Perez pobijedio u Saudijskoj Arabiji, drugi Verstappen, a Alonso izgubio podij zbog pogreške ekipe

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 4 min 124 komentara

Velika nagrada Saudijske Arabije donijela nam je novu izvrsnu predstavu Red Bulla, barem kad je riječ o brzini njihovih bolida. Pouzdanost je još uvijek upitna jer su tijekom utrke i jedan i drugi bolid imali nekoliko problema, ali ipak – došli su do cilja i to se nije odrazilo na njihovu brzinu.

Sergio Perez novi je pobjednik ove sezone, ali mu je najbrži krug u posljednjem krugu “ukrao” Max Verstappen, zbog čega će Nizozemac ostati vodeći čovjek prvenstva. Svejedno, Meksikanac je odradio fenomenalnu utrku i kad god je bilo potrebno pokazao je tempo dovoljan da iza sebe zadrži timskog kolegu.

Na startu utrke najbolji je posao napravio Charles Leclerc koji je krenuo na soft gumama i napredovao tri mjesta. Međutim, nakon što su oba Ferrarija obavila promjenu guma – na stazu je izišao sigurnosni automobil jer je Lance Stroll dobio naredbu da se zaustavi na stazi. Puštanje SC na stazu pomalo je diskutabilno jer je Stroll uredno parkirao bolid izvan staze. Svejedno, ta odluka naškodila je Ferrariju čiji su vozači pali na šesto i sedmo mjesto, iza oba Red Bulla, oba Mercedesa i jedinog preostalog Aston Martina. Zanimljivo, Charles Leclerc je u jednom trenutku ekipi javio da je “glupo ovako kružiti iza”, ali mu iz Ferrarija nisu dali priliku da zaobiđe Carlosa Sainza.

Mercedes je također imao internih rasprava jer je Lewis Hamilton krenuo na hard gumama, a George Russell na mediumu. Tako je prilikom perioda sigurnosnog automobila Hamilton dobio medium, na kojem je u početku izgledao brže od Russella na hardu. Mlađi Britanac dobio je naredbu da propusti kolegu koji bi dobio priliku uloviti Alonsa, međutim, tu je naredbu odbio. Kasnije se pokazalo – sasvim opravdano, s obzirom na to da je Hamiltonov tempo pao pa je Russell odmaknuo na više od pet sekundi.

Fernando Alonso imao je turbulentan početak utrke jer je krivo parkirao bolid na svoje startno mjesto, zbog čega su mu suci udijelili kaznu od pet sekundi. Ta kazna je odrađena dok je na stazi bio sigurnosni automobil, pa je zadržao svoje drugo mjesto. Alonso je u cilj ušao 15 sekundi iza drugoplasiranog Verstappena i još jednom pokazao da je Aston Martin trenutno drugi najbrži bolid. Ipak, podij je izgubio jer se pokazalo da je ekipa dirala bolid prije nego je izdržao kaznu od 5 sekundi, zbog čega je treće mjesto naslijedio George Russell.

Solidne bodove danas su osvojili i u Alpineu, i to osmim i devetim mjestom. Esteban Ocon danas je imao puno bolji dan nego prije dva tjedna, a Pierre Gasly se počeo sastajati s bolidom i došao je do devetog mjesta. Vrijedi spomenuti da je dvojac imao i lijep duel koji je prošao bez incidenta.

Posljednji bod osvojio je Kevin Magnussen koji se posljednju trećinu utrke mučio pokušavajući prestići Yukija Tsunodu. Ipak, par krugova prije kraja je uspio i ostavio AlphaTauri ponovo bez bodova jer je i Nyck de Vries bio daleko iza – tek na 14. poziciji.

Osim Strolla je iz utrke ispao i Alexander Albon, vjerojatno zbog problema s kočnicama.

Ovom utrkom Sergio Perez je na petoj pobjedi, a Max Verstappen je na 79 podija i još mu samo jedan fali da dostigne Ayrtona Sennu.

#VozačEkipaZaostatak
1Sergio PerezRed Bull1h21:14.894
2Max VerstappenRed Bull+ 5.355s
3Fernando AlonsoAston Martin+ 20.728s
4George RussellMercedes+ 25.866s
5Lewis HamiltonMercedes+ 31.065s
6Carlos SainzFerrari+ 35.876s
7Charles LeclercFerrari+ 43.162s
8Esteban OconAlpine+ 52.832s
9Pierre GaslyAlpine+ 54.747s
10Kevin MagnussenHaas+ 64.826s
11Yuki TsunodaAlphaTauri+ 67.494s
12Nico HülkenbergHaas+ 70.588s
13Guanyu ZhouAlfa Romeo+ 76.060s
14Nyck de VriesAlphaTauri+ 77.478s
15Oscar PiastriMcLaren+ 85.021s
16Logan SargeantWilliams+ 86.293s
17Lando NorrisMcLaren+ 86.445s
18Valtteri BottasAlfa Romeo+1 krug
19Alexander AlbonWilliams27
20Lance StrollAston Martin16

Odgovor

124 komentara

  1. Tricolore Gorila
    Zendo Prikaži

    Očekivao sam da će pojesti pereca, malo razočaravajuće za tu razinu talenta.



    3
    -5

    8
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Perez sjajan na uličnim stazama kao i obično, a vozač dana MV!

    Naš dobri stari prevarant je pokušao s još jednim trikom na startu, ali vrlo neuspješno. Alonso mijenja livreju, ali ćud nikada!

    Urednik nam je prošli trkaći vikend obećao, da citiram, “fe-no-me-nal-nu sezonu”. Zasad smo na 0/23 po fenomenalnosti i zanimljivosti. Čistokrvna dominacija Red Bulla.

