Hamilton: Allisonov povratak može samo ojačati Mercedes

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton je zadovoljan zbog povratka Jamesa Allisona na mjesto tehničkog direktora nakon što je s te pozicije otišao Mike Elliott.

Allison je u Mercedes došao 2017. godine i na poziciji je tehničkog direktora bio do 2021. godine. Iako je prvu polovicu te ere obilježila dotad neviđena dominacija Mercedesovog motora – Allison je čovjek koji stoji iza svih tih šampionskih bolida i očekuje se da bi mogao biti ključni čovjek za pomoć pri povratku u borbu za naslov.

Hamilton na pobjedu čeka još od prosinca 2021. godine, a kaže da je ova zamjena dobra stvar:

“James je oduvijek dio ove ekipe, ali je neko vrijeme bio usredotočen na drugo područje. Mislim da će ovu ekipu samo ojačati ova formacija u kojoj se on vratio i radi uz Mikea.”

55-godišnji inženjer je u karijeri od aktivnih ekipa radio za Ferrari i za Renault. Allisonov povratak u ulogu tehničkog direktora znači da će se više usredotočiti na njihov trenutni automobil, dok je prethodno ulagao više vremena u pripremu za sljedeću generaciju F1 pravila koja bi trebala na snagu stupiti 2026. godine.

“Očigledno ima nevjerojatno iskustvo. Mislim da će ovo biti sjajno za ekipu. Posebno ako uzmemo u obzir stvari koje želimo postići, ne samo na stazi nego i izvan nje. Mislim da će biti dobro.”

Lewis Hamilton

VN AZerbajdžana
1. trening: 11:30
Kvalifikacije: 15:00

Sprint kvalifikacije 10:30
Sprint utrka 15:30

Utrka 13:00


Odgovor

1 komentar

  1. Petronas
    Janez Prikaži

    Teško, on je potpisao W13


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.