Magnussen o sudaru s de Vriesom: Tko sam ja da se žalim na to?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 11 mjeseci 2 min 14 komentara

Navikli smo na to da se vozači žale na svaku sitnicu, čak i onda kada nemaju pravo na to, a Kevin Magnussen odlučio je biti iznimka.

Danac je na samoj polovici utrke imao žestoku borbu za poziciju s Nyckom de Vriesom koja je okončana kontaktom u trećem zavoju nakon kojeg su obojica završila u izletnoj zoni.

“Žestoko se utrkivao, to nije upitno, ali tko sam ja da se žalim na to?”, rekao je Haasov vozač svjestan svog agresivnog stila.

“Mislim da je problem bio u tome što je promašio kočenje za treći zavoj i povukao me sa sobom. To je bilo sve. Imao je unutarnju stranu, ali se onda prekočio i nije mogao skrenuti.”

“Ja sam bio s vanjske strane, tako da sam bio blokiran i završili smo u izletnoj zoni. Nisam imao sreće.”

De Vries je kao razlog pogreške na kočenju naveo manjak gripa i grbavost staze s unutarnje strane, a ni njemu nije smetalo žestoko utrkivanje.

“Činilo mi se da ga imam [u prvom zavoju], ali onda je gotovo otišao na travu, na rubnik, da bi mi vratio. Ne krivim ga, to je dio igre. To je bio trkaći incident, ništa više, ništa manje.”

Nyck de Vries

Suci su bili istog mišljenja i nisu podijelili nikakve kazne za incident. Dvojac se tada borio za 12. mjesto, a u cilj su ušli na posljednjim dvama mjestima.


Odgovor

14 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    E ovo je top izjava. Dosljedan samom sebi. Zna da je i on imao kamikaza poteze.
    Zao mi je sto je duel zavrsio ovako jer želimo vidjeti utrkivanje kroz par zavoja do krajnjih granica. Obilazak DRS-om moze svatko.



    18
    17

    1
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Dobar mi je i drag KMag. No-bullshit racer.
    Onaj izlet s Dev je bio simpatican za vidit. Ko 2 pristojna tarzana u e-sports dok sam vozio na plejci…



    12
    12

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Lewis i Max bi trebali pročitati ovaj članak više puta, a ne plakati stalno. Formula 1 je kontakt sport., nema poštenja, nema fair playa. Schumacher style. Pobjeđuješ ili gubiš. Nekad ti protivnika nabiješ u zid, nekad on tebe, a nekad se slučajno oba provučete i dođete do kraja.



    3
    -7

    10
  4. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Lako je biti politički korektan kad se utrkuješ za p18.



    7
    7

    0
  5. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Uvijek sam se pitao kada netko ide pokušati preteći s unutrašnje strane na jakom kočenju i zavoju.
    Kada će se to desiti?
    Nekako su vozači s vanjske strane svaki puta ispravno procijenili (ili na lošijim gumama prepustili poziciju) zakočili malo ranije i ostavili si još “mesa” u kočnicama ako unutrašnji prokliže.
    Koliko se sjećam blokiranja je bilo samo ako unutrašnji izgubi kontrolu nad bolidom i udari vanjskog (ili obratno)
    ili namjerno u žaru borbe za prvaka (Prost – Senna).
    I napokon se desilo.
    Naravno, mogao sam pretpostaviti da će se to desiti na uličnim utrkama gdje vozači nemaju puno izbora zbog zidova koji ih okružuju.



    1
    1

    0
  6. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Pošteno. Mudonja na stazi uvijek bio, šteta što je taj Haas smeće u trkama, mislio sam da je za sve to kriv Mick. Kad ono…



    10
    10

    0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Da čudno je to sa HAS-om. Kada su počeli s F1 karijerom, dobro su se držali za novu momčad i napredovali.
      Na žalost sve to je kratko trajalo.
      Prva promjena vozačke postave (i pravila) bacila ih je na začelje
      s kojega ne mrdaju.
      Sada stvarno ispada da je mali Schumi u utrci stiskao do kraja svaki krug kao da vozi krug za P.P. u pokušaju da ostvari bilo kakav pozitivan rezultat. Naravno kada toliko stišćeš više griješiš.
      Volio bih da dobije još jednu šansu.



      6
      5

      1
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Svakako ova dvojica trenutnih nanose 90 % manje štete Geneu Haasu od vremena kad je Mick the wreck za njih vozio, a majkemi i bolje rezultate ostvaruju.



      3
      -3

      6
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Tako si mogao zvati i Maxa prve sezone. Max the wreck. Jedino što je imao drugi treći najjači bolid na gridu. Nakon sezone i pol, se zbrojio i prestao se razbijati.



        4
        2

        2
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          Pero ostavi se Formule, Torro Rosso da je bio drugi/treći najjači bolid na gridu… Pretpostavljam da je Marussia bila ono prvi najjači bolid, pa onda TR. 😉



          1
          -1

          2
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Ostavi se Formule 1. Ha. Kao da ti ja napišem “Ostavi se ti takvih komentara.”
          Naravno da sam govorio o R.B.. Shvatio si i ti to ali vrag ti ne da mira.



          1
          0

          1
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          I btw, Max je prve sezone u TR imao neke zapažene rezultate i skupio ne malih 49 bodova i jednostavno su se istrpile njegove greške i sudari, jer se odma vidilo da će biti vanserijski vozač, dok mali Schumi je odvozio samo Spielberg kako treba, a ostalo je ostao upamćen po 0 bodova i teškim sudarima.
          To što ga vi veliki Michaelovi fanovi volite i branite i mislite da će biti vozačina kao i ćaća, to možeš objesit mačku o rep. Jednostavno niste objektivni.



