Max kaže da je Perezov riskantni potez razumljiv s obzirom na domaću utrku; Perez: Nisam očekivao da će Charles ovako kasno kočiti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 mjeseci 3 min 1 komentara

Max Verstappen kaže da mu je jasno zašto je njegov timski kolega napravio riskantan potez kako bi došao u vodstvo utrke nakon prvog zavoja.

“Jasno mi je, to mu je domaća utrka i želi biti na pobjedničkom postolju. Potpuno mi je jasno da je pokušao s vanjske strane.”

“Gledajući snimku mislim da je mogao ostaviti malo više mjesta. No, s druge strane, da mu je uspjelo – izgledalo bi fantastično. Mislim da se radi o tome da je misao na podij bila uzbudljiva, ali ovog puta nije uspjelo, nažalost.”

Kaže da ne bi previše dramatizirao njihov sudar:

“Svi mi vjerujemo jedan drugome i naravno da smo na samom limitu kad kočimo za zavoj. Mislim da je to bilo u redu. No, naravno, ja sam bio s unutrašnje strane i vidio sam da se nešto dogodilo, ali sam uspio ostati podalje od toga.”

“Početak utrke je meni definitivno malo olakšao prvi stint. Plan je bio odraditi dvije promjene guma, a to mi je dalo tih dodatnih par sekundi koje bi ionako na grafikonu [u analizi] izgledale sjajno.”

“Uvijek je teško upravljati gumama na ovoj stazi, ali mislim da smo imali solidan tempo na mediumu. Očigledno, odlučili smo se otići nešto ranije po hard. Na njima smo također bili prilično kompetitivni i uspio sam anulirati gubitak odlaska u boks.”

Verstappenovu utrku nije poremetila ni činjenica da je obavio drugo zaustavljanje tik prije nego su proglašeni uvjeti crvene zastave zbog sudara Kevina Magnussena:

“Bilo bi prilično zanimljivo vidjeti koliko bih bio brži na novom setu tvrđih guma. Mislim da je strategija izgledala odlično. No, onda se dogodila crvena zastava pa smo sve bacili u smeće i počeli iznova. Trebao mi je dobar start i trebao sam sačuvati vodstvo do prvog zavoja, što mi je i uspjelo. Nakon toga je poanta bila sačuvati gume i paziti na cijeli bolid.”

Sergio Perez je komentirao cijelu situaciju:

“Imao sam sjajan start, vjerojatno moj najbolji ove godine. Vidio sam priliku i ako ne pokušate – zašto ste uopće tu… Pokušao sam i nisam očekivao da će Charles kočiti tako kasno. Jednostavno, nije bilo mjesta za tri bolida.”

“Tako sam htio ovu pobjedu, znao sam da je riskantno, ali da je upalilo – bio bih u vodstvu. Na domaćoj utrci nakon dva pobjednička postolja želite dati sve od sebe i to sam učinio. Zaista sam danas htio tu pobjedu. Sad odlazim doma tužan jer rezultat nije dobar, ali sam ponosan na sebe i na moju ekipu jer smo dali sve od sebe. Ovo je utrkivanje, a u sportu stvari ponekad ne idu onako kako želite.”


Odgovor

1 komentar

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ne bio bio pun razumijevanja da je i njega skupio.
    Lik je kasno kocio ali to isto nije ocekiva od Leclerca 😵‍💫
    Nisam uvjeren da ce do kraja inat composure da ostane drugi.
    Poprilican je neuspjeh uopce bit u borbi za drugo mjesto sa tim autom jos ako ga izgubi 🫣



    13
    13

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.