    Čekamo AUS.



    14
    0

    14
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Vjerujem razvojem auta tijekom sezone će porasti zanimljivost, dns se svi poredali momčadski. Šta je Alonso rekao, svako će završiti gdje mu je mjesto.



      5
      4

      1
    • dejan_s Donator Prikaži

      @Fittipaldi
      Ha ha ……….. da li to frustracije izlaze na vidjelo ….. nije sve crno ako Hamilton ne pobjeđuje. Ima i drugih stvari za pratiti osim borbe za prvo mjesto. Pogledate Alonsa, Piastrija ….



      7
      -1

      8
    • Fernando Alonso 14
      tapa-tapa Prikaži

      Samo je jedan prevarant u cijeloj priči a to nije ALO. Ne budi tolki hejter i ne budi zao.



      11
      7

      4
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Nisam zao. Čovjek je centralna figura dvije najveće afere u povijesti Formule 1 – Crashgate i Spygate.

        A baš danas promašio startni box okvir kad je drugi i hvata prvi zavoj. Kakva slučajnost. :)



        6
        -6

        12
        • dejan_s Donator Prikaži

          Ha …ha da li je to danas Alonso namjerno pogriješio na startu da bi ostvario neki njegov poseban cilj? Da ostvari što slabiji rezultat? Uh … biće zanimljivo pratiti komentare ove godine.



          6
          5

          1
        • Fernando Alonso 14
          tapa-tapa Prikaži

          Evo imaš sreće danas-ide kazna alo


          0
          -1

          1
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          @dejan_s

          Kada nisi unutar startnog boxa, ne može se aktivirati jump start senzor.

          Eto, sad znaš razlog kazne i zašto bi stekao prednost. :)



          1
          -3

          4
        • dejan_s Donator Prikaži

          @Fittipaldi
          Od sada više neće biti nikakih komentara u vezi vašim poruka niti bilo kakve komunikacije u vezi vas u bilo kom smislu. Vi ste u nekoj vašoj dimeziji. Ha …. ha ….
          rezonovanje je …….. nadnaravno …….. Hm, … steknete možda sitnu prednost na startu, ali dobijete 5 s kazne, uz put znate da imate slabiji auto i da vam eventualno stečena pozicija neće mnogo značiti jer imate brže aute iza vas na stazi koja dopušta pretjecanja.
          Fenomenalno.



          3
          2

          1
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          Zahvaljujuci spygateu jr ham 2008 osvojio naslov + Australia 2009 (muvanje hama i njegova inžinjera) o cemu sam prije koji tjedan pisao+testiranja gume na gpdisnjem odmoru. Mislim da vas “najveci” ima puno vise sranja od alonsa ali ga engleska masinerija jako dobro krije.



          12
          10

          2
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          I spygate i crashgate idu hamiltonu u prilog.
          Spygate mu je donio konkurentan bolid u prve dvije sezone, jer kako se vidi iz primjera AMR, cak i poznavanje neceg znaci dobru prednost.
          Crashgate mu je donio +6 bodova u odnosu na Massu koji bi mu falili na kraju sezone, cak i da u Spa nije dobio kaznu jer je tad izgubio 4 boda.



          12
          11

          1
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          @zj11 znam o cemu govoris ali fanu hama je tesko objasnit zasto se izdvajaju fanovi f1 od fanova neznam cega “goata” “mode” “dtsa” ili jako upitnih politickih načela.



          2
          1

          1
  3. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Polu-procesija, ali opet zanimljivo. Umjesto radija od Ferrarija, zabavljao nas je Red Bull sa svojim. Perezu odlično za moral, ali očito Red bull mora porasiti na pouzdanosti. K Mag ipak uspio proći Yukija, bravo za Haas, šteta za Strolla.
    Sargeant odličan, nije “novi Latifi” .
    Padre Alonso – true GOAT .



    16
    13

    3
  4. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Nakon SC-a bez previše uzbuđenja. SC možda čak i nepotreban. Mercedes dobar čim su ispred Ferrarija, a i s bodovima nadoknađuju u odnosu na AM. Alonso taman koliko mu treba. Red Bull liga za sebe. Alpine vjerojatno najjača momčad poslije RB-a, Ferrarija, Aston Martina i Mercedesa.



    4
    4

    0
  5. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    RBR su neki drugi svijet, sekundu brži od svih (race pace). Perez kralj uličnih staza, iako ova to čak i nije. Alonso opet na postolju, bravo. Merc lagano skuplja bodove isto kao i prošle godine. Sainz nezainteresiran, LEC odličan na softu, šteta što je ušao u box malo prije safety cara, možda je mogao kao Hamsta prebacit se na medium. Taj safet stvarno nije bio baš pretjerano potreban. Kažu ovi sa Skya da je zbog GPS signala poslan, a tamo 10 redara i kamera oko bolida i vidi se da je van staze. Totalno nategnuto. Drago mi je za Haas da su skupili bod.



    3
    3

    0
  6. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Znači varaš prethodnu sezonu, dobiješ mizernu kaznu i opet FIA navlači nepotrebni safety car na stazu da dođe na vrh….



    10
    -1

    11
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Ovaj auto su razvijali prije nego su dobili kaznu, taj potencijalni minus će se vidjeti, nadamo se svi u tijeku sezone.



      2
      0

      2
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        Varali su 2021., sezona u kojoj su imali brži bolid na većem broju staza, osvojili vozačku titulu i držali se do kraja u konstruktorskoj utrci. Postavili si temelje za 2022., prekoračili budžet, prijavili da su malo više jeli i pili i to je to 😂



        5
        -11

        16
        • Marlboro
          F1bodul Prikaži

          Možda, ali imaju tipa koji ima zračni tunel u glavi.