          5
          2

          3
        • avalon Prikaži

          Renault_F1_team … fanovi MS nisu objektivni i vole micka , a ti lažeš pa se pitam zašto ? kad si napisa “…mali Schumi je odvozio samo Spielberg kako treba, a ostalo je ostao upamćen po 0 bodova i teškim sudarima.” 7 dana prije spielberga vozija se silverstone i tu je mick završija na P 8 i osvojia prva 4 boda u karijeri ;) teški sudari ? a da malo ne brkaš pojmove kad ovo pišeš jer su za tebe sudar (teški ) i nesrića ista stvar … npr lani u MC mick nije ima sudar sa nekim vozačem nego je izgubija zadnji kraj i zabija se u ogradu . teški sudar je npr australija kad se alonso kod preticanja gutierreza zabija u ovoga i uništija bolid totalno , vizualno otprilike ka i mick u MC . samo šta je alonsu to bila 254 , a micku 28 trka u karijeri . mickova razbijanja se “pripisuju rubrici” accident , a ne collision jer samo u meksiku 2021. ima sudar/collision , a za to je kriv ocon koji je “lupija” njega i yukia ;) znači pokušaj razlučiti sudar od nesriće jer u sudaru vozač osim sebi našteti i drugima , a u nesrići samo sebi i timu za koji vozi .
          teško da bi mick moga bit vozačina ka i michael jer MS spada u one unikatne vozače u povijesti F 1 kojih ima vrlo malo ali onima koji pažljivo prate i pamte događaje u F 1 nije mogla promaknut borba micka sa lewisom u austriji lani (sprint) di se mick tako dobro branija sa haasom protiv 7 X prvaka u mercu da me podsjetija na tatu u monzi 2011. koji se također fantastično branija protiv lewisa . tu je bar meni mick pokaza da ima “popriličan broj” tatinih gena :) btw u haasu zaostat za lewisom u mercu u sprintu zaostat tek 1,7 s je po meni bilo wowwww .
          možda , valjda oni koji vole i brane micka zbog MS nisu objektivni ali čini mi se da objektivni nisu ni oni koji ga zbog tate koji im je i danas “trnu u oku” ne vole i napadaju .
          lanu u trkama koje su oba vozača haasa završili odnoss micka i kevina u “pobjedama” je bija 10 Vs 5 za micka samo u većin trka di je mick završava ispred kevina oboje su bili VAN BODOVA . ove sezone se događa slično … omjer “pobjeda” u hassu je 4 Vs 2 u korist kevina (trke koje su oba završili ) samo šta su u 3 trke di je kevin bija bolje plasiran oba vozača haasa bila van bodova . isto ka šta je lani u bahreinu i prvoj trci krenulo kevina ( 5. i 10 bodova ) tako je ove sezone u australiji krenulo hulkenberga (7. i 6 bodova ) kevin je lani uz iznimku austrije ( 7. i 6 bodova ) uspjeva tu i tamo “pokupit” nešto sitno bodova . hulkenberg i prije i posli australije nije osvojia ni bod . valjda će u ovih preostalih 14 trka nico osvojit više od 6 bodova imat više od 12 koliko je lani ima mick i možda bit bolji od kevina. istina , NR ne pravi štetu ka micka ali i ovih 12 bodova je lani donilo haasu nešto novčića pa je time MOŽDA mick i donekle kompenzira napravljenu štetu ….



          3
          2

          1
        • Antonio Giovinazzi
          Osella Prikaži

          Ja mislim da nitko ovdje ne tvrdi da će Mick biti vozač na razini Michaela. Otkad je Mick ušao u F1 smatrao sam da će mu to prezime više odmoći nego pomoći. Doslovno se svaki njegov krivi potez preuveličavao, dok se nekim drugim vozačima gledalo kroz prste. Neki vozači su posljednjih godina odradili sezone na sličnoj ili lošijoj razini od Mickove prve dvije pa su bili hvaljeni. Jednostavno, kad nosiš prezime najuspiješnijeg vozača u povijesti, što god postigao, uvijek ćeš biti smatran nedovoljno dobar.

          Na kraju krajeva, dojam od prošle sezone po određenim komentarima jest da ga je Magnussen satrao. Kad ono, Mick je bio dosta uvjerljiv u H2H omjeru sa puno iskusnijim Dancem. Samo što kaže kolega @avalon, u kasnijem stadiju sezone Haas je pao izvan bodova pa su i rezultati prolazili izvan radara.

          Što se tiče sudara, Mick je malim dijelom i sam kriv što je ostao bez mjesta, ali kad u prvoj pravoj sezoni (2021. s onom kantom od bolida neću ni računati, premda je i tu imao dosta dobrih trenutaka) svi očekuju nešto od tebe. Normalno da ćeš ići preko maksimuma i greške će se događati. Plus, vozio je u Haasu, momčadi koja je pokretna reklama na stazi, bez ambicija za nešto više. A o nekim diletantskim potezima momčadi ne treba ni pričati. Samo, radi se o momčadi iz donjeg dijela ljestvice pa njihove greške prolaze također ispod radara.

          Uglavnom, ja se nadam da će dobiti ponovno priliku. Ponavljam, ne mislim da će biti na razini Schumija Sr, ali da ima potencijala za određene rezultate u F1, itekako ima. Na kraju krajeva, nije bezveze bio prvak F2 i F3…



          3
          3

          0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.