Hamilton zadovoljan, ali ipak tvrdi: Mislim da je Red Bull i dalje daleko ispred svih

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton ne vjeruje da su velike šanse da će Mercedes dostići Red Bull na početku nove sezone, a to temelji na tri upravo odrađena testna dana u Bahreinu.

Kaže da je Mercedesov W15 značajan odmak od prethodnog dizajna, ali da je ovo još uvijek “nedovršen projekt”.

“Bolid je definitivno bolji. Mislim da su svi bolidi bolji. Prolazimo iste procese kao druge ekipe.”

“Bolidi su još uvijek kruti i nezgrapni kao što znamo da je ova generacija bolida. Ali, ekipa je preko zime napravila sjajan posao.”

Hamilton je u Bahreinu u četvrtak odradio 123 kruga i rekao da je njegov bolid očigledan napredak u usporedbi s prošlogodišnjim.

“Bio je to dobar dan. Bilo je puno ugodnije za voziti.”

Međutim, ne očekuje drastično drukčije rezultate:

“Još uvijek moramo pronaći nešto vremena. Mislim da je Red Bull daleko ispred. Ali, ovo je dobra platforma na kojoj možemo raditi.”

Mercedesov glavni trkaći inženjer Andrew Shovlin kaže da su povratne informacije Georgea Russella i Lewisa Hamiltona ohrabrujuće:

“Iza nas su tri korisna dana u Bahreinu. Dobro smo napredovali u razumijevanju W15. U usporedbi s prošlogodišnjim bolidom povratne informacije vozača su vrlo različite. Pozitivne su i ohrabrujuće. Ekipa je marljivo radila kako bi ispravila nedostatke koji su bili sastavni dio W14. Sjajno je, kako se čini, što smo puno tih problema ostavili iza sebe.”

“Tijekom testa smo napravili dobar napredak u razmijevanju bolida. Zadatak za idućih par dana je proanalizirati podatke i složiti najbolji mogući paket za nadolazeći trkaći vikend.”

Iako je Shovlin rekao da rivali skrivaju brzinu tijekom testiranja, ipak vjeruje da su u puno boljoj poziciji nego prije 12 mjeseci.


Odgovor

1 komentar

  1. Dan Cooper Prikaži

    Pusti ti mercedes, pripremaj se ti za Ferrari



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.