          Bitno da tvoj vozač svako malo drobi kao kamenolom jedno te isto, očito se Merc ne snalazi u cost cap eri, a oni da. Briga me za Red Bull nisam fan. Btw



          7
          5

          2
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Iz analize super vremena za 2021 je Mercedes imao 0.293 sekunde brzi bolid tijekom sezone, tako da ta prica o brzem redbullu ne drzi vodu.



          7
          7

          0
        • Max Verstappen 1
          Kuko11 Prikaži

          Varali 2021 i imali brži bolid , ok , nismo gledali isto natjecanje .
          Fia digla podnicu 2022 u Kanadi , Merc je imao tu istu podnicu ni 24 sata od objave prve odluke.



          3
          2

          1
    • Red Bull
      Deathbone5 Prikaži

      Safety car s Maxom i Rbulom nema apsolutno ništa. GPS je pokazivao da je bolid još uvijek dijelom na stazi što pokreće automatsku proceduru za safety car. Kraj priče



      5
      1

      4
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        Imas li neku sluzbenu referencu za ovu pricu s GPS-om i automatskom procedurom SC-a?

        Posto je npr. 2022. bila 1-2 situacije gdje im je bolid stajao prakticki na stazi pa im je trebalo krug-dva da pozovu SC. A Stroll je bio prakticki s vanjske strane ograde parkiran, u “kontra” smjeru, da su ga povukli jos tri metra naprijed bilo bi isto da je tu di je ili u Silverstoneu.



        3
        1

        2
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Komentirali su u prijenosu da je gps pokazao da je manji dio bolida jos na stazi, te da zbog toga ide procedura takva.



          1
          -2

          3
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Sve 5, samo me zanima di je ta procedura bila proslih godina…

          Bilo kako bilo, mislim da se previse manipulira svime, evo sada i ovo s Alonsom..🤮



          3
          2

          1
    • Ferrari
      Mrgud Prikaži

      Netko je ovdje dobro jednom iskomentirao da bi se kazna cak i vise mogla osjetiti za 2024. nego za ovu godinu.



      2
      1

      1
  7. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Eh da se polovina trka vozi na uličnim stazama možda bi Perez i imao neke šanse za titulu. Alonso doktorski do stotog podija, rutinski. Za Ferrari nemam riječi, imali su tako dobru bazu prošle sezone i na šta su sad došli. Ti njihovi inžinjeri ako već nisu dovoljno dobri ili šta već nek idu na selo praviti mozzarelu, ili nek budu neki turistički vodiči u Firenci ili slično, jbt opet se Enzo prevrće. Na kraju KMag jedva uze bod, eh sad me zanima na koliko je on Hbg?



    4
    3

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ma nebi on ni ovdje imao šansu da Max nije imao problem u kvalama. Bio je sporiji od prošlogodišnjeg pp-a, a Max je bio redovno brži cijeli vikend. Onda kad uzmeš da je i lani u Monaku zahvaljujući izazvanom crvenom zastavom zadržao pp… Malo je nategnuta ta priča oko njegovih predstava na uličnim stazama. Naravno, tu može biti nešto bliže, ali i dalje je sporiji.



      1
      1

      0
    • Stoffel Vandoorne 2
      Superformula Prikaži

      Magnussen vs tsunoda highlight,nevjerojatno


      0
      0

      0
  8. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Ovo gledamo do kraja sezone izgleda, rb 1-2 i 3 mjesto ide Alonsu ili eventualno nekom iz merca



    2
    2

    0
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    ipak ce na kraju bit dosadna sezona…
    RBR svaka cast sastavio je bolid samo ztakvi, i sad se horner ruga kao toto nekad…
    Ferrari neka baci ovu kantu u more, i nek povede mercedesovu…
    Has blize Ferrariu nego Ferrari RBR
    A Aston je napravia dobar bolid ali realno može samo iznenadit jednu trku RBR i to je pod mozda



    4
    3

    1
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    “Ne vidim razlog zašto ne bi smo pobjedili na ostalih 21 utrka”



    21
    21

    0
  11. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Ne razumijem odluku o SC-u u situaciji gdje Stroll stoji van ograde parkiran. Proslih godina su im u slucaju sudara trebala po 1-2 kruga da konacno pozovu SC. Rade show gdje ne treba. Fali mi Formula iz 90-ih i ranih 2000-ih. Tko bi onda rekao da cemo zaliti za Whitingom, Mosleyom i Bernijom.



    13
    12

    1
  12. Nando
    Lux Prikaži

    Prekrasno vidjeti ovako nasmijan Aston Martin i Alonsa.



    20
    18

    2
  13. James Hunt
    Takagi Prikaži

    Dajte naslove Red Billu, bez da se puno natežemo. Ostali nek počnu raditi na bolidu za iduću sezonu , stara dobra floskula. Smiješan je postao sav ovaj F1 cirkus



    5
    4

    1
  14. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Jel kralj tražio SC zbog zanimljivosti jer nisam vidio potrebu?
    Sky F1 nahajpao Hamiltona, a Russel ga s tvrdim gumama otresao kao prhut iz kose…
    Ferrari čisti plač… Barem je Alonso treći, za njega je teško ne navijati.



