Leclerc: Znali smo da će nam Silverstone biti jedna od slabijih točaka u sezoni

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 10 mjeseci 2 min 21 komentara

Charles Leclerc priznaje da je njegova ekipa očekivala da će im Silverstone biti jedna od staza koja im najmanje odgovara, s obzirom na karakteristike ovogodišnjeg bolida.

Leclerc se kvalificirao na četvrto mjesto, Sainz na peto, ali su obojica završili na dnu top 10.

“Kad nemate dobar tempo onda ste u nezgodnoj situaciji, jako je teško nositi se s bilo kojom situacijom pa izgleda kao da nemate sreće. Trenutak kad je izišao sigurnosni automobil definitivno nije bio najbolji za nas, a odgovarao je mnogim drugim vozačima.”

“No, na kraju krajeva – jednostavno nismo imali dobar tempo. Ne radi se o tome da su nam gume opadale u performansama brže nego drugima. Radi se samo o tome da su McLaren i Mercedes imali više brzine od nas.”

Nakon što je Leclerc uspio iza sebe zadržavati Georgea Russella u prvoj fazi utrke – Ferrari ga je pozvao u boks i pokušao spriječiti undercut Mercedesa. Međutim, plan se izjalovio kad je na stazu izišao sigurnosni automobil.

“Uspijevao sam držati Georgea iza sebe u prvom dijelu utrke. Mislim da smo išli na zamjenu guma kako bismo spriječili undercut, ali to je bilo prerano. Zatim je izišao SC, a kad sam počeo pritiskati na hard gumama – onda nam je većina ljudi napravila overcut.”

“Znali smo da će ova staza biti jedan od naših lošijih zbog svih brzih zavoja. To je slabost našeg bolida.”

“Jučer [u subotu] smo bili ugodno iznenađeni koliko smo bili blizu. Ne mislim toliko na vrijeme jer nisam napravio sjajan krug u Q3, ali smo bili blizu Red Bullu.”

“Međutim, u utrci smo se jako mučili, pogotovo u brzim zavojima. Vjerujem da znamo zašto se mučimo i radimo na nadogradnjama posebno za te brze zavoje. Nadam se da ćemo biti bolji u idućoj utrci. Karakteristike staze [u Mađarskoj] bi nam trebale bolje odgovarati.”


Odgovor

21 komentara

  1. Ferrari
    bore1989 Prikaži
    x1

    tragedija je da Ferrari (medium) ide na undercut u 19. krugu (ili kojem već) protiv Russella (soft) koji je odvozio 27 ili koliko već krugova na softu… ajde da si na istoj komponenti pa ideš raditi undercut, ali mi to nema smisla ako si na tvrđoj komponenti od onoga iza sebe…drži se svoje strategije i bok, pa kako ispalo, a ovako mi ispadne da se svaki put useru pod pritiskom…samim time što ideš ranije u box , kompromitiraš si tempo za kasnije u utrci, a to se i desilo, pa zato i ispada da su imali gori tempo nego što jesu… radije bi produžio stint, pa kasnije imao mlađe, konkurentnije gume…🤷



    27
    27

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      nisam gledo utrku, samo start i highlightse pa mi je taj dio promakao.

      što vasseur kaže za taktiku. ne objašnjava ovo sa lec-om i russellom, ali opet baca svjetlo na to koliko su opet ‘iznenađeni’.

      Our plan was to do a one-stop race, running Medium then Hard,” Vasseur said after the race. “We pitted both drivers before the Safety Car, which definitely put us in a bad situation.

      “However, we cannot just blame this episode to explain our finishing positions,” he admitted. “The start of the issue with us was on Friday when Charles wasn’t able to run in FP2 and so we only had a long run on the Soft from which we had concerns about degradation.

      “That’s why we decided to go with Medium-Hard, which proved to be too conservative a choice as the degradation was lower than expected. That is an important lesson for us.



      9
      9

      0
      • Ferrari
        bore1989 Prikaži

        brate mili, koliko lekcija njima treba? ispada da su 16 godina u procesu učenja 😅 pa imali su Russela na softu koji je guzio Leclerca koliko ono krugova? logično bi bilo probati sa istim… ali za to treba netko imati muda i reć ajmo na soft… Leclerc kao vozač je to trebao predložiti…i onda nakon toga ih još staviti na hard i u još kompromitirajuću poziciju, jer je Russell otišao na medium… Mercedes je razvalio strategiju, ali to je normala za njih…



        14
        14

        0
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        Koliko njemu lekcija treba ?
        Oni strategiju prave u petak …strategija se mjenja iz sekunda u sekund i to u toku trke.



