Verstappen uvjerljiv u Japanu, Perez i Sainz na podiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 tjedana 3 min 63 komentara

Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Japana koja nam je pružila pregršt pretjecanja i strateškog nadmudrivanja.

Odmah na početku utrke vidjeli smo crvenu zastavu kad su se u prvom sektoru prvog kruga sudarili Daniel Ricciardo i Alexander Albon. Ricciardo je najprije odradio loš start na medium gumama, a onda je na kočenju za prvi zavoj bio prilično oprezan i izgubio par mjesta. Momentum je pokušao vratiti otvaranjem idućeg zavoja, ali je s njegove desne strane već bio Williams Alexa Albona. Kotači su se dotaknuli pa su obojica završila u barijerama.

Utrka se nastavila novim stajaćim startom 32 minute nakon prvog pokušaja, a Mercedes je odlučio iskoristiti situaciju i svoja dva vozača staviti na najtvrđi set guma.

14. krug donio nam je novi upečatljiv trenutak kad se George Russell na istim gumama približio unutar 4 desetinke Lewisu Hamiltonu, na što je Hamilton upitao ekipu treba li propustiti timskog kolegu. Par sekundi kasnije stigla je obavijest da to i učine. Tako je Russell prošao na 5. mjesto u utrci u kojem Hamiltonu očito strategija nije bila po volji. U zadnjoj trećini utrke su ponovo otišli na medium i tako s šakom bodova zaključili ovu šeprtljavo odrađenu utrku.

Lando Norris je prvi među vodećima otišao po novi set guma i tako undercutom preskočio Sergija Pereza, ali je Perez svoju poziciju vratio u 23. krugu. Četiri kruga kasnije Norris je otišao po novi set guma, ali je pritom ne samo izgubio poziciju od Russella nego je ostao iza Leclerca unatoč njegovoj pogrešci i izlijetanju sa staze koje ga je koštalo mjesta od Pereza. Tako su se Leclerc, Russell i Norris našli u troboju do kraja utrke. Ipak, tempo McLarena bio je dovoljno dobar da prođe Russella već krug kasnije.

U 34. i 35. krugu smo vidjeli posljednja zaustavljanja za vodeće vozače i tu je krenula završna potjera. Perez je odmah prošao Norrisa, a nije imao problema ni s Leclercom. Carlos Sainz zaustavio se u 37. krugu i pao čak na sedmo mjesto, što je pokazatelj prilično zahtjevne napadačke strategije pobjednika prošle utrke u Australiji. Svejedno, Sainz je s dobrim tempom i par odličnih poteza došao natrag do trećeg mjesta i 20. pobjedničkog postolja u karijeri.

U posljednja tri kruga zabavljali su nas Russell i Piastri u borbi za 7. mjesto. Russell je u posljednjem krugu ipak uspio proći i završio ispred Australca.

Rezultati

PVozačEkipa+Pit
1VERSTAPPENRed Bull Racing3
2PEREZRed Bull Racing+12.5353
3SAINZFerrari+20.8663
4LECLERCFerrari+26.5222
5NORRISMcLaren+29.7003
6ALONSOAston Martin Aramco+44.2723
7RUSSELLMercedes+45.9513
8PIASTRIMcLaren+47.5253
9HAMILTONMercedes+48.6263
10TSUNODARB+1 krug3
11HULKENBERGHaas+1 krug3
12STROLLAston Martin Aramco+1 krug4
13MAGNUSSENHaas+1 krug2
14BOTTASKick Sauber+1 krug3
15OCONAlpine+1 krug3
16GASLYAlpine+1 krug3
17SARGEANTWilliams+1 krug4
ZHOUKick SauberDNF4
RICCIARDORBDNF0
ALBONWilliamsDNF0

Odgovor

63 komentara

  1. Carlos Sainz
    VVTi Prikaži

    Big brain Alonso.

    I tko opet izvisi – Russell 😂



    12
    11

    1
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Ako su prošli vikend kaznili Alonsa za ono, da vidimo hoće li Osama bin Russellov teroristički napad na Australiju biti kažnjen…
      Ako je Herberta pitati on bi opet Alonsu zalijepio 10ku…



      13
      11

      2
    • Formula 1
      SG1 Prikaži

      Konstruktivna kritika na izvještaj utrke.
      Mislim da bi se iz članka trebalo moči iščitati prvih 10 vozača na kraju utrke. Alonso i Yuki ostali nespomenuti. ( dok sam čitao pomislio da možda Alonso nije niti startao utrku).
      Za nekoga tko nije gledao utrku važnije mi je saznati top 10 nego znati o sudaru Albona i Riccija u pozadini grida Vjerujem da nisam jedini.