    7
    4

    3
  15. Max Verstappen
    Kenzo Donator Prikaži

    Super mi je bilo čuti kako team navija za Fernanda!
    Lice Pereza nakon što mu je David rekao da je ipak Max prvi u prvenstvu. :)) još je pitao Maxa u cooling room da li stvarno ima najbrži krug. Neprocjenjivo.
    Uživam kako se Hemiltonići koprcaju :) cmizdravci. Pravi muškarci bi zagrizli i išli dalje. On ide dalje, ali prema dolje. Nitko nikome nije ništa ukrao, bilo je prestizanje na stazi, pogledajte si video 1000 puta kao i ja, ja ga jako često gledam jer me jako razveseli! :)) sad sam već na 2.000 otprilike…



    13
    0

    13
  16. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Ako sam dobro vidio Jos Verstapen nije ni cestitao Perezu dok je ovaj pored njega slavio. Bas je antipatican i arogantan.
    Inace utrka 0 bodova, zao mi da sam ni gledao. Svatko u svom svijetu poslje SCa.



    13
    13

    0
  17. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Malo motivacije za sve
    Ako mislite da nece doc bolji dani pogledajte Alonsa.
    Da mi je neko reko 2018 da ce 2023 osvajat podije s bivsom Force Indijom nebi vjerovao.
    Ferrari loš na stazi koja im je trebala odgovarati…ne mirisi dobro.
    Perez totalno zasluzena pobjeda danas.



    9
    9

    0
  18. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Ferkan mi je djelovao kao da ima još nešto kad ono štanga. ALO legenda!



    4
    4

    0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      Ma lec je mogo mozda na merce ali kaj kad sainz blokira a momcad opet nema sefa da definira neke stvari
      Jbte lec je doso s 12tog na tamo 5to mjesto iza sainza prestigavsi jedan merc
      Sainz za to vrijeme jedino uspio pustiti russela ispred
      A nije mecka brza jer da je russel bi otiso ca dalje



      3
      0

      3
  19. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Koji apsolutno neptreban Safety car.

    Cestitke Perezu na pobjedi i tempu.

    Alonso na svom mjestu.

    Russel pokazao da se nece skloniti, Hamilton osim 5 krugova nakon SC nigdje cijelu utrku.

    Ferrari katastrofa u race paceu.

    Mclaren ko da vuce sidro za sobom na pravcu.

    Magnussen i Tsunoda jako dobri.

    Alpine na svom mjestu.

    Audi ce morat dobro poradit na strategijama kad udju, jer momcad zasad uvijek izvisi kad su neocekivane situacije.

    Utrkakao utrka nista posebno.



    2
    2

    0
  20. Susie Wolff
    Celik Prikaži

    Današnja utrka je dokaz ako imas moćan bolid ne može ti nitko ništa,unazad 20 godina su to bili Ferrari RB i Mercedes



    1
    1

    0
  21. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Nepotreban SC uništio potencijalno sjajnu utrku.
    Sve nekako očekivano osim Leclerca koji kao da je postao opsjednut Latifijevim duhom nakon prelaska za hard gume.
    Neobjašnjiv pad u tempu i letargija.


    0
    -1

    1
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Ferrari ocito boluje od lošeg gripa .. na mekim gumama dobar na mediumu slab a na hardu katastrofa.


      0
      0

      0
      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Ma jasno je to. Nejasno mi je zašto je Leclerc došao do Sainza i stao kad je očigledno trebao biti ispred. Ne možeš uvijek očekivati da će ekipa zatražiti switch.
        Fali njemu one Maxovske drskosti.


        0
        0

        0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Trebate vi shvatiti da Sainz nije Albon Perez isl momci. Sainz je jako dobar vozač. Je Lec bio brži no jedno je stići a drugo prestići. Ferrari je po meni trebao razdvojiti njihove taktike na midium i hard. A oni gotovo uvijek izvedu da jedan drugom smetaju. Što se tiče Leclercove drskosti. Pa pokazao ju je kontra Vettela i previse no to onda mnogima nije dobro sjelo. Momčad ako ima vozača do vozača i ako se onaj iza pokaže bržim , pustiš ga naprijed da vidiš dali on što moze. Ako ne moze zamjeniš ponovno mjesta i to je to. Ferrari ce taj dio apsolvirat za 300 godina. Sjetite se Massa Alonso , Kimi Vettel i nastavlja se. Leclerc je u manje od 20 krugova dosao sa p12 na p5 iz Sainza na cca 3 i nesto sec. Sc ih je pogodio najvise. No ocito je bilo da Sainz danas nije imao tempo ljudi ispred sebe. Pao je sa 4 na 6 mjesto i to je to. Mada iskrno , mislim da ni Lec na hardu nije mogao puno vise. Ferrari je truba i možda im je ovo realno mjesto. To što Lec uzima p2 u dva navrata ne znači da je bolidu mjesto tamo. Na hardu je bolid spor i nema brzinu onih ispred sebe.



          5
          5

          0
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Pa nije mu Leclerc ušao u DRS zonu ..obadvojica su na tvrdim gumama vozila kao “po jajima”.
          Leclerc je bio brz na mekim gumama jer su svi ispred njega bili na mediumu na tvrdim ga nije bilo nigdje.
          Ferrariu je svejedno ( bodovno) ko je naprijed a ko iza ..očito je da se nece boriti nijedan a ni drugi za prvo mjesto pa cemu onda timske odredbe.


