u ekipama iz sredine poretka. Dobro, oni su imali i više prostora za napredak i više resursa po novim pravilima (zračni tunel, CFD). A imali su od koga vidjeti šta najbolje funkcioniše. Aston Martin je na primjer postavio za cilj da naprave bolid koji je bolji po svemu od prošlogodišnjeg najboljeg, RB18. I sami sebe su iznenadili. Napravili su najveći napredak. Nije dovoljno za sami vrh, ali to nisu ni ciljali.



      4
      4

      0
  5. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Pa imate alfatauri i njihovo vrjeme u tunelu..



    3
    2

    1
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      FiA to konstantno nadgleda, ti podaci se ne smiju dijeliti. Čim stisnu “start” u tunelu, kucka vrijeme.
      Alpha Tauri uzima manje dijelova od Red Bulla nego Haas od Ferrarija.

      Ja vjerujem da će im ova kazna veći hendikep biti za sezonu 2024.



      1
      0

      1
  6. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    počeli i ovi pilit naopako… kao nemamo još sekundu u džepu samo ne smijemo pokazati… al ajd… da je ferkan na njihovom mjesto ostavili bi sve za krug pa bi bila instantna promjena pravila.



    3
    3

    0
  7. avalon Prikaži

    moguće vrlo lako da je marko u pravu kad kaže da će se ( ili bi se ) prednost mogla topit . možda nešto slično ka sa brawnom GP 2009. button je u prvih 7 trka ima 5 pobjeda , ima 32 boda više od seba 61 Vs 29 . po ovom sistemu bodovanja kakav imamo danas bodovni omjer bi bija 165 Vs 70 = 95 bodova + za buttona . na kraju prvenstva buttonova prednost se otopila sa tih 95 na 46 bodova . ko zna bi li prednosti i bilo da seb 2009. nije ima 5 , button tek jedno odustajanje .
    marko razborito razmišlja mada posli jedne trke teško je bilo šta prognozirat jer još su 22 trke pred nama i sve je moguće mada sudeći po startu RB/maxa/sergia recimo da su šanse RB za titulu 50% , a ostalih 50% mogu međusobno “podilit” ferrari , AM i mercedes .



    6
    5

    1
  8. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Jao daj molim te. A da recimo vam fia okine 100 mil dolara kao mclarenu ? Kako bi tek onda funkcionirali? Ovako ste varali, stekli veliku prednost, obrazloženje je bilo na razini prvog razreda osnovne škole, a da bi na kraju dobili simboličnu kaznu koja se ionako ne odnosi na budget cap. A u aero tunelu nema neke velike štete s obzirom na prednost kou rb ima na tom polju.



    3
    0

    3
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Zašto bi im dali 100m kazne? Oni nisu špijunirali drugi tim. Njihovo prekoračenje je koliko ono u brojkama? Ili još bolje postocima?
      Ponašatw se kao da su prekoracili 30% budžet a ne niti 1%.
      Ako su stvorili takvu prednost s toliko malo dodatne love samo im se treba jos više nakloniti.



      2
      0

      2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Oni su prekoračili cap za “samo” 1% kao što se ferrari nije nagodio sa fia-om oko motora. Mazanje očiju javnosti sa cateringom. Najbolje stanje su i kolik prednost je rb dobio su dali šefovi drugih ekipa koji ipak malo više znaju o tome od tebe ili mene.


        0
        -2

        2
        • Pirelli Wet
          r2d2 Donator Prikaži

          Kada već brojimo grijehe nemojmo zaboraviti Mercedesov ‘tajni’ test guma koji je rezultirao s 8 godina dominacije. Ili ipak nije jer tih 1000km kiji su im rješili problem s gumama su mogli odraditi na slobodnim treninzima/testiranjima. Biti će da su (kao i Red Bull ova aerodinamička pravila) pravila za motore izrađivali zajedno s FIA-om. Ako netko nalazi utjehu u tome slobodno neka vjeruje ali osobno mislim da su to potpune gluposti.
          Glede zločina i kazne prekoračenja buđžeta, nemojmo zaboravit i da su i Aston Martin i Williams prekršili pravila doduše samo proceduralno, pa su kazne bile samo novčane. Red Bull je dodatno kažnjen s 10% vremena u zračnom tunelu. S jedne strane strogo da bi se pokazalo zube i zaštitilo novo pravilo, jer ako bi kazna bila samo novčana, čemu onda to pravilo. S druge strane kada pogledaš da se Mercedes sam kaznio s oko 100% odabirom krivog koncepta (vjerojatno floora iliti poda, a ne side-poda) onda se kazna čini smiješna. Inače tih 400 tisuća funti prekoračenja je sića i koliko god to zvućalo ljigavo je cijena cateringa pa je jidini benefit koji je Red Bull imao od toga da su bolje jeli. Da se ne pravimo naivni i Red Bull ali i druge ekipe koje si to mogu priuštiti smišljaju i koriste načine kako trošiti novac mimo ograničenja. I to i financijskih i razvojnih ograničenja, npr. što spriječava Strolla da si kupi superkompjutor i da na njemu vrti modele te onda na firminom kompjutoru ‘slučajno’ ubode dobre početne uvjete?
          Na kraju pravdanje tih grijeha je politika i ona meni uvijek zvuči neuvjerljivo. To je kao kad AP brani ministre s rukama u pekmezu, vrijeđa ti inteligenciju.



          3
          1

          2
        • Kimi Raikkonen 7
          Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

          Eto, preduhitrio me kolega veze Mercedesovog privatnog testiranja guma, kako su oni trebali biti kažnjeni?


          0
          -1

          1
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          @r2d2 slažem se da je to prekoračenje već trebalo biti izbrisano od strane drugih timova i da nije ono krivac što je RB ovako dominantan. Oni su napravili najbolji posao i treba im čestitati na tome.
          Ono što se ne slažem:
          – RB nije prekoračio budžet za sitnih 400k, nego za 1,8m
          – Aston Martin i Williams ne mogu ići u istu rečenicu pa na kraju staviti “doduše samo proceduralno”
          Znaš da mi lijeni čitamo samo prva dva slova rečenice :)
          Sem toga u zvaničnom FIA raportu za Aston Martin je napisano:
          “AMR did not gain or seek to gain any advantage from the inaccurate exclusions or adjustments of certain costs.”
          Ove rečenice nema u FIA raportu za RB.



          1
          1

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Izgleda da nisi ni čitao raport za RB…
          Nemaš se tu šta ne slagat. To ti upravo piše u tom raportu, a ti si očito odlučio vjerovati medijskim naklapanjima…

          Kao ovaj Dani gore, sa velikom prednosti što su stekli, jednom večerom viška… Pa nije ovo Survivor, pa da čim se dobro najedu mogu puno bolje radit. 🤣 Kao da bez toga nisu imali šta jesti…



          1
          1

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          @Pastor, ne znam gdje si ti čitao da piše, ali ne piše. Ako je opet problem sa Engleskim, mogu ti dati dobar link za prevode?!


          0
          0

          0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.