        1
        1

        0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Ja gledao utrku i zakljucio da bi mogli ici 1 stop, sa Mediuma na Soft, cim je Russell prosao polovicu utrke na Soft gumama. Ne razumijem zasto Ferrari nije. Ferrari nije vjerovao da bi temperatura i stanje staze moglo promijeniti nacin na koji Soft gume djeluju tokom stinta? Jos imaju pokusnog kunica u obliku Russella, vide mu tempo, pa mogu usporedit sa svojim podacima na Softu, pogledat kolika je razlika u temperaturi staze.. Uostalom, zar nije u motosportu uvijek vrijedila filozofija da zelis biti na najbrzim gumama kad ti je bolid najbrzi. Znam da u F1 nije sve tako crno i bijelo, i nekad jednostavno stignes brze do cilja sa 1 stop strategijom direkt na hard gume i to je ok. Meni jednostavno nije jasno, ako ljudima pred televizorom padne na pamet da bi Soft mozda bila bolja opcija, kako to promakne Ferrariu… Da se razumijemo, dobio sam skoro slom zivaca kad sam vidio da Norris ide isto na hard, al imaju bar nekakvo opravdanje, i na kraju ajde nisu izgubili pozicije zbog toga… Al Ferrari je bas prodao tekmu…



      6
      6

      0
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    “Znali smo da će nam Formula 1 biti jedna od slabijih točaka u sezoni”



    19
    17

    2
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    najjače je što oni čak i ovako očajni mogu i dalje realno biti drugi na kraju sezone (Aston bježi 20 bodova, Merc 40). kakav piš od sezone, ako izuzmemo Maxa.



    8
    7

    1
    • Jody Prikaži

      Tako izgleda na papiru ali bojim se da oni neće niti Astona uhvatiti. I da su izjednačeni bodovno, ja bi sutra radije sjeo u MB i imao njihov pitwall iza leđa. Nažalost je tako. Koje je zadovoljstvo pogledati ponovo 2007. i 2008. sezonu. Na trenutak zaboraviš da je repriza.
      Osjećam se kao neke 1986 ili 1987., moj prijatelj Talijan i ja gledamo formulu, crveni sa svojim kultnim 27 i 28 brojevima, vozi Michele Alboreto, a ne očekujaš ništa osim da motor prodimi.



      5
      4

      1
  4. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    A koje su vam staze jake točke? Jesmo došli do njih ili čekamo još?



    3
    2

    1
  5. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Vama je na svakoj trci najslabija točka – strategija.
    Vec dugo je činjenica da Ferrariu ne “leže” tvrde gume ..a oni na ovoj trci koriste tvrde i to specifikaciju C5
    – preglupo !



    3
    3

    0
  6. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrari papci, situacija je slijedeća. Čekate da George ode mjenjati crvene gume, odvezete +10 krugova i onda stavite i vi crvene. Tako lagana taktika. Bez računala sam je napravio za vrijeme trke. Ferrari se ne kocka. Ferrari aktivno bira najgore taktike. Da se kockaju 50% bi pogodili.



    12
    11

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa u većini utrka budu na sporijim gumama od konkurencije jer idu konzervativnim pristupom da dodu do cilja bez prevelike degradacije guma. Dobro i stoje sa takvom strategijom po pitanju bodova.


      0
      -1

      1
  7. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Slaba tocka ili ne, bio je P4 I dobro drzao Russella na mjestu.. Trebao je tamo i zavrsit.. Da je izgubio pozicije zbog SC u krivo vrijeme, jbg, desi se.. Al nazalost, opet je tu Ferrari-Master-Plan™ imao zadnju rijec i to ti je to.



    2
    2

    0
  8. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    E moj Čarli, odoše tebi nabolje godine kad shvatiš koji luzeri upravljaju tvojim utrkama



    2
    2

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da je imalo pametan, treba lovit mjesto u Mercedesu čim se pruži prilika za to i mislim da mu je Mercedes jedina šansa. Rb je Maxov još jako dugo. Ferrari kao i McLaren nit smrde niti miriše. Malo gore malo dolje.



      1
      1

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Vjerojatno se nešto i sprema u tom smjeru. Toto je i sam izjavio da takvog vozača uvijek treba imati u vidu, a čitao sam negdje da nude ugovor od samo godinu dana Hamiltonu što je taman koliko traje angažman Leca u Ferrariju



        3
        3

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.