          0
          0

          0
  22. Kimi Raikkonen 7
    Dragan1980 Prikaži

    Jebena glupa FIA.
    Alonso P-4



    11
    9

    2
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Što reći više na FIA-u?
      Možda bolje ništa jer će mi gazda izbrisati profil…



      8
      7

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Zašto bi ti iko išta? Ovdje se redovno pljuje po vozačima i po drugim ljudima iz F1, pa nikom ništa. Posebno pe Helmutu, totalno neopravdano. Jes da izgleda maloumno i pokazuje kakav je ko, ali samo izvolite. Ovdje se samo moderira vrijeđanje ostalih članova…


        0
        -1

        1
  23. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Treba promijeniti ovo pravilo u vezi odsluzivanja kazne, ili dodati na race time. Jer ovo što je “dirnuo” 0.1 prije mehaničar na stražnjoj dizalici, je totalna glupost.



    16
    15

    1
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Koja debilana… Iznova se čovjek iznenadi.



      12
      12

      0
    • Kimi Raikkonen
      Michael Schumacher Prikaži

      Barem je ovo pravilo toliko prosto jednostavno da nemože biti jednosrtavnije. Za vrijeme odluživanja kazne u boxu bolid mehanicari nesmije dirati dok se kazna ne odluži.



      5
      5

      0
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        Pa nije ga mehaničar dirao. Nego dizalica. Ali nisu počeli raditi na njemu je poanta ako ga je okrznuo, nema smisla nikakvog. Ne znam mislim da treba ukinuti odsluživanje kazne tijekom pit stopa


        0
        -1

        1
        • Kimi Raikkonen
          Michael Schumacher Prikaži

          Pa nije se dizalica sama dovezla do bolida. Onak poprilicno ti je smješan argument. A to da se na kraju doda kazneno vrijeme mnogima bi bilo neprihvatljivo jel se vec u par navrata desilo da kada su određeni vozaci odslužili kaznu da su vratili poziciju ili napredovali u poretku, a pred kraj utrke se onda opet znalo zagužvat pa su se znali sabit i samim time bi taj pridlog bio duplo veca kazna nego ovako kako je.



          3
          1

          2
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          A tko upravlja dizalicom, mehanicar. Ako on mora podic bolid sa istom onda je radio na bolidu kad nije trebao jer bez njegovog dizanja ne mogu ni ovi promijenit gume.

          Jedina debilana je sto im je trebalo 50 minuta da donesu odluku.

          Fun fact: 98e u silverstoneu je Schumacher dobio stop and go i obavio ga u zadnjem krugu, ali posto je box bio poslije ciljne ravnine prakticki je nije ni odradio.
          Mclaren se zalio, ali s obzirom da se tada kazna morala izrec u roku 20 minuta od prekrsaja, zalba je pala i Ferrari nije trebao uopce ni odradit kaznu bez obzira na pravilo o 3 kruga.
          Jednostavno trebaju uvesti da se sve sto se dogodi prije 5 krugova prije kraja utrke treba izreci do kraja utrke, tj. dok vozac u pitanju ne prodje ciljem.
          Ovako ostaju repovi i to nikom nije drago vidjet.



          5
          5

          0
  24. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Kad se potpisuje idući Concorde Agreement?
    Vrijeme je da se FIA-u istjera iz Formule 1, dosta je više bilo idiotizma, nesposobnosti i sumnjivih odluka



    15
    13

    2
  25. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Ako je suditi prema govoru tijela, Perez ne kraju ove sezone može pakirat kofere. Toliko kiselih i zlih pogleda od strane tvoje ekipe nije vec dugo viđeno o Maxovom govoru tijela nakon izlaska bolida bolje da se slova ne kaže. Sjeme problema je proklijalno u tako savršenoj ekipi jasno je ko dan.



    13
    13

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Nije sto navijam za Maxa… Cini mi se da je Perez nesto zeznuo prosle godine. Nije slucajno ono iz Brazila. Naravno, Perez je ispao zrtva. Ali ja ne vjerujem kako je Max eto tek tako odradio onaj potez.

      Pa zato je tu Daniel.



      3
      -1

      4
      • Kimi Raikkonen
        Michael Schumacher Prikaži

        Desilo se to da je Max željan pobjeda, a ovaj nije dovoljno kicmu podatrao pa je Max zacvilo i pokazao pravo lice. Ako treaže utjehu u Danielu mislim da su tek tu našli krivu crkvu gdje ce boga molit.



        5
        4

        1
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Ja duboko sumnjam da ga Max u brazilu nije pustio cisto jer je sebican… Perez je prefrigana osoba. Ali ok.



          5
          2

          3
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Perez je prefrigan do jaja. Nakon utrke plače zbog najbržeg kruga, kao nije bio takav dogovor, a jasno mu je rečeno par krugova prija kraja da može stiskati.



          2
          2

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Ma krivo mu što nije mogao brže. I dok su se gonjali ranije u utrci, na svaki njegov najbrži krug, u roku od 5 sekundi Max postavi brži…



          1
          1

          0
  26. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ave alonso
    Hamsta cvilio kad ga je proso prvo lrc pa max, onda je jedini uzeo brze gume da moze ostat sa ekipom…
    Lec odlicno krenuo, doso do sainza i onda kita.. kuzim ga.. sainz jedini zadatak mu je da ga lec ne prestigne, sve ostalo banana, a momcadi nema da kaze sainzu da se makne.. steta
    Perez nema sanse pored maxa.. al aj nek je probao..
    Russel fino



    1
    -7

    8
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Leclerc bio brži na softu u odnosu na medium. Na hardu nije bio brži od Sainza.



      1
      1

      0
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        pa to sam i mislio (makar ne znamo je li bio brzi na hardu kad je ovaj bio ispred, znamo da nije bio dovoljno brži za prestic ga). čitaj između mojih redaka: na kojim gumama je sainz brzi od lec? niti jednim.

        nije bed za minuse, samo ne kužim zkj :) ?



