Horner: Checo treba vratiti svoju formu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 mjeseci 3 min 15 komentara

Šef Red Bulla Christian Horner kaže da njegov vozač Sergio Perez treba podići razinu performansi nakon što je tijekom protekla tri GP vikenda osvojio samo pet bodova. Njegov momčadski kolega je prekjučer potvrdio svoj treći naslov, a u poretku ima čak 209 bodova prednosti ispred Pereza.

Štoviše, postoji realna mogućnost da Perez izgubi i to drugo mjesto u vozačkom poretku od Lewisa Hamiltona koji trenutno zaostaje 30 bodova.

“Mislim da moramo sjesti sa Checom jer znamo koliko je sposoban, ali trenutno nije u formi. Očajnički ga trebamo da se vrati u formu i zadrži to drugo mjesto u prvenstvu.”

Perez je u subotu imao osmo startno mjesto za sprint, ali je onda izbačen iz utrke u trostrukom sudaru s Estebanom Oconom i Nicom Hulkenbergom. Popravci bolida uzrokovali su start iz pit-lanea za glavnu utrku jučer. Međutim, i u utrci je imao novih problema i dobio je čak tri kazne zbog prekoračenja granica staze. Za usporedbu – Max Verstappen ne samo da nije dobio nijednu kaznu nego uopće nije imao niti upozorenje.

“Frustrirajuće je što je iz ovog vikenda izvukao samo jedan bod. Čak i s činjenicom da je krenuo sa začelja – danas je bilo prilika za osvajanje pristojne količine bodova. Podržat ćemo ga koliko god možemo jer dolazi trostruki GP vikend, a to je ogromna količina bodova.”

Perezovi navijači će se u velikom broju okupiti na nadolazećoj VN SAD-a u Austinu, a onda i u Meksiku na domaćoj stazi Hermanos Rodriguez.

“Imat će veliku podršku na iduće dvije ili tri utrke. Nadajmo se da će mu to pomoći da pronađe formu i samopouzdanje koje je trenutno možda malo izgubljeno.”

Budući da se posljednjih pet utrka održava u razmaku od svega šest tjedana – Horner kaže da Red Bull mora pomoći Perezu da zaustavi pad forme:

“Kad uđete u takvu spiralu – sve se ispreplete. Ponekad trebate izići iz tog vrtloga, stati čvrsto na noge i vratiti se osnovnim stvarima. To je ono što ćemo učiniti. Svi znamo za što je Checo sposoban i želimo ga podržati da se vrati na poziciju u kojoj je bio ne tako davno. Još u Monzi je završio na drugom mjestu iza Maxa.”

Rezultati Sergija Pereza u sezoni 2023.

GP vikendPlasmanStartna pozicija
Qatar GP10PIT
Japanese GPRP5
Singapore GP8P13
Italian GP2P5
Dutch GP4P7
Belgian GP2P2
Hungarian GP3P9
British GP6P15
Austrian GP3P15
Canadian GP6P12
Spanish GP4P11
Monaco GP16P20
Miami GP2P1
Azerbaijan GP1P3
Australian GP5PIT
Saudi Arabian GP1P1
Bahrain GP2P2

Odgovor

15 komentara

  1. Ferrari
    sfzd Donator Prikaži

    Što god tko mislio o njemu, ipak on može bolje od ovoga. Trenutno izgleda kao netko tko je mentalno dosta loše. Paradoksalno zvuči Hornerova izjava kako mu moraju vratiti formu s obzirom da je Helmut svojom izjavom pomogao (dakle vlastitog vozača) gurnuti prema dolje. Checu se sigurno bliži kraj u Red Bullu. Pitanje koje intrigira jest kad je počeo taj kraj. Možda u onom Maxovom “I gave my reasons and I stand by it.” leži odgovor. Jeli Checo pokušao nešto zakuhati u momčadi tada? Svašta se pričalo, al da je situacija nakon idile Abu Dhabija krenula nizbrdo – jest.



    12
    12

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Mislim da će letjeti ako ne završi drugi u poretku



    7
    7

    0
  3. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Od ministra obrane postao je ministar za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
    Djeluje mi kao da mu je jasno da mu je vrijeme iscurilo, mada ima ugovor za 2024 ja ocekujem da nece biti u RB slijedece sezone, pogotovo ako ne bude drugi u poretku.



