Vasseur nezadovoljan AlphaTaurijevom objavom Mekiesa: Neću ga spriječiti, ali moramo raspraviti o uvjetima odlaska

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 7 komentara

Šef Ferrarijeve F1 ekipe Frederic Vasseur kritizirao je AlphaTaurijevu objavu Laurenta Mekiesa kao njihovog novog šefa zbog činjenice da on ima dugoročni ugovor s Ferrarijem i uvjeti njegovog odlaska još uvijek nisu dogovoreni.

AlphaTauri je jučer objavio da će Ferrarijev trenutni sportski direktor u zasad nepoznatom terminu naslijediti poziciju Franza Tosta koji će krajem sezone odstupiti i prijeći u savjetničku ulogu.

“Kao prvo, mislim da je to sjajna prilika za Laurenta. Zasigurno ga neću spriječiti.”

“Govoreći o trenutku objave, mislim da je Toro Rosso [sic] vjerojatno bio preagresivan s objavom za medije jer mi imamo dugoročni ugovor s Laurentom i morat ćemo raspraviti o detaljima.”

Vasseur, koji je očito smetnuo s uma da je momčad iz Faenze promijenila ime prije tri godine, dodao je da će trenutak Mekiesovog odlaska iz Ferrarija, kao i eventualni otkazni rok biti dogovoreni kolaborativno i na pravi način.

“Ovdje sam da štitim interese Ferrarija, Ferrari je i uvijek će biti na prvom mjestu, što znači da ću morati raspraviti o uvjetima ovoga.”

“Imamo dugoročni ugovor s njim i morat ćemo pronaći najbolje rješenje za Ferrari. Ovisno o tome kada će prijeći u Toro Rosso [sic], odlučit ćemo o kraju suradnje.”

Mekies je drugi čovjek od početka sezone koji je najavio odlazak s visoke pozicije u Ferrariju – momčad je ranije napustio David Sanchez, njihov glavni inženjer za dizajn bolida koji će karijeru nastaviti u McLarenu od iduće godine. Vasseur kaže da to nije ništa zabrinjavajuće:

“Izgubiti dvije osobe od njih 1600 nije drama. Znate da je snaga tima uvijek puno važnija od pojedinaca.”

“Moramo imati na umu da je tim najvažniji. Tim je ovdje i masovno zapošljavamo, iako ne objavljujemo to.”

“Radimo sve korak po korak jer ne možete posložiti organizaciju u dva tjedna. Znate da je proces zapošljavanja u F1 dug i bolan. Nemojte očekivati da ćemo u jednom danu stvoriti novu organizaciju.”


Odgovor

7 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Dok nedodje neki novi mali “Napoleon” u Ferrari……nazalost nista od toga…..



    5
    5

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Vasseur nezadovoljan Toro Rossovom [sic] objavom Mekiesa…


    0
    0

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrari mora biti institucija, Ferrari mora imati najveće mafijaše, Ferrari mora biti najveća riba u političkim vodama…. Vođa Ferrarija mora šakom lupiti o stol u uredima FIA i da se njima gaće tresu. Dok se to ne dogodi, ovo je sve lakradija.



    8
    8

    0
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Sta je ovo, kakvi su ovo mekusci. Bila bi korektna izjava da su se malo zaletili i da trebaju bit oprezni jer iduce godine Mekies nece moc sudjelovati.
    Lupit uvjet da ne smije prismrdit godinu dana njima i to je to, dakle tek od 2025.



    4
    4

    0
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Vidjet ćemo kad će Mekies preuzeti dužnost.

    On je ionako gold digger, pa se ne bi baš puno žalio što odlazi. A ne mislim da će se AT/TR baš naročito usrećiti s njim. On svo ovo vrijeme trpio Ruedu i njegove bravure iako mu je bio šef. Dakle, samo figura koja trpa plaću u džep, a ne radi ništa.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.