Ricciardo od Mađarske u AlphaTauriju umjesto de Vriesa!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 10 mjeseci 2 min 38 komentara

VN Velike Britanije u Silverstoneu bila je posljednja utrka za Nycka de Vriesa u AlphaTauriju – od idućeg vikenda u Mađarskoj njegovo mjesto preuzet će Daniel Ricciardo.

De Vries je doveden u AlphaTauri kao zamjena za Pierrea Gaslyja, a okidač za njegov angažman bilo je osvajanje bodova u debiju za Williams na VN Italije prošle godine kao zamjena za Alexa Albona. Ipak, u uvodnih 10 utrka ove sezone nije pokazao ništa slično takvoj senzaciji i ostao je jedini vozač pored Logana Sargeanta bez ijednog boda. Skor protiv timskog kolege Yukija Tsunode također nije bio impresivan jer ga je samo po dva puta uspio nadmašiti u kvalifikacijama i utrkama.

Već dugo bio je pod pritiskom ekipe, posebice Helmuta Marka, a već na polovici sezone čelnici su zaključili da ne zaslužuje dodatne prilike.

“Sa zadovoljstvom želim dobrodošlicu Danielu na povratku u ekipu. Njegove vozačke sposobnosti nisu upitne, a mnogo nas već zna, stoga će se lako i brzo uklopiti”, rekao je Franz Tost, šef AlphaTaurija do kraja sezone.

“Ekipa će također uvelike profitirati zahvaljujući njegovom iskustvu kao pobjednika osam F1 utrka.”

“Želio bih se zahvaliti Nycku na njegovom vrijednom doprinosu tijekom vremena provedenog u Scuderiji AlphaTauri i želim mu sve najbolje u budućnosti.”

Ricciardo će se tako brže od očekivanog vratiti na trkaće mjesto u F1. Nakon što ga je McLaren odlučio zamijeniti godinu dana prije isteka njegovog ugovora zbog loših performansi, Australac je za 2023. preuzeo ulogu Red Bullovog trećeg vozača i upravo danas vozi njihov bolid na Silverstoneu u sklopu testa guma, a često je spominjao 2024. kao godinu kada se želi vratiti u trkaće sjedalo.

Ovo će mu biti drugi put da vozi za Red Bullovu momčad iz Faenze za koju je 2012. i 2013. nastupao dok se zvala Toro Rosso. Time će postati treći vozač nakon bivšeg kolege Daniila Kvjata i Pierrea Gaslyja koji se nakon vožnje za Red Bull vratio u Toro Rosso/AlphaTauri.


Odgovor

38 komentara

  1. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bilo je samo pitanje vremena.

    Ovo bi za Ricciarda mogao biti dvosjekli mac, ako izgubi od Tsunode i on je uskoro bivsi iz F1.



    7
    7

    0
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Zar već nije bio bivši, lik je doslovno ostao bez mjesta u F1?

      Ovo je super za Ricciarda, vraća se u poznatu obitelj, Yuki nije neka nesavladiva meta, a usput će stalno koketirati s mjestom u Red Bullu ukoliko Perez nastavi biti ovako nekonzistentan



      7
      7

      0
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    S jedne strane niko ko se iz Red Bulla vratio nije proslavio, s druge strane kako Perez puca po šavovima jer ne može upratit tempo Verstappena Ricciju preostaje da dobije Yukija do kraja sezone i ako Max mentalno ubije Checa može uletit u Red Bull



    9
    9

    0
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      U kakvoj formi je otosao iz F1 bice mi iznenadjenje i ako Yukija dobije do kraja sezone.



      22
      22

      0
      • Nando
        FA14 Prikaži

        Istina ali izjava Hornera da je imao jako dobar tempo na testu guma te je isto bio dobar u simulatoru tako da ne vjerujem da su odlucili za Ricciarda iz sentimentalnih razloga.Dati ce mu sansu jer su ocito zakljucili da De Vries nije taj.
        Moje misljenje je da Ricciardo ima jos dosta toga za ponuditi F1.



        6
        6

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Mislim da taj period nije imao veze sa njegovom formom. Bilo je dosta analize iz tog vremena. Koliko se sjecam, jednostavno mu nije odgovarao bolid. Naravno, to je samo nagadjanje.

        Ja ocekujem da ce on lagano dobiti kolegu. Ruku na srce, i nije neki zalogaj.