        2
        2

        0
  27. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Trebalo im je 30 krugova plus proslava da odluce o kazni koju mogu pogledat na kamerama u par minuta.
    Da su dali odmah kaznu mozda bi Alonso napravio razmak od 10 sekundi.
    Sprdnja…sudenje kao na zadnjoj ligi nogometa.
    Jos se sjecam Brazila 2019 kad su prekasno dali kaznu Hamiltonu tako da Sainz nije sudjelovao u proslavi podijuma.



    11
    11

    0
  28. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Kakve su to amaterske greške ekipa pri služenju kazni? Pa ne diraj bolid tih 5 sekundi….



    9
    9

    0
  29. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    SC ubio utrku, pogurao naprijed Maxa i Mercedes, a nije ni trebao biti.

    Perez brz, Max nemocan da ga stigne nakon relativno brzog probijanja na 2.. I onda poceo plakati o poluosovini. Da da, malo za naivne.

    Na kraju nazalost dubiozna odluka FIA-e gdje je covjek proslavio (stoti) podijum i onda demotiran. Ne zbog kazne koja je ocito propisana, nego zbog katastrofalnog zakasnjenja s davanjem iste. Ma mislim da je jasno je tko je to prijavio i zasto su cekali sami kraj.



    10
    8

    2
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      U glavnoj ulozi Mečka. Mozda sad nisu dobri u slaganju bolida, ali politika im jos ide



      9
      8

      1
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      >25_321

      I onda poceo plakati o poluosovini.

      Driveshaft nije poluosovina. I ako mu se po pokvarilo i zeznulo ga u kvalifikacijama mislim da je onda cijela priča legitimna i kako je rekao na kraju odluka je pala da se oba auta dovezu do cilja. Da nije bilo tog problema, Max bi ga prestigao do kraja utrke bez problema.

      Mene zanima kako bi vozač trebao prijaviti problem na bolidu, a da hejeri to ne nazivaju „plakanjem”?



      7
      6

      1
  30. Formula1
    Zeko Prikaži

    da je Alonso prešao liniju napred ima smisla kažnjavti.
    mafia opet pokazuje svoje čari kako ljude otjerati da ne gledaju tu sprdačinu i dosadan cirkus od utrka



    11
    9

    2
  31. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jooooooooj Radovane, crni Radovane, crna FIA-o, crni sudci ooo crni Mercedese ako si se žalio na ovo, jadna vam majka pokisla. Fokusirate se na razvoj bolida možda i nešto napravite.
    Najsmješnije je što Merc nije izgledao toliko loše koliko sam očekivao pa me baš zanima hoće li nastaviti gurati ovaj koncept tj. još vidjeti kakvi će biti u zemlji klokana…

    Sama utrka je bila ono niti vrhunska niti loša, baš sam uživao. SC je bio ono ne znam, Stroll iza ograde, ovi sazvali nacionalnu gardu. Dobro nisu zvali Red Flag za Albona.
    Start za poželiti. Iako smo svi znali da Alonso neće dugo na P1, bio je lijepo vidjeti malo akcije u prvom zavoju.

    Veliki peh za Pisatria. Usuditi ću se napisati da mi je već u drugoj utrci izgledao bolje od Landa koji tamo pozna sve u dušu, pa se pitam (ako uzmemo Landa za referencu) da li je Piastri sljedeći Max ili je Ricciardo još gori nego što je izgledao zadnje dvije godine.

    Yuki mi se čini malo bolji ove godine i ako uspije malo više smiriti u ključnim trenutcima mogao bi čak i opstati u F1.
    Iako je gubio pozicije, Logan mi je izgledao neloše i dovezao Willija do cilja.

    Ferrari definitivno najveće razočarenje utrke, a mislim i sezone. Ovo je koma.

    Moram pohvaliti redatelja utrke, ne znam je li što propustio, ali lijepo je popratio borbe od iza pred kraj utrke.

    Imao sam puno lijepiš riječi i nekih amaterskih analiza na pameti, ali sve je palo u vodu nakon podija…



    3
    0

    3
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Norrisove reference su nikakve, ne znam tko ga stavlja uz bok Maxa, Hamiltona, Leclerca



      8
      7

      1
      • Susie Wolff
        Celik Prikaži

        Lando je samo simpatičan


        0
        -1

        1
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Norrisove reference su nikakve, ne znam tko ga stavlja uz bok Maxa, Hamiltona, Leclerca

        Ne uspoređujem Landa s navedenim Top Gunom, već uspoređujem koliko je dobar Piastri u odnosu na Ricciarda. Pa kažem da po ovome sada Ricciarto ispada veća truba nego što sam mislio da je.



