Vasseur o Leclercu: Ekipa se uvijek gradi oko vozača, a Leclerc mora biti naš oslonac na stazi i izvan nje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 6 komentara

Ferrarijev šef Frederic Vasseur je odbacio glasine o potencijalnom odlasku Charlesa Leclerca rekavši da je on posvećen ekipi jednako koliko i oni njemu.

Podsjetimo, Leclerc je nakon prva tri GP vikenda sakupio 6 bodova i nalazi se na 10. poziciji, iza Nice Hulkenberga. Monegažaninu ugovor ističe na kraju 2024. godine, a iz talijanskih medija dolaze glasine o navodnim razgovorima između njega i Mercedesa. Što o svemu misli Vasseur?

“On je očigledno dio našeg projekta. On nije gledatelj. Uključen je u razvoj ekipe i on je dio razvoja jer se i on sam razvija.”

“On doprinosi performansama, kako na stazi tako i van nje. Dok god to radi – na dobrom smo putu.”

“Istina je da se svaka ekipa gradi oko vozača. Ako pogledate posljednjih 20 ili više godina, sve uspješne priče započele su s okupljanjem ekipe oko nekoga, oko vozača.”

“Lewis u Mercedesu, Michael u Ferrariju, Alonso u Renaultu, možete naći tonu primjera. Naravno, Charles je stup oslonac naših performansa, a on mora biti u toj ulozi na stazi i izvan nje.”

“Zaista sam uvjeren da postoji osobna posvećenost s njegove strane.”

Frederic Vasseur

Ferrari trenutno zaostaje 97 bodova za Red Bullom, ali je Leclerc svejedno optimističan:

“Znam koji su planovi ekipe i znam što dolazi na bolid, to mi daje sigurnost za budućnost.”

“Vjerujem u pozitivne stvari u budućnosti jer znam kakav je plan ekipe i što Fred želi napraviti. 100% sam siguran da je to prava stvar za budućnost i da će nas dovesti u borbu s Red Bullom.”

“Kad će do toga doći – to je pitanje na koje trenutno nemam odgovor.”

Charles Leclerc

Odgovor

6 komentara

  1. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Je, je…. kao što je Ferrari gradio budućnost na Bergeru i Alesiju.



    5
    5

    0
  2. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Teski fan ferrarija i leclerca,al kakav je ferrari trenutno za njega je bolje da ode u merc ako dobije priliku jer ce se ovaj tim vracati jos 5 6 godina dok konacno ne uzmu naslov



    1
    1

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ja sam izgubio vjeru u narednih 5 ili 6 godina. Prije sam vjerovao godinu po godinu da je iduća možda njihova. Zadnjih 5 sam bio poprilično siguran da su teška vremena ispred njih a sada sam uvjeren po pitanju svake stvari u toj ekipi da oni još nemaju ni temelj za pobjedničku momčad. Ekipa koja cilja na naslov pokazuje oz godine u godinu nekakav napredak i onda dođe sve na svoje mjesto ako si odradio posao kako spada. Ferrari iz godine u godinu ide gore dolje i vrte se oko pokoje pobjede i borbe za podij. To je to i to je njihova realnost. Ništa nije na nivou od ljudi, stratega , bolida , pouzdanosti do razvoja kroz sezonu. Tek kad pokažu nekakav napredak po pitanju tih stvari možemo pričati da Ferrari može biti ozbiljan kandidat za naslov. Dok to sve rade kao do sada sumnjam u uspjeh u skoro vrijeme. Kao što vidimo njima ne znači ništa ni da su najbolji na pocetku novih pravila i da su u jednoj sezoni u stanju uprskati i moguće i nemoguće. Oni su solidna ekipa koja je prva iz najboljih i to je to. To je najbolji opis Ferrarija unazad 15 godina.


      0
      -1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.