        3
        1

        2
  3. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    S jedne strane mi je žao De Vriesa jer nije dobio ni pola sezone, a sa druge strane, nije baš toliki rookie s obzirom na njegove godine i F2, FE karijeru. Pri tome, poslije Monze svi su očekivali više. Jbga, to je RB i igra se igra tako kako se igra..
    Za Ricca ćemo još vidjeti koliko je to dobra odluka po njega, za AT sigurno bolja nego De Vries.



    8
    8

    0
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Tako je svi smo ocekivali podijume pobede kad onoo corak, nzm sta ocekivati u bolidu koji nmz Q1 da prodje ali kao sto rece to je RB da si bog i batina ne pomaze ti ako oni zele nekog drugog.



      4
      4

      0
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ocekivano, i ako bude bolji od tsunode povratak u svoj dom koji nikad nije smio napustit…. de vries je mozda trebao jos vremena ali realno ricci donosi mnogo navijaca i sponzora a tesko da moze bit gori od njega



    2
    2

    0
  5. domagojzagreb Prikaži

    nažalost, to je f1, međutim, ok, DEV ima iz nižih kategorija iskustva, i realno, nije se baš pokazao nekaj, ali, realno Alpha Tauri je ove godine baš s….. od bolida, to je život.. pitanje je isto samo, tko će i kada izletiti iz Haasa



    2
    2

    0
  6. Max Verstappen 1
    TheDutchLion Donator Prikaži

    Mozda se malo prebrzo otpisalo de vriesa jer realno at je u top 3 najlosija bolida ove sezone.

    S druge strane horner u startu nije bio za njega pa je to vjv kumovalo ovako brzom otkazu.

    Svakako ce biti zanimljivo vidjet ricciarda u borbi sa tsunodom.
    Ovo mu je mozda proba za perezovo mjesto nagodinu iako ne vidim potrebu rijesavat se pereza radi nekoliko losijih kvalifikacija..
    I dalje je drugi u poretku i ako tako zavrsi onda je odradio ono sto je realno plafon pored maxa.



    13
    13

    0
  7. Jordan Forever Prikaži

    Ricciardo je svoje izvagao, lani je govorio da neće ostati u F1 pod svaku cijenu, a sada preuzima volan doslovno najgoreg bolida na gridu. Možda sanja o povratku u Red Bull na taj način. Ja osobno bih ga u Red Bullu potpisao tek kao last resort, pa bih uostalom radije produžio ugovor Perezu. Gledajući druge vozače, možda čak ni Red Bull nema koga dovesti. Na gridu su većinom ili njihovi bivši vozači s kojima su tko zna u kakvim odnosima (Gasly, Albon, Sainz) ili slabi vozači (Sargeant, Magnussen, Bottas, Zhou, Tsunoda, Ocon) ili zauzeti (Hamilton, Russell, Leclerc, Norris, Piastri, Alonso). Tek neki veterani poput Pereza, Hulkenberga i Ricciarda moglo bi se ispostaviti da su jedina realna solucija Red Bulla. To bi objasnilo ovaj angažman Ricciarda.



    3
    1

    2
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ovo je Perezu jedna noga van iz RB-a, a Ricciju taman prilika da pokaže može li ga zamijeniti za 2024. i da se vrati u formu.
    DeVries nije briljirao, ali vjerujem da to nije glavni razlog, već da je Perezova loša forma glavni razlog ovoga poteza.
    Žao mi je DeVriesa, djeluje kao dobar momak, ali ne mogu reći da mi nije drago radi Riccija.



    6
    5

    1
  9. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Nije mi bas jasno zasto su tako postupili… Nije da je Yuki puno bolji od Nycka ove sezone. Nyck je rookie, a Yuki je u tom timu vec trecu sezonu.. Logicno je da ce imati bolje performanse od Nycka, al opet nije uopce bio toliko bolji. Na kraju svega, kad pogledas ono sta se broji, Yuki ima 2 boda, a Nyck 0.. Pa bilo je gore gledati sta je Gasly radio Yukiu kad je bio rookie. Gasly 2021. osvojio 110 bodova, a Yuki 32… Znaci vise od 3x vise bodova, sa puno kompetitivnijim bolidom. Zasto se Tsunodi gledalo kroz prste? Vjerojatno jer je Hondin reprezentativac, sta god im to znacilo… Sumnjam da ce Honda u bliskoj buducnosti imati svoju tvornicku momcad opet, pa tako ne razumijem sta im uopce znace japanski vozaci. Nemam nista protiv Danny Rica, mislim da je dobro za sport da je on na gridu, al De Vries je trebao dobiti barem jednu kompletnu sezonu. Opet je Helumt Marko upleo prste i napravio dar-mar. I sta sad? Sad ce se Danny Ric muciti kao sto su se mucili Yuki i Nyck u bolidu koji je jedan od najlosijih na gridu i za kojeg se vozaci uporno zale da nemaju povjerenje u kocnice od pocetka ove sezone do sad, a svi znamo koliko je to Dannyu bitno kod bolida… Ne znam sta je tu u igri iskreno.. Jedino sta mi pada na pamet je da Danny, ako se pokaze da je brz, jednostavno zamijeni Pereza na kraju sezone, ako ovaj nastavi bit ovako los… Al opet imas Liama Lawsona koji je jako jako dobar vozac, vjerojatno bolji i od Yukia, a samo ti sjedi sa strane i saljes ga u DTM i Super Formulu da krade bogu dane, a spreman je za F1 vec par godina… Bezveze.