        6
        5

        1
      • avalon Prikaži

        referenca bi se moglo prevest ka preporuka . valjda kad , ako nekoga želiš angažitat pogledaš njegove reference/preporuke sa bivših radnih mista . kokpit je radno misto vozača i taj norris koji nema po tebi nikakve reference je prije F 1 osvoijo i 3 titule u nižim kategorijama ( prvenstvo MSA formule , F renault 2.0 NEC , F3 evropsko prvenstvo ) pobjedi u euro kupu F renault i toyota trkačoj seriji ( vozi se 15 trka u svakoj od navedenih kategorija ) i sezonu 2018. u F 2 završi 2. iza russella , 3. je završija albon . valjda su i na osnovu tih referenci russell i albon došli u F 1 2019. samo jer je to imalo nekakvu “težinu” samo su landove reference bile nikakve ?!?!? kad 2021. završiš 6. , a ispred tebe su samo vozači samo RB , mercedesa i ferraria onda si the best of the rest . to je npr bija “adut” , pokazatelj kvalitete , referenca hulkenberga jer je završija 7. iza vozača mrecedesa , ferraria , RB . kad to uradi lando to nije referentno ?!?!? kad ricciardo pobjedi kolegu seba to je referenca , to je wowww , kad lando 2 sezone pobjedi tog istog ricciarda to je ništa ? btw i lani je lando završija sezonu ka best of the rest = 2 sezone uzastopno . ponajviše zahvaljujući njemu McL je vodija tešku borbu za P 3 u konstruktorskom prvenstvu . je li moga više u McL ? čisto sumnjam . u ovu sezonu je McL uša jako loše i posli 2 odlične sezone landa , a s obzirom na konkurentnost McL sad ga treba popljuvati ? reference su mu nikakve ? da je npr McL na nivou ovogodišnjeg AM pa da su mu rezultati nikakvi onda bi se moglo raspravljat o telentu , kvaliteti norisa ali ovako ….. uzmimo z aprimjer još jednog omalovažavanog koji je navodno zaluta u F 1 i d anije bilo tate vlasnika tima … strolla naravno . sad kad ima jako dobar bolid evidentno je da momak koji je takođe u F 1 doša sa 3 titlule iz nižih kategorija baš i nije zaluta u F 1 . u bahreinu je završija 6. iako je osjeća posljedice loma , a nije ni do kraj odradija predsezonske pripreme . jučer je starta sa P 5 , a u Q je bija tek 0, 21 s sporiji od iskusnog kolege alonsa . da je AM na lanjskom nivou stroll bi opet bija “papak” , a ovako možda i nije , možda je krivo procijenjen jer niko nije uzima u obzir konkurentnos bolida koje je vozija . zaboravilo se “pravilo” da za rezultate treba i bolid , a ima li ga lando bar za sada ove sezone
        ovde se lako pada u negativnu ili pozitivnu euforiju . npr 20 21. je yuki bija wowww pa s epokazalo da i nije baš , sad je valjda red posli samo 2 trke na piastria . ismijavana je alpina jer ništa nisu pokazali ( mislim n abrzinu ) na testiranjima , a u obje trke su imali vozača ( u đedi oba ) među prvih 10 . ismijavalo se bottasa jer nije osvojia titulu protiv lewisa , albona jer nije moga parirat maxu . VB je u alfi pokaza d aje jako dobar vozač , albon sa nekonkurentnim williamsom je lani osvoja nešto bodova , ai ove sezone je već osvojia bod u bahreinu ..
        u svojoj rookie sezoni lando je osvojia 49 bodova tek 3 manje od pereza koji je sada u RB i 5 bodova manje od budućeg kolege ricciarda “pobjednika” nad sebom . russell nije moga ništa sa williamsom ali ipak se vidija telant , referenca (preporuka) za mercedes , a bit 2 X best of the rest je nikakva referenca ?
        svi navedeni , a omalovažani bi trebali zaviditi hulkenbergu jer zapravo on u F 1 nije postiga puno ( ništa s obzirom na podije ) , a jedino se njega uvik gledalo blagonaklono i ima je beskonačni kredit kod puka koji prati F 1 . baš me zanima u čemu je tajna mercedesa ka tima koji kredite kod FIA i hulkenberga ka vozača kojem je kroz 11 sezona, 181 GP najveći domet bija 1 PP i 2 FL ….



        3
        2

        1
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Prijatelju Avalon. Nastaviš li ovako cijepati materiju i atome, doći se do nuklearne eksplozije. 😁
          Meni je u ovom trenutku zanimljivo uspoređivati Ricciarda u odnosu na Norrisa zadnje dvije godine i sada Piastirja u odnosu na Norris. To je to.


          0
          0

          0
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Piastri ce bit jako zanimljiv ove godine. A Norris nije bas najsretniji kad gubi od kolege. Prve 2 godine sa Sainzom se jos i moglo govorit da je mlad i neiskusan, ali sada nema popuštanja.
      I na sve to je jos bolid smece zasad. Teska vremena za Landa



      5
      4

      1
  32. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mercedes je možda za svoje standarde spor bolid, ali i dalje su oštri na sudačkom stolu. Čekali su zadnja 2 kruga da uloze protest na AM. Kazne glupe kao i s Oconom, radi nekih proceduralnih grešaka 15 sec kazne. Hamilton dobio jednako u Silveretoneu …a znamo što je tam bilo.

    SC bespotreban, FIA se*e kvake o nekoj automatici,daj nemojte me je*at. Netko je stisnuo dugme.

    Utrka nakon SC sranje. Ferrari loš, McL još gori.

    Utrka 5/10



    18
    16

    2
  33. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Nisam fan Alonsa ali danas je pokraden od Merc mafie.
    Zaslužio je kaznu to jest ekipa ali su mu je trebali brže saopštiti.
    Oconu su prošlu trku kazne stizale kao na pokretnoj traci ..promptno.
    Da je Alonso znao za ovih 10 sec siguran sam da bi napravio 15 sec razlike ali ne čekao se kraj trke i onda su mu dali kaznu kad više nije mogao reagovati.
    A i bespotrebni SC je pogurao Merc ispred Ferraria ..slučajno samo naivnim.
    Dokle više Mercedes ..dokle.



    17
    14

    3
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Toto i kompanija naj ogavnija ekipa ikada znali su da ako prijave rano AM da ce Alonso probati da nabije 10sec prednosti zato cekali smradovi zadnja 5 krugova, jos onaj namazanko mali pokusava da smanji ispod 5sec moras decko jos leba papat.



