Sat vremena ničega u Kanadi: Prvi trening prekinut nakon samo pet minuta, 10 minuta prije isteka otkazan; FP2 počinje pola sata ranije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 11 mjeseci 2 min 6 komentara

Prvi trening u Montrealu prekinut je nakon samo pet minuta akcije. Pierre Gasly stao je na stazi zbog mehaničkih problema već u izlaznom krugu, samo tri minute nakon početka treninga. Nakon dvije minute pod žutim zastavama u drugom sektoru tijekom kojih je Gasly pokušavao ponovo pokrenuti bolid, oglašena je crvena zastava i Alpine je sklonjen sa staze.

Očekivao se brzi nastavak treninga, Mercedesi su već čekali na izlazu iz pitlanea, a onda su ih mehaničari povukli nazad u boksove. Prekid se neočekivano odužio, a FIA je zatim objavila da zbog problema sa sigurnosnim kamerama po stazi iz sigurnosnih razloga ne mogu nastaviti trening dok se to ne riješi.

Čekalo se i čekalo, a samo 10 minuta prije isteka vremena napokon je objavljeno da se trening neće nastaviti. Drugi trening bit će produžen za pola sata, no do popodnevnih sati u Kanadi očekuje se da više neće biti sunčano kao sada, već je po prognozi koju je objavila F1 najavljena oluja. Umjesto u 23, trening će krenuti u 22:30 po hrvatskom vremenu.

Jedina vremena koja su vozači stigli postaviti na prvom treningu bila su ona instalacijskih krugova, stoga je tablica irelevantna, a vrhunci pedesetak minuta prijenosa bili su svizac pored staze i stariji gospodin s digitalnim displejem na šeširu.


Odgovor

6 komentara

  1. Haas
    MadM Prikaži

    Ode F1 u veliku ….inu !!!
    Sva sreća da je došla crvena zastava jer mi je baš riknuo aparat za kavu i žarulja u WCu.



    4
    3

    1
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Razocaran….ali ne i iznenađen


    0
    0

    0
  3. Nando
    andrej12 Prikaži

    Jesu probali ugasit pa upalit? :)



    12
    12

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Jednom riječju, sprdačina!!!


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.