    8
    8

    0
    • Red Bull
      Deathbone5 Prikaži

      Ricc je ovo test do kraja sezone da vide bi li ga mogli poslati u Rb. Ako da super, ako ne naći će nekog novog llk ostavit Pereza a Lawsona poslat u At. Dosta jednostavno provjere gdje stoje.



      5
      4

      1
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        To je razuman plan, ali ne razumijem sta misle da ce Danny Ric napraviti s tim traktorom od bolida.. Taj bolid je nedovoljno dobar za top 10 i osvajanje bodova.. Sta to znaci da ako Danny zavrsi vecinu utrka ispred Yukia, da je spreman boriti se s Maxom i da je automatski brzi od Pereza?



        5
        5

        0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Pa da izvuce najvise iz istoga.

          Mislim da je ovo logicna i razumna odluka od strane glavesina. Trenutno imaju dva vozaca koja jednostavno nisu na nivou. I cini mi se da ce RB sa Maxom sve uciniti da je DR sljedece godine na mjestu Pereza.

          Daniel je na dobrom putu da od vozaca bez sjedista, pa do test vozaca zavrsi u sampionskom bolidu. Opravdano, ipak je to dokazan i jak vozac. Koji svojim mentalitetom se savrseno uklapa u RB filozofiju.

          Bas je zanimljivo kako ga je RB uzeo nakon otkaza…

          I da, ova zamjena jeste brutalna ali tako je to. Momak je dobio sansu, nije opravdao ocekivanja. Zato mi se i svidja RB. Nema kod njih igrica.



          7
          6

          1
        • Mclaren
          BNL_McLaren Prikaži

          Mozda ovo i je logicna i razumna odluka kako kazes, ali onda smatram da dovodenje De Vriesa nije bila ni logicna ni razumna odluka. Iz ovoga ja jedino mogu zakljuciti da su oni ocekivali da ce Nyck odmah biti brz. Znamo da su htjeli Coltona Hertu, al taj nije imao uvjete za superlicencu, pa su onda trazili alternativu i odlucili se za Nycka. Navodno je to bila striktno Hemutova odluka jer je bio impresioniran Nyckom nakon one Monze. Vjerojatno je ocekivao da ce biti bolji od Yukia, ali ocito se to nije desilo, pa sad brze bolje spasavaj stvar i rotiraj postavu. Pomalo neozbiljno. Pogotovo zato jer imas cijelu akademiju na izbor, a na kraju uzmes nekoga mimo akademije samo da bi mu dao otkaz prije pola sezone.



          4
          4

          0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          On definitivno nije bio logicna odluka iz ove perspektive. Medjutim, to samo pokazuje kako se nista ne zna unaprijed. I zbog toga se upornost cesto isplati.

          Vjerovatno je tu i Max kumovao. Kod odluke.

          RB ocigledno cesto fula. Ali zato kada pogodi onda imamo SV i MV koja zajedno broje skoro 100 pobjeda i vec sada mozemo reci 7 titula.

          Momak je dobio sansu, sam je prihvatio uslove i moze biti sretan za priliku. Opet, vjerujem da bi ostao malo duze da nije katastrofalnog Pereza.



