Leclerc: Nisam se borio s Perezom da sačuvam gume

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 3 komentara

Charles Leclerc nije uspio obraniti najbolju startnu poziciju u današnjem sprintu do kraja utrke, a rekao je kako se nije previše odupirao da bi sačuvao gume.

Ferrarijev vozač zadržao je vodstvo nakon starta, a zatim je na stazu izašao safety car. Restart utrke bio je u šestom krugu, a već dva kruga kasnije Sergio Perez je napao i prošao Leclerca s unutarnje strane prvog zavoja bez ikakvog otpora Monegažanina.

“Nisam se previše borio jer sam samo želio pokušati sačuvati gume. Znao sam da nam je to slaba točka.”

“Pokušao sam ostati u DRS-u kako bi me mogao povući na pravcu, no to nije bilo dovoljno. Zbog degradacije smo pri kraju gubili previše.”

Charles Leclerc

Leclerc je bio najbrži u objema kvalifikacijskim sesijama tijekom vikenda u Azerbajdžanu pa će i sutra krenuti s pole positiona, ali ovog puta ispred drugog Red Bulla, Maxa Verstappena. Rekao je da ne mogu značajno promijeniti bolid preko noći, a sprint im je potvrdio da Red Bull ima prednost u utrci zbog boljeg čuvanja guma.

“Ne smijemo zaboraviti koliko smo daleko bili u trkaćem tempu prije dvije utrke. Napravili smo korak unaprijed, ali i dalje nismo gdje bismo željeli biti.”

“Ako pobjeda nije moguća, onda jednostavno moramo osvojiti maksimalne bodove. Danas nismo imali ništa više, stoga sam zadovoljan s drugim mjestom.”

“Sutra ćemo svejedno pokušati osvojiti pobjedu, iako se Red Bull čini bržim.”

Charles Leclerc

Leclerc je također pojasnio radio poruku tijekom safety cara koja je zabrinula sve njegove navijače – poruka je u prijenosu transkribirana kao “**** there was a cut!”, što bi značilo da je došlo do nekog naglog gubitka snage, no ispostavilo se da je on zapravo rekao “cat”:

“Mačka je bila nasred staze i safety car se morao zaustaviti, ali mislim da sam ja jedini to vidio. Mačka je bila na izlazu iz prvog zavoja i safety car je zakočio. Nije bilo ništa strašno, ali činilo mi se da moram to reći!”

Drugim mjestom u sprintu Leclerc je dobio sedam bodova, a dosad je ukupno imao samo šest. S 13 bodova sada drži 10. mjesto u poretku vozača.


Odgovor

3 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Dok vi riješite gume, prođe još jedna godina. Ferrari u utrci zbog guma nema šanse. Upitno je kako će proči imsa Mercedesima i Aston Martinom .



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.