      3
      3

      0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Bravo za RB, a posebno Ferrari :-)
    Vama pozdrav iz bolnice.



    10
    8

    2
      • Vw
        Crni molo Prikaži

        Di je onaj lik što je jučer kenjo po leclercu



        2
        1

        1
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Nisam taj lik, ali šta je spektakularno Leclerc pokazao danas ..zahvaljujuci dobroj strategiji Ferraria došao do 4 mjesta …i ništa više i ništa manje.



          2
          -11

          13
        • Vw
          Crni molo Prikaži

          Nisam na tebe mislio


          0
          -2

          2
        • Fia
          Realista Prikaži

          @2CV2 Odradio je mega stint na mediumu, nitko drugi nije to uspio. Ali razumijem tvoju frustraciju, sigurno si i navijac Vettela.



          8
          8

          0
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          2CV6 Nemoj baš tako opako.
          Potreban je i dobar vozač da izvuče iz žutih guma onoliko, i vozi dobra vremena na ćelavim gumama bez greške.
          Da nije tako, to bi značilo da su svi ostali pogriješili u strategiji.



          1
          0

          1
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Odradio je i Magnusen ..i mislim da ne prica okolo o tome.
          Ali ti i nisi želio Leclerca i Magnusena u istoj recenici. :)



          2
          0

          2
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Pero ..ma samo malo zezam Leclerovce ..u pravu si !



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          baš i mene zanima di je i ko je taj lik koji je jučer kenja po leclercu . čak mislim da je to onaj isti lik koji pozitivno piše o strollu i carlosu na štetu charlesa . ali charles mu je danas začepija usta jer nije bitan plasman , podij . pravi vozač odvozi mega stint sa M gumama i to je neoboriv dokaz da je pravi . zapravo već sad sam zabrinut za 2025. jer sa 23 kruga (3 manje od leclerca) i lewis je ponovno potvrdija da je pravi pa se bojim da će ferrari u kombinaciji leclerc & lewis dogodine bit rame uz rame sa RB šta da ostane carlos bi bija SF . 2CV6 je gotovo sigurno frustrirani navijač seba baš kako piše Realista jer 2CV6 ne vrednuje 26 krugova leclerca na mediumu mada su u intervjuu posli trke oba ( carlos i lando ) izrazili čuđenje šta su po njihovom mišljenju prerano pozvani u box na izmnjenu guma iako je u njihovim M-ovima još bilo “života” .
          alonso , genijalac . kako mu je samo palo na pamet da piastria drži u DRS zoni ka tampon za russella mada opet … činimi se da sam to već lani vidija samo se ne sjećam koji je vozač to “izmislija” .
          interesanti su mi bili i post race intervjui lewisa i leclerca …. lewis je bija jako neveselo štur u izjavama . jbga , nije lako 7 X prvaku već 3 trke gledat u leđa mladom kolegi i zaostajat za istim ( 3 Vs 0 ) u trkama , plasmanski u prvenstvu ( 7. Vs 9.) te zaostajati 14 bodova za russellom.
          leclerc na pitanje novinarke bori li se ove sezone protiv kolege ili RB charles nije da konkretan odgovor . tek je spomenija da zna da mu je jedan krug forte ali kad starta sa P 8 onda ne može baš puno napravit .
          s obzirom da suzuka nije baš staza di se lako pretiče da smo gledali poprilično “aktivnu” trku , a vidili smo da je “odsustvo” ruede itekako unapredilo strategiju ferraria , a izgleda da bolid više nije “okrutan” prema gumama.
          i bojim sa da će ovakvom vožnjom carlos lako nač tim za 2025. jer ima tek 3 podija od 3 trke koje je odvozija pa ako ovako nastavi teško da će mo ga gledat na gridu iduće sezone …
          PS … za razliku od onog ser*tora koji je kenja po leclercu publika zna ko je danas bija najbolji i to nagradila “titulom” vozača dana jer 26 krugoma na M – u je bilo pravo čudo i to se vrednuje je jbš plasman .
          moram nadodat da je krajnje vrime da nesposobnog papka pereza u RB zamjeni ricciardo….



