Mercedes ne razmišlja o drugom vozaču u slučaju da Hamilton ne produži ugovor

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 3 min 8 komentara

Šef Mercedesa Toto Wolff dao je do znanja da ne razmatra plan B za svoju momčad u slučaju da se Lewis Hamilton povuče iz Formule 1 na kraju ove godine.

Hamiltonov ugovor s Mercedesom istječe na kraju ove sezone, a još uvijek ne postoje znaci da je došlo do dogovora oko produljenja suradnje. Iako je postojala šansa da će se stvar riješiti tijekom prošle zimske stanke, dogovori o novom ugovoru su trenutnačno pauzirani sve dok Wolff i Hamilton ne odrede prikladno vrijeme za daljnje razgovore.

No, bez čvrste veze između Mercedesa i Hamiltona za 2024., momčad Mercedesa mogla bi biti u problemima s nalaženjem prikladne zamjene ukoliko sedmerostruki svjetski prvak kasno odluči ne nastaviti suradnju s njima. Mercedes želi da Hamilton potpiše novi ugovor što prije, a Toto Wolff inzistira na činjenici da je opušten u vezi sa situacijom te da ni ne razmišlja o bilo kakvim rezervnim opcijama. Govoreći za Motorsport portal, Wolff je izjavio:

„Ne želim se upuštati u razgovore s drugim vozačima jer sam zadovoljan s onima koji su trenutačno u momčadi, to je ono što je sigurno. U ovom trenutku ne postoji plan B. To je Lewis.“

Wolff je priznao da ne bi bilo idealno da Mercedes mora tražiti novog vozača kasnije ove godine ako Hamilton odluči dati otkaz, no uvjeren je da se tako kasna odluka neće dogoditi.

„Mislim da bi nam rekao dovoljno rano. Ne mislim da bi Lewis rekao: ‘Ne mogu više ovako. Sutra odlazim odavde.’“

„Uvijek bi osjećao odgovornost prema momčadi. Ne bi ostavio momčad na cjedilu. Vozači uvijek mogu donijeti takve odluke, ali on nas ne bi iznevjerio.“

„No onda, mislim da ako vjerujete da ste tim koji je privlačan za druge, pronaći ćete rješenja.“

TOTO WOLFF

Hamilton, koji ni početkom ove sezone nema bolid koji bi značajnije zaprijetio Red Bullu, rekao je u Saudijskoj Arabiji da planira ostati u F1 još nekoliko godina.

„Volim ovaj tim, vrlo sam zahvalan svima koji su bili na ovom putu sa mnom i s ovim timom. Ne vidim sebe bilo gdje drugdje i kako odustajem, ne osjećam se kao osoba koja odustaje.“

„Ali ipak, ne bih rekao da mi to puno daje. Znate, bio sam tamo i napravio to, kupio sam majicu mnogo puta!“

„No opet, pokušavam biti strpljiv i raditi s timom kako bismo napredovali. I to je sve što trenutno mogu reći. Ne idem nigdje drugdje.“

LEWIS HAMILTON


Odgovor

8 komentara

  1. Niki Lauda
    zelot Donator Prikaži

    Pa naravno da ne razmislja kad ima Micka i super brzog Russella.

    Kada Hamilton ode, Russell bez problema uzima poziciju prvog vozaca, vec zna sve i dokazano je brz a Mick takodjer ima nesto iskustva, tada ce vec biti solidno integriran u tim i moci ce biti odlicna podrska Russellu. Cemu panika.

    Jedino sto se moze dogoditi je da se neka velika riba oslobodi bas kada Hamitlon ode pa se takvog vozaca uzme umjesto Micka. Recimo Leclerc ili tako netko. Znaci, slatke brige.

    Razmisljao bi on itekako o zamjeni za Hamiltona da Russell ne vozi kako vozi a to je trenutno, bolje nego Hamilton, vec duze vremena!



    22
    18

    4
  2. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Ja bi reko ne da ima plan b već da ima i još par idućih slova u nizu. Čak mislim da mu je i dosta ovakvog osjetljivog odnosa sa lunjom…



    4
    3

    1
  3. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Nema B opcije kad je A opcija Leclerc



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.