          3
          2

          1
  10. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Ocekivao sam ovaj potez, ali iza Belgije, u vrijeme ljetne stanke!
    De Vries nije pokazao perfomanse za biti u F1, niti napredak u odnosu na početak sezone. Bolid je bio loš, ali NDV još razinu niže. Tsunoda jest digao tempo u odnosu na proslu godinu, ali necemo se lagati, nije on novi Max, pa je ipak izdominirao DeVriesa.
    Riccardo je ušao u AT jer vidi šansu za povratak u matičnu ekipu(+ nema drugog izbora).Stoga će biti zanimljivo pratiti nastupe njega, Pereza i Tsunode u vidu Maxovog potencijalnog partnera za 2024-25. Zasad Perez samk mora srediti glavu, i favorit je za to mjesto.
    No vidit ćemo što nosi budućnost. Sigurno bi povratak Riccarda u staru formu bio Feel good story što mnogi priželjkuju!



    10
    10

    0
  11. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Grubo ali razumno ,plus helmut oce stavit pritisak na pereza ako nastavi s losom formom jer da su npr u borbi za konstruktore ovo bi ih dotuklo ,ipak ce se ricciardu ostvarit zelja u vegasu



    5
    5

    0
  12. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    …..glupost…… glupa odluka……. 🙄



    1
    -6

    7
  13. Blue Flag
    Tow Pie Pie Prikaži

    “Time će postati tek drugi vozač nakon bivšeg kolege Daniila Kvjata koji se nakon vožnje za Red Bull vratio u Toro Rosso/AlphaTauri.”

    Zar se nije i Gasly iz RB vratio u TR/AT?
    …ili mi se nešto pobrkalo



    13
    13

    0
  14. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Dobrodošo u Honda familiju i sretno.
    Sad više nema sumnje, a?

    https://www.planetf1.com/news/ricciardo-couldnt-take-the-risk-with-honda/

    Očekivah više od debrisa.



    3
    3

    0
  15. Ferrari
    sfzd Donator Prikaži

    jao kako će ovo biti gorko-slatka epozoda DTS-a



    2
    1

    1
  16. F1puls
    Krstaš Donator Prikaži

    Tuga, jad, cemer…



    1
    1

    0
  17. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    I sve to zbog računice da će Ricciardo biti veća reklama /donijeti više novaca dioničarima zbog cijelog kontinenta koji će navijati za njega (Australija) plus ostali koji ga vole nego malog Schumija.
    Ok, neću reći da je Ricciardo na zalazu karijere. Ima 34 godine, ali dok dogura do boljeg bolida (cilja na RB) to se može ostvariti tek za dvije godine . Dakle 36 godina najranije i jako ako ako.
    Volio bih da mali Schumi dobije još jednu šansu, pa makar zamijenio Logana Sargeanta. Zapravo , u Williamsu bi se baš dobro vidjelo da li mali vrijedi ili ne.



    4
    3

    1
  18. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Da citiram jednu vijest od prije par dana:

    Helmut Marko nije štedio Nycka de Vriesa u Inside Line F1 Podcastu, gdje je izjavio da Christian Horner nije bio njegov “veliki fan” i da “trenutno izgleda da je bio u pravu”. Dodao je da je Franz Tost želio Micka Schumachera, ali im se on nije toliko uklapao u filozofiju AlphaTaurija kao juniorskog tima.



    6
    6

    0
  19. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Idemo Indycar style do 50. vrtite ekipu. Bolje da su uzeli Brad Pitta.


