Audi potvrdio preuzimanje Saubera

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 mjeseci 1 min 1 komentara

Audi je službeno potvrdio da će u potpunosti preuzeti Sauber od trenutnog vlasnika Islero Investmentsa, kompanije pod vodstvom švedskog milijardera Finna Rausinga.

Prvotni plan njemačkog proizvođača bilo je preuzimanje 75% Saubera, no na kraju su nadzorni odbori Audija i Volkswagena odobrili 100%-tno preuzimanje kompanije.

Dosadašnji šef odjela za tehnički razvoj Oliver Hoffmann postat će generalni predstavnik Audi F1 projekta i predsjednik upravnog odbora svih Sauberovih kompanija, dok će izvršni direktor Gernot Dollner preuzeti njegovu poziciju na čelu tehničkog odjela.

Andreas Seidl bit će izvršni direktor F1 ekipe i najavljen je kao glavno lice te buduće ekipe.

“I u Hinwilu [bazi F1 ekipe] i u Neuburgu [Audijevom pogonu za razvoj pogonske jedinice] imamo jasan plan kako želimo postati konkurentni. Imamo ambiciozne ciljeve. Rad na njihovom ostvarivanju je u tijeku, a to će biti dodatno ubrzano Audijevim potpunim preuzimanjem Saubera”, rekao je Seidl.


Odgovor

1 komentar

  1. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    U moru ovih negativnih vijesti ovo je jedna pozitivna. Nadam se da će biti konkurentni od ’26. i nadam se da neće biti kao Honda i BMW.



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.