Stella: Najbolja trojica na gridu trenutno su Verstappen, Alonso i Norris

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 mjeseci 2 min 6 komentara

Andrea Stella smatra da su tri najbolja vozača u ovom trenutku na gridu Max Verstappen, Fernando Alonso i Lando Norris. McLarenov šef smatra da bi se ta trojica borila za pobjede da svi vozači imaju isti bolid.

Dok je konstanta ove godine bio samo Verstappen na vrhu, iza njega su na pobjedničkom postolju svoje mjesto tražili brojni vozači, među kojima Fernando Alonso na početku sezone, a Lando Norris na kraju. No, unatoč McLarenovom velikom uletu – ostali su daleko (104 boda) iza Ferrarija na trećem mjestu.

Stella smatra da postoje dva vozača koja bi mogla poremetiti Verstappenov zen da su kojim slučajem u istom bolidu:

“Moja top tri vozača u istom bolidu bili bi Verstappen, Norris i Alonso.”

O svojim vozačima ima samo riječi hvale:

“Oscar je talentiran i dozvolite mi da kažem da je inteligentan. Njegovi mentalni kapaciteti su vrlo visoki. Ima zanimljive osobine. Rekao bih da je vrlo miran.”

“Lando je jedan od najboljih vozača na gridu. Vrlo je brz, vrlo dobar u utrci, kad je riječ o menadžmentu guma.”

“Kad razmišljam o Landu mislim da bi se borio za naslov da mu ekipa i ja isporučimo dobar bolid.”

“Kad pričamo o najkompletnijem – definitivno pomislim na Fernanda Alonsa. On praktički nema slabosti, mislim da je unikatan po tom pitanju. Nije najbolji u mnogo toga, ali je vrlo jak u svim područjima.”

“Mislim da u Oscaru vidim njegov moćan um, kao kod Fernanda. Može odraditi kalkulacije dok vozi. S druge strane – Landov razvoj će ga učiniti kompletnim vozačem. On me malo podsjeća na Fernanda.”


Odgovor

6 komentara

  1. Mattia Binotto
    Limpskinz Prikaži

    Vowles: Najbolja trojica na gridu trenutno su Verstappen, Alonso i Albon



    14
    13

    1
  2. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Po Stellinim riječima, u momčadi ima dva Alonsa



    6
    5

    1
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Meni je ovaj Stella skroz pozitovan lik…a sad koliko je dobar i koliko ce biti dobar na novoj poziciji to ce vrijeme reci.
    Dobro ovo je malo subjektivna lista jer je radio sa Alonsom i sad Norrisem. Kao i kad treneri u svojih top 11 stave skoro sve igrace koje je trenirao.



    5
    4

    1
    • avalon Prikaži

      junior ,,, “Meni je ovaj Stella skroz pozitovan lik…a sad koliko je dobar i koliko ce biti dobar na novoj poziciji to ce vrijeme reci.” 13. 12. 2022. je objavljeno da će stella zamjenit seidla na mistu šefa McL = andrea je već ove sezone pokaza da je jako dobar jer McL je izuzetno napredova (posli porođajnih muka početkom sezone) pod njegovim “šefovanjem” . ako pogledamo konačni poredak izjava stelle nije subjektivna nego objektivna . alonso je završija sezonu 4. usprkos “padu” AM u odnosu na početak sezone . lando/McL su sezonu započeli loše , akad je McL “proradija” lando je u svakoj trci osvaja bodove osim u vegasu di je odusta . na kraju je završija 6. sa bodom manje od 5. leclerca i 4. alonsa . mislim da je objektivno “procjenija” alonsa kad je izjavija “Nije najbolji u mnogo toga, ali je vrlo jak u svim područjima.” šta alonso tokom sezona i potvrđuje . a ni ovo “Vrlo je brz, vrlo dobar u utrci, kad je riječ o menadžmentu guma.” kad priča o landu je točno i dokazano . ne uzdiže ni oscara jer smo se svi mogli uvjeriti u njegovoj rookie sezoni da je momak jako talentiran i gledajući ga kroz trke ne bi se reklo da mu je ovo prva sezona u F 1 . mislim da izjave stelle nemaju veze sa tim šta govori o “svojim” nekadašnjim ili sadašnjim vozačima , jednostavno je takvo činjenično stanje .


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Ali da je Stella u Mercedesu stavio bi Hamiltona. Da je u Ferrariju stavio bi mozda Leclerca.
        A ne zelim previse brzo donosit zakljucke u vezi njega na toj poziciji. No sigurno je da je odlicno poceo.



        1
        1

        0
        • avalon Prikaži

          “Andrea Stella smatra da su tri najbolja vozača u OVOM TRENTKU na gridu Max Verstappen, Fernando Alonso i Lando Norris” poanta je da je ovaj trio u ovom trenutki ili kako piše u naslovu TRENUTNO najbolji na gridu . da je u mercu i ako bi stavija lewisa ili u ferrariu pa da stavi leclerca mislim da bi to bilo subjektivno od andree . u 17 sezona lewisa u 15 je ostvariva makar jednu pobjedu u sezoni ( 2013. prije turbo ere tek jednu ali nije bija na 0 pobjeda ) , a već 2 sezone uzastopno završava prvenstvo bez pobjede pa teško da bi moga bit trenutno među 3 najbolja i lani ili ove sezone samo na osnovu “minulog rada” . leclerc … teško da bi “uletija” u trojac trenutno najboljih jer je npr alonso završija ispred njega , od norrisa je bolji tek bod , carlosa je preteka u poretku tek u zadnjoj trci . ferrari u odnosu na McL je od starta ima nekakvu konstantu , McL je počeja sezonu vrlo loše . posli kanade (8. trka ) leclerc je ima 54 , lando tek 12 bodova . nije normalno da lando u prvoj trci u bahreinu završi trku sa 2 kruga zaostatka za vodećim zar ne ? pa sargeant , de vries su zaostali krug , a norris 2 kruga za vodećim !?!?? u 2. trci (saudi arabia ) tek je bottas bija lošije plasiran … lando je završija predzadnji . bljesak australija , baku pa u miamiu 17. od 20 . MC recimo solidan 9. , a u španjolskoj krug zaostatka za vodećim i opet 17. od austrije su i on i McL “živnuli” pa je ostvarija 6 X P2 i jednom P 3 . alonso podij više 8 X , lewis i leclerc podij manje 6 X . osim toga interesantna je činjenica da je i po “stažu” u F 1 i po godinama života lando “najzeleniji” i najmlađi pa dijelom i zbog toga zaslužuje bit među trenutno 3 najbolja vozača na gridu .



          1
          1

          0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.