    14
    14

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja i dalje mislim da su ovo deckim u RB u slatke brige. Prvi vozač ima nikad veću razliku u odnosu na p2 u WDC-u. Perez se bori za p2 kao i lani kad nije uspio i dali bi to ikoga zabrinjavalo da je neka druga momcad u toj situaicji? Mislim da ne. Da se pojavi konkurencija onda ove sve priče oko Pereza imaju smisla a do dok god Max niže pobijede i rekorde mislim da nisu previše opterećeni formom Pereza. E sad što se promijenilo nakon prvih 5 utrka ove sezone to samo Perez zna. Mislim da je jednostavno pukao kad je shvatio da je Max neka druga dimenzija za njega. A to je ujedno ona razlika koju tek neki klinci ali Noris Rusel Leclerc itd trebaju pokazati kada budu u borbi za naslov. Nekad i nekad ubosti nešto je sasvim druga priča od držanja visokog nivoa tokom cijele godine. Trenutno u zadnjih par godina rijetko koji vozač se moze pohvaliti da je tokom cijele godine izvlačio maxium i kod svih tih potencijalnih “budućih prvaka i zvijezda” postoje faze kad su nevidjljivi sa dosta oscilacija tokom sezone. Za borbu za titulu vozač treba imati i mentalnu snagu.



    7
    7

    0
    • Shell
      FernandoMclaren Donator Prikaži

      Bome je nevjerojatno što je Perez izveo ove godine. Mislim da su ga Miami i Monaco psihički načeli, a onda je sve išlo nizbrdo.
      Mislim da će vozit i iduće godine jer ima ugovor, a i Red Bull veliku prednost. Mislim da je imao i sreće što je Ricciardo slomio ruku i ispao iz F1 inače sam 90% siguran da bi mu dali priliku u RB
      Al 2025. mu je zadnja prema svemu sudeći…

      Teško je izabrati između njega, Strolla i Sargeanta tko ima najgoru sezonu. Jaka je konkurencija.



      2
      2

      0
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Onda znas koliko je RB brzi od ostalih kad ovakav SP drzi 2 mjesto.
    Mene on podsjeca na SV nakon Njemacke 2018 kad je pukao i otislo sve nizbrdo i nikad vise pokazao neku voznju osim povremenih bljeskova.
    Toto je dao izjavu da SP nije idiot te da nije zaboravio vozit pa da je nesto drugo krivo ili se kuha nesto.



    1
    -2

    3
  6. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …nakon što su mu nasapunali dasku pred miami i odonda mu do nedavno podmeću klipove svakih tjedan dva sad su se sjetili da mu kao treba vratiti formu…uništili vlastitog vozača na razinu da ne zna ni volan okrenut’ više…nije mi jasan razlog toga jer maxu ni checo na 120% nije ravan…osim ako max želi osim naslova oboriti sve moguće rekorde što prije…još malo pukotina u momčadi?… lambiase ima teži posao od bono-a i ‘my tyres are gone’….faktori se množe a očito ni rb nije baš tako sjajna ekipica kako se želi prikazati…sve veći broj novinara koji su puno bliži f1 od mene na kauču polako ‘progovaraju’ o ‘krasnom’ maxovom karakteru tipičnom za nizozemce…



    2
    -4

    6
  7. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Sramota je da takav sjedi u najboljem bolidu ikad.



    2
    0

    2
  8. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Možemo se smijati njemu i trenutnoj formi, ali taj vozač je uzimao podije u totalno prosječnim ili ispodprosječnim bolidima. Na svoj dan izgleda poput šampiona, ali to na žalost nije i neće biti. Pogotovo ne pored Maxa.

    Mislim da nema većeg pritiska nego voziti za RB. Pogotovo ako si Maxov kolega. Zaista toksično mjesto za drugog vozača. Što je najgore i da isporučuje rezultete i uzima nešto više pobjeda vjerojatno i to ne bi pasalo RB-u zbog Maxa i njegovog ega.

    Bez obzira na ovu priču u RB, kada god završila i kako god, računajući cijelu karijeru on je za mene sasvim solidan vozač.



    7
    3

    4
  9. kresimir Prikaži

    Checho dobio dvije kazne za prelazak preko granice staze,a max cak nijednom nije preso granicu i bio najbrzi na stazi…da da,jednako balansirani bolidi očito..
    Checo nije imo nikakvih problema do Miamia!!!



    3
    3

    0
  10. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Max je risia sezonu sad su sve oci u pereza i P2 ali s ovakvom formom i alonso ga moze sustic



    1
    1

    0
  11. Dan Cooper Prikaži

    Trebao bi on letit iz RB-a, tj. trebao je već davno letiti iz RB-a.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.