      14
      10

      4
    • Msc3005 Prikaži

      Pa nije mu Mercedes dodijelio kaznu nego FIA.
      Takodjer koliko mi je poznato na Teamradiju iz Mercedesa su rekli da ce mozda Alonso dobiti kaznu te da se George jos vise priblizi. Jesu li iz Aston Martina mogli vratiti film i pogledati da li su zaista odradili 5 sec kaznu u boxu i uvjeriti se da nisu ? JESU.
      I sad je Mercedes kriv jer je Alonso pogresno stao i jer su mehanicari malo pokusali vrijeme ukrasti ? Ma dajte hejteri 🤣



      4
      0

      4
  34. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    moram priznati da ovu stazu ne volim i zbog toga mi nije užitak pratiti utrku ovdje. drago mi je da su je stavili na početak sezone kad i nije neki veliki ulog pa da se skine s dnevnog reda što prije. što se same utrke tiče, bilo je lijepo vidjeti Alonsov napad na prvo mjesto iako se jasno vidi koliko je Red Bullov bolid trenutno nadmoćan što nikako nije dobro za zanimljivost sezone ako se takva forma nastavi. Perez je iskoristio ono što mu se ponudilo, odlično je kontrolirao tempo nakon SC-a i zasluženo slavio. Max je imao sreću sa nepotrebnim SC-om kao i sa samim probojem do 2. pozicije. nakon kvalifikacija sam komentirao da će teško do postolja jer sam bio uvjeren da utrka ovdje ne može proći bez većeg incidenta, no očito je da sam pogriješio. ono što me ponajviše zaintrigiralo s ove utrke je činjenica da mi djeluje kao da nešto u tom odnosu unutar momčadi Red Bulla ne funkcionira kako treba. dojma sam da bi Perez htio nešto više od same uloge drugog vozača, a da se Maxu i njegovom timu to nikako ne sviđa. vjerujem da Max ima u ugovoru garancije da je on broj jedan i čim se to malo uzburka postaje pomalo nervozan s natruhama one bahatosti i arogancije s početka karijere. Brazil prošle godine je najbolji dokaz tome. mislim da je najbolji način da se stvari postave na svoje mjesto taj da ga Max uredno deklasira, što ovdje nije mogao, ali uvjeren sam da će se vrlo brzo to i dogoditi. ako neće, mogao bi Perez lagano na zadnja vrata van.



    6
    6

    0
  35. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ovi problemi Red bulla su bacanje bureka u oči. Likovi nemaju nikave probleme, ovo je pričica za javnost. Komotno mogu 1.2 sekunde po krugu brže od najbližeg pratitelja Alonsa.



    1
    1

    0
  36. kresimir Prikaži

    Aston Martin ima pravo na zalbu i izglednoo je da ce Alonso dobit nazad 3mjesto
    Kazu da FIA mora donjet odluku unutar 30 krugova ili nema kazne..a Alonso je odradio pit stop u 19.krugu..tako da..



    7
    7

    0
  37. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Mislim da prestajem pratiti F1,
    20-ak godina i više nego dovoljno, Lp.



    3
    3

    0
  38. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -utrka dosadnjikava.
    -rezultat jako dobar za rb, opet bez bodova za at.
    -zadovoljan checovom pobjedom i vožnjom. jedino mi nije jasno kako je popušio poziciju na startu kad je uz start ispred alo-a sa bolje strane imo bolji odaziv (reakciju).
    -max profesorski do drugog mjesta. bez puno rizika, preticanje samo na startno ciljnoj. drago mi je da nije stigao checa. možda ovaj bolid ipak više odgovara checu nego prošli.
    -očekivao sam bolji ferrari. čudan mi je bio potez na počektu kad su sainza s mediuma poslali u boks. i ono kad je lec izgubio poziciju jer mu ovaj nije reko da pritišće na izlasku iz boksa.
    -am su odlični bili. sjećam se odličnog strollovog preticanja sainza s vanjske.
    alo stanardno jako dobar osim krivog pozicioniranja na startu. nadam se da ono ‘stop the car on the track’ nije imalo veze s pomoći alonsu.
    -na kraju samo dva odustajanja i to zbog kvarova. uz par manjih dodira. dosta čisto.
    -sc nepotreban, vsc bi bio ok.
    -kaznit alonsa nakon utrke je smijurija.
    -mnogi su kratili stazu bili (lec, max, checo), nikakve kazne, upozorenja, ništa?


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Perez mlak na startu. Trebao je agresivnije da zadrži prvo mjesto. Ali valjda mu je jasno bilo da će lako na pravcu vratiti poziciju.

      Ne vjerujem da je AM sa Strollom išao pomagati Alonsu. Šanse za pobjedu su ionako nikakve. Ovako su mu samo Maxa približili, da ga prije riješi. A i izgubili su konstruktorske bodove zbog odustajanja.



      1
      1

      0
  39. Marlboro
    Cogu12 Prikaži

    Bolesna trka MV



    1
    1

    0
  40. Jody Prikaži

    Loša utrka i još lošija staza. Nije prirodno okruzenje f1 staze da to,budu zidovi, umaraju me u gledanju, kao da utječu i na ambicije vozaća.
    Beskonacna vožnja u krug bez želje da se nešto pokuša. Svejedno koje si momcadi fan.
    Ovo drugo je sve jasno, blok poredak momcadi sve govori. Niti moze Alpin do Ferarria, niti ovi do Merca, niti Merc do Astona, a najmanje Aston do RBR.
    Nažalost je sve tako. Cijeli svijet ionako ide nepovratno u enkom lošem pravcu, ni Formula ne moze biti izuzetak.


    0
    -1

    1
  41. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    a dobro, nitko ne komentira himnu :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.