    0
    0

    0
  20. avalon Prikaži

    da , da , ricciardo se dolaskom u AT “sprema” vratit u RB jer mnogi vide da sergio nije to , loš je zar ne ? napravimo komparaciju sa npr 2020. kad je uz lewisa bottas vozija merc …. posli 10 trka lewis je vodija prvenstvo , bottas je bija 2. sa 161 bodom. VB j e ima i 2 pobjede u prvih 10 trka . sergio … 2. je ka i bottas 2020. , također 2 pobjede ali eto … trebalo bi ga “nogirat” !?!??!
    amo malo špekulirat … šta bi RB dobija da DR zamjeni sergia ? šta je to kapitalno ricciardo uradija u karijeri , a sergio nije ? ricciardo 8 pobjeda ,peraz 6 , DR 3 PP isto ka i sergio , 16 FL , sergio 11 , ricciardo 32 , perez 31 podij . pri tome treba uzet u obzir da je ricciardo 5 sezona vozija RB koji je SIGURNO bija bolji bolid od npr FI/RP koju je sergio vozija 7 sezona.
    Jordan Forever špekulira ko bi moga ili ne bi moga u RB umisto pereza . neki su ex vozači RB , drugi koji su odlični su “”zauzeti” , a u skupinu loših vozača svrstava npr bottasa , ocona ?!?!? po čemu je valtteri loš vozač ? 2 X je završava prvenstva 2. , 2 X 3. 2014./15. sa williamsom je završava na 3. i 5. mistu . lani u alfi 10. , a zahvaljujući njemu lani je alfa u konstruktorskom završila na 6. mistu . vozač koji je u karijeri ostvarija 10 pobjeda , 20 PP , 19 FL , 67 podija , 2 hat trics -a je loš vozač ?!?!? Ok , neko može kazat da je skoro sve postiga zahvaljujući mercu , a ne svojom kvalitetom ALI bi li onda i obaranje skoro svih rekorda lewisa mogli također pripisati mercu jer sa McL je zna sezone završavat i 2 X 4. , 2 X 5.
    ocon … može ga se ne volit ali tvrdit da je loš vozač ?!?? nije mi jasno ovo nekakvo “žaljenje” za de vriesom jer ko je žalija npr za albonom kad je odlazija iz F 1 , a i ka rookie je pokaza 1000% više od de vriesa . lani je baš u 10. trci/silverstonu mick osvojia prve bodove , odmah potom i u francuskoj , bar 2 X mu je tim greškama “izbija” potencijalne bodove pa ? ko je žalija ili pisa kako su momčiću trebali pružit šansu još jednu sezonu ? a de vriesu bi trebalo dat punu sezonu iako nije baš puno pokaza .
    ricciardo je zahvaljujući svom osmjehu “na oko” ležerno najavija pauzu no čim mu se ukazala prilika uletija je u RB ka 3. vozač , a sad je objeručke prihvatija kokpit AT iako je bilo gotovo “baš me briga” za nastavak karijere u F 1 . nekako mi je najrealniji komentar Nikolar95 “U kakvoj formi je otosao iz F1 bice mi iznenadjenje i ako Yukija dobije do kraja sezone.” mada opet … yuki ima tek 2 boda i čini mi se ka najnervozniji vozač na gridu šta mu šteti . najbolji je bija 1. sezonu , a šta više iskustva stječe to je sve lošiji po plasmanima . istina i AT je u konstantnom padu ali ne vidim ono “nešto” kod yukia iako se kad je dolazilo o njemu pisalo vrlo pozitivno. mislim da i “van forme” daniel može dobit ovakvog yukia mada to po meni neče bit nikakav “znak” da bi ovaj moga minjat sergia u RB , a ni 34 godine mu nisu baš adut mada ni sergio godinama ( 33 ) nije baš daleko od DR no on je već 2 sezone u RB , a daniel j eveć 4 sezone “van” RB i današnji RB nema veze sa onim koji je on vozija 2018.



    5
    1

    4
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Možda u cijeloj priči nije važno tko je koliko bolji, već politika momčadi, interesi momčadi…-

      AT dogodine mijenja ime i sigurno je da im je DR veći magnet za publiku od Nicka za novi brend ili što već ide.
      Što se tiče vozačke forme, njima ne treba vozač koji bi konkurirao Maxu, već konstantan vozač za osvajanje konsturktorskog naslova tj. hrpe para. Iskreno, Perez je dobar vozač, ali nije konstantan. Doduše, ne znamo ni kakav će Daniel biti nakon loših predstava zadnjih godina, ali eto dobre teme za nas fanove sporta da malo ćakulamo. :)



      1
      0

      1
    • Jordan Forever Prikaži

      Nisam ja rekao da je meni Bottas loš ili da je objektivno loš, nego više ono što mislim da Red Bull misli o vozačima. Po meni, Bottas ima oscilacija kao i Perez te bi za Red Bull ukoliko im Perez nije dobar vjerojatno ne bi ni Bottas bio dobar. Možda oni gledaju drugačije, nemam pojma, osobno mislim da Red Bull ni najmanje ne razmišlja o Bottasu i da je sad i samom Bottasu cilj eventualno dočekati pretvorbu Saubera u Audi.



      2
      2

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Uvijek pročitam svaki tvoj komentar makar se često ne slažemo. No napomenuti da je Perez bio uvijek u lošijoj FI od RB kojeg je vozio Riciardo a pri tome ne spomenuti konkurentan bolid za naslov 2021 i dominantan bolid 2022 i 2023 kojeg vozi Perez je apsurdno jer dobar dio svoje statistike je Perez upravo nabio na tom dominantnom Red Bullu za razliku od Ricciardovog Red Bulla koji je svoj skor ostvario u doba najveće domina ije jednog tima u povijesti. Nemam stav tko mi je draži i bolji no ono što hoću reći da ti ponekad fale ključni detalji u osvrtima koji onda prikazuju nekakvu drugačiju sliku. Npr zadnje godine Ricijevog boravka u Red Bullu je ni manje ni više 8 puta odustao. Današnji RB kao i ovaj Perezov ne krepava toliko….. Isto tako Rici je parirao Maxu itekako dobro dvije godine. S te strane Perez nije ni blizu…..



