Perez: Uopće me nije briga za glasine o mom odlasku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 10 mjeseci 2 min 22 komentara

Nakon što je Helmut Marko u svojoj klasičnoj maniri odlučio da Nyck de Vries više nije vozač AlphaTaurija i da mu nisu potrebne njegove usluge – Daniel Ricciardo je dobio novu priliku i odmah uskočio u vjerojatno najsporiji bolid ove sezone.

Neki nagađaju da će se između Ricciarda i Yukija Tsunode voditi interna bitka tko će dobiti promociju u Red Bull, a o svemu tome Sergio Perez nema neko mišljenje:

“Apsolutno me nije briga za te glasine. U Formuli 1 sam 13 godina, sve sam vidio i ništa me ne brine. Fokusiran sam na ono što se događa na stazi i na to da uživam u svome poslu.”

Perez se na Velikoj nagradi Velike Britanije kvalificirao na 15. mjesto, što je njegovo peto uzastopno izostajanje iz treće kvalifikacijske runde. Istovremeno, Max Verstappen je u tih pet utrka osvojio pet pole positiona. Perez se na Silverstoneu vratio u bodove i završio na 6. mjestu, a Verstappen je osvojio svoju osmu pobjedu sezone.

“Imam potpunu podršku Christiana Hornera i Helmuta Marka. Cijela ekipa me u potpunosti podržava i znaju koje su moje sposobnosti. Znaju moj potencijal i u potpunosti su iza mene.”

Marko je De Vriesa ranije ove sezone upozorio da treba biti efikasniji na stazi ako misli ostati u Formuli 1 što su mnogi protumačili kao, u najgorem slučaju, upozorenje da će otići nakon ljetne stanke. Međutim, Marko je ovaj put bio još ekspeditivniji i najurio ga je dvije utrke prije kraja prvog dijela sezone.


Odgovor

22 komentara

  1. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Naravno, naravno… zato i ulazi iz greške u grešku.



    6
    3

    3
  2. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Pošteno, biće te briga tek kad dobiješ nogu.



    2
    -1

    3
  3. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Jel ima sta za vikend?? Dtm,f1,motogp,wec,imsa!? Svi na godisnjem ili?



    1
    0

    1
  4. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Nee, mene je briga.



    4
    3

    1
  5. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Gaće su pune, ha Checo :)



    3
    2

    1
  6. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Poznavajuci F1 (cirkus), uskoro nam slijedi objava Hornera; Checo se mora zabrinuti zeli li voziti s nama sljedece sezone/utrke, ili Checo je bivsi od sljedece sezone


    0
    -1

    1
  7. Ferrari
    sfzd Donator Prikaži

    Checo, tvoja misija u RB je gotova. Doveden si 2021. da pomogneš Maxu u borbi s Mercom, došle su tu još neke pobjede, veći fokus itd. Uglavnom, neka kruna karijere. Sad je vrijeme za nekog novog i radujem se promjeni.



    8
    7

    1
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Bio bi glup da se brine.
    Dobio je tri godine vožnje u najbržem bolidu kada je mislio da će na burzu rada. Došao je do nekoliko pobjeda, a mogao je ostati na onoj jednoj slučajnoj…

    I svi tamo su puni para i igraju se s autićima. Što se imaju brinuti? Koliko ih košta stavljanje izolacije na kuću? Koliko će im režije biti?



    13
    12

    1
  9. Jody Prikaži

    U percepciji publike, DR je omiljeniji i kao bolji vozac, zabavna osoba koja skrece pozornost. No, da sam ja vlasnik, radije bih Pereza uzeo iako nisam bio ranije njegov fan, ali nekako da su u istiim bolidima, tipovao bih na Pereza. Ipak on svaku trku odradi za sto je plačen, a na nase veselje često krene 15-16.



    2
    2

    0
  10. avalon Prikaži

    ne znam zašto imam osjećaj da neki ( mnogi?) jedva čekaju da perez dobije nogu . vidim da je dobro prihvaćen post sfzd koji piše “Doveden si 2021. da pomogneš Maxu u borbi s Mercom,..” 2021. je bila prva sezona sergia u RB , merc je još bija dominantan iako ne kao prethodnih godina i teško da je sergio tu moga puno uradit , pomoć . ipak , treba je vrime za prilagodbu jer nije bilo isto vozit FI/RP i RB .
    2022. maxu pomoć da nije bila ni potrebna u borbi sa mercom jer lewis i russell su zajedno imali 61 bod više od maxa . pojedinačno je od russella ima 179 , a od lewisa 214 bodova više . da je bodovno između maxa i lewisa bilo “gusto” pa da sergio katkad nije “štopa” lewisa u korist maxa ili mu “oteja” neke bodove završivši tik ipred lewisa ( ka šta je bottas radija drugima u korist lewisa ) i da je zbog toga max lani umisto na P 1 završija sezonu na P 2 onda bi se moglo reći da sergio nije bija od pomoći ali… max je dominantno završija 2022. , a sergio je završija sezonu ispred oba vozača MB . bodovna prednost RB u konstruktorskom pred MB je na kraju bila 244 boda . treba li maxu pomoć u borbi sa MB u dosadašnjem dijelu sezone s obzirom da od bolje plasiranog vozaća MB tj lewisa max ima 134 boda više . idem špekulirat … da u preostalih 12 trka LH ostvari sve pobjede , max završi 2. na kraju bi bodovni omjer bija 471 Vs 421 bod u korist maxa . dakle , kakva pomoć maxu treba ove sezone u borbi sa MB koji je u lanjske 22 i 10 trka ove sezone ( ukupno 33 trke) ostvarija JEDNU pobjedu ? max bi ove sezone moga bit pobjeđen , ostat bez titule da mu se npr desi ono šta se desilo MS 1999. tj da se “polomi” i zbog toga propusti 5 – 6 trka . no u takvom slučaju mu ne bi ni perez moga pomoć . btw , iako se sergia kritizira on je posli 10 trka 2. u prvenstvu sa + 35 bodova ispred lewisa koji je bolje plasirani vozač MB . možda bi prije kritiziranja pereza treba razmislit za kojeg vozača je “krojen” ovogodišnji RB ?
    sergio je doživija salve kritika zbog Q , naročito posli austrije di je starta sa P 15 . LH je npr starta sa P 5 , bija je tek 0,4 s sporiji od maxa na P 1 pa ? sergio je u austriji sa P 15 završija na podiju , LH sa P 5 je završija na P 8 sa 32 s zaostatka za perezom . a možda se pereza kritizira i zato šta u istom bolidu ne može češće pobjeđivat maxa nego je to uspija tek 2 X u 10 trka . zašto se npr ne krotozira russella koji u istom bolidu ka i lewis za ovim zaostaje 39 bodova ? istina , sergio je po stažu iskusniji od russella ali oba voze svoju 3. sezonu u “novom” timu . osim toga russell je navodno talent za prvaka , a za sergia to niko nikad nije spomenija zar ne ?