      1
      0

      1
      • avalon Prikaži

        Alonso1983… svakome ponekad ponešto fali .. mislim na komentare ili replike . OK , sergio je gro postignuća ostvarija sa RB ali i sa sauberom , FI/RP se 10 X penja na podij , ricciardo sa renaultom i McL 3 X . u 5 sezona RB DR je pobjeđiva 7 X , sergio u svoje 2,5 sezone RB je 5 X pobjeđiva dakle… u duplo kraćem periodu “boravka” u RB ima tek 2 pobjede manje od daniela . oba su ostvarila po 3 PP u RB , 13 Vs 7 u FL i 29 Vs 21 podija je prednost DR u ove 2 kategorije ALI sa 2,5 sezona dužim “stažom” daniela u RB ;) eto , naveja sam i ključne detalje iz kojih se možda može zaključit da s obzirom na “dužinu staža” sergio rezultatski nije ništa lošiji od ricciarda pa zašto bi ga onda u špekulacijama DR zamjenija u RB ?
        “Isto tako Rici je parirao Maxu itekako dobro dvije godine. S te strane Perez nije ni blizu…..” vidiš i tebi kod ove konstatacije fali ključni detalj .. desi se zar ne ? :) naime kad je max doša u RB ima je 19 godina ;) te 2016. je prve 4 trke vozija TR , u nastavku sezone ka kolega ricciarda sa RB je osvojia 191 bod , DR 220 . dakle 29 bodova manje ALI max je ima 2 odustajanja i kad je odustaja oba puta je bija u bodovima . 2017./18. DR je odustaja ne 8 nego 14 X samo… ” zaboravija” si napisat da je u te 2 sezone max ima 11 odustajanja ;) kroz 2021./22. sergio je odustaja 6 X pa bi njegov “skor” odustajanja” trebalo vidit također posli 5 sezona ako toliko ostane u RB . onda bi se moglo zaključit je li bija “kvarljiviji” RB kojeg je vozija ricciardo ili ovaj kojeg sada vozi sergio.
        pričat kako je ricciardo dobro parira maxu 2 sezone dok perez tu nije ni blizu je mani malo smišno jer opet si fali ključni detalj tj činjenica da se diciardo borija sa mladcem od 19 , 20 i koji ima tek nešto “dodirnih točaka” sa maxom sa kojim bi se treba borit sergio . daniel se borija sa mladim potencijalom , segio se bori sa maxom “zvijeri” kojem sad niko ne može parirat . baš bi volij a vidit kako bi se sad ricciardo borija kontra maxa da se vrati u RB……
        btw možda je maxu bolje od DR parira neiskusni albon koji je 2019. sa tek 13 trka sa TR “uletija” u RB i do kraja prvenstva osvojia 76 , a max 97 tj 21 bod više . btw to je maxu bila 5. sezona , ima je 93 trke iza sebe , albon POČETNIK sa 13 trka iza sebe . kad se ovo uzme u obzir albon je maxu parira izvrsno te 2019. no i njega su omalovažavali ka i pereza sada ….



        1
        -1

        2
  21. Mclaren
    raca Prikaži

    AT je ove godine dovoljno loš u svim segmentima da i bolji vozači ne bi donijeli neko poboljšanje, osim poneki slučajni bodić. Al, eto, nek bude i malo marketinga za AT



    2
    2

    0
  22. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo samo znači da mu je tempo u simulatoru jako jako dobar kao i performanse na testu guma.
    Apsolutno ga HM ne bi stavio u bolid da nije siguran da radi dobru stvar. Naravno in the heat of the battle mogu se dogoditi gluposti, ali očito da HM misli da ima brzinu.



    2
    1

    1
  23. Dee-Lite Prikaži

    Novinari: “Kad ste odlazili rekli ste da će te se vratiti samo u kompetitivnu momčad. Što se promijenilo u zadnjih nekoliko mjeseci?”

    DR: “Sve je isto. Zato i ne prelazim u Ferrari.”

    😎

    Joke by Conor Moore



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.