    2
    1

    1
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Avalon, osjecaj te ne vara.

      Od covjeka kojeg placas milione godisnje ocekujes bolje rezlutate. Nema tu mudrovanja. Nezadovoljstvo je potpaljeno njegovim rezlutatima.

      Vecina nas gotivi Pereza i podrzava ga. Nemoj zaboraviti statistika je djavolja rabota. Njega se samo i jedino moze porediti sa Maxom a ne drugim broj dva vozacima.

      Pocinjem vjerovati da sam sebe sabotira u poslednje vrijeme. Jer lakse je opravdati recovery zaostatak nego onaj koje ce biti ako starta sa p2.

      Znamo da je jak vozac ali ovo dovoljno nije. Nadam se da ce se pronaci do kraja sezone. U suprotnom stize “osmijeh”. To je vec sada jasno.



      3
      1

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Koliko je njemu teško biti jednako dobar kao Max se vidjelo kad je osvojio PP, bio je potpuno van sebe, govorio je kako se sve poklopilo.
      Tu su jednostavno nijanse. Ima ih u svakom sportu, a ovdje su toliko sitne da je to za popizdit. Pa razlika najbržeg do najsporijeg bolida ti na udaljenosti ZG-Split znači ispod 2 minute. A među vozačima je razlika još i manje, jer ovo je ukupna (bolid+vozač). Dakle i taj Vries i Perez i Zhou i Max – svi oni se razlikuju u mrvicama koje su pojačane do razine da jedan od njih pobjeđuje skoro svaku utrku. U bilo čemu drugome da napraviš nešto gdje unutar nekoliko % od najboljeg na svijetu to bi bilo fenomenalno, ali F1 je to dovoljno za dobit otkaz .



      3
      2

      1
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      Sportski pozdrav avalone. Profil si čije ću postove rado pročitati i poštujem tu iscrpnost u argumentaciji. Ponekad ipak treba malo usporiti… To što sam napisao za 2021. vrijedi za 2021. Doveden je (nakon niza vozača za koje su u RB procijenili da nisu taj kalibar) da pomogne Maxu “potući se” sa Lewisom i Botasom da uzme vozački naslov. Mislim da se oko toga svi slažu i da je ta misija, s obzirom na konačni rezultat, bila uspješna (i bilo kakav pokušaj usporedbe s Albonom i izvlačenja nekakve statistike je uzaludan). Npr, možda da u Bakuu nije bio pokraj Lewisa na ponovljenom startu i radio mu pritisak ovaj bi prošao prvi zavoj i odnosu na Maxa imao 18 ili 25 bodova više i tko zna što i kako dalje bi bilo, no dobro…. Dalje, 2022. je totalno druga priča i uopće ne vidim razlog čemu spominjanje Mercedesa u cijeloj priči. Realno gledajući, većina sezone (osim malo turbulencije na početku što je očekivano za novi pravilnik) je bila solidna šetnja Maxa i Checov “gubitak” drugog mjesta bi se čak mogao proglasiti i relativnim neuspjehom. E sad, osvojili su vozački i konstruktorski i tko će ga znati je li u tom vražijem Red Bullu bitno da i ovaj uzme p2. Međutim, ono što sada već možemo nasluiti je da, sada već trećoj sezoni tamo, Checo veteran, u hladno dominantno bolidu i momčadi uopće, dosta kaska za momčadskim kolegom, da u nedostatku boljega dvoboja, gledtelji žele više “žara” u borbi unutar dominantne momčadi. Možda RB želi pokazati da je drugačiji od Merca (era Botas) dok je na vrhu i da su spremni gurnut nekog potencijalnog lava Max-u… Nagađam. Zapravo me nije previše briga za ispravnost odabira u Red Bullu, al kao gledatelj želim Checu da osvoji pobjedu u Mexicu i nek ode u penziju.


      0
      -1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.