          5
          -2

          7
        • Ferrari
          sfzd Donator Prikaži

          avalon na plaći santandera lagano….



          3
          1

          2
        • Jordan Forever Prikaži

          Evo Avalon sav usplahiren jer Leclerc je eto odvozio čistu utrku, zahvaljujući taktici nije zapinjao u prometu, probio se sa P8 na P4. I Avalonu Leclerc nije nešto posebno. S druge strane, Sainz u Australiji startao sa P2, odvozio čistu utrku, nije imao konkurencijre, a dominantni Verstappen je “kihnuo” već na startu. Ali eto Sainz je super, Leclerc nije.



          3
          1

          2
        • avalon Prikaži

          Jordan Forever … da , ja sam usplahiren , a neki od vas su euforični jer sa P8 završit na P4 može samo jedan dok npr sa P 4 na P 3 može bilo tko . po konkurentnosti u ovom trenutku koji je najbolji bolid posli RB ? mercedes , McL , AM ili možda ferrari ? kad nema ništa drugo onda je “spektakularno” i to kad leclerc odvozi 26 krugova na M gumama pa samo zbog tog umijeća , a ne zbog konkurentnosti bolida na P 4 . i lewis je na M -u odvozija 23 kruga pa iako je starta sa P 7 trku je završija na P 9 , a zašto ? jer jednostavno MB u ovom trenutku nije na nivou ni McL , a kamoli ferraria . da o RB i ne govorimo .
          nikad nisam napisa da leclerc nije nešto posebno ili omalovažava njegov talent . moja je “greška” šta nisam euforičan po pitanju charlesa ka popriličan broj vas ovde . “čudo” je u ovakvom omjeru snaga bolid sa P 8 dovest na P 4 . a je li bilo čudo u rusiji 2021. bolid sa P 20 dovest bolid na P 2 ? to je uradija max ali lako mu je to bilo uradit sa RB i samo je bolid zaslužan za to , a sad u japanu samo je vještina leclerca zaslužna za napredovanje 4 pozicije .
          kad već spominješ australiju … naravno , carlos je pobjedija jer je max odusta zbog kočnica samo … “zaboravija” si da je max odusta u 3. krugu , a carlos ga je preteka u prvom dok nije bilo problema sa kočnicama . bi li carlos pobjedija da max nije odusta možemo špekulirat . osobno mislim da bi carlos teško do pobjede uz maxa na gridu . sjećam sa npr starta sezone 2022. prve 3 trke 2 pobjede leclerca , + 46 bodova u odnosu na maxa . je li ko tada spomenija ovo šta ti spominješ za ovogodišnju australiju tj da je leclerc pobjeđiva u 1. i 3. trci jer je max odustaja ( i perez u bahreinu ) ? naravno da ne , odustajanje maxa nije bila “voda na mlin” charlesu ali odustajanje maxa u australiji ove sezone je “adut” kontra pobjede sainza :) :)
          nadam se da će te 2025. ka fanovi leclerca bit zadovoljni jer “glave” u ferrariu su odlučile da im vozač ka carlos ne treba pa se neče radit usporedbe kolega . saninza nečemo gledat na gridu jer kome zapravo treba i ko će angažirat takvog “sporaća” ka šta je carlos ? niko pametan zar ne jer da išta vridi ferrari bi ga zadrža .
          nijednog kvalitetnog vozača makar mi i ne bija drag nisam omalovažava šta za većinu ovde ne vridi kad se piše o sainzu . da ga leclerc već 4. sezonu “gazi” to bi i shvatija ali ovako….



          1
          0

          1
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Avalone, sa sigurnoscu znas da Max u Australiji nije vec u prvom krugu imao probleme, ili si to pausalno tako rekao kako bi dodatno naglasio Carlosovo pretjecanje?



          1
          0

          1
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Kad nemaš brzinu ( nisi u formi), onda je super da je ekipa imala dobru strategiju – to kod Ferraria nismo vidjeli godinama.



          1
          0

          1
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Taj lik UVIJEK piše afirmativno, nikad negativno (ne k.nja).
          Nastoji ukazati da nekad imamo pogrešnu percepciju koja nije podržana sa stvarnim stanjem – statistikom.
          Bori se sa “vjetrenjacama” jer ocito ne voli nepravdu i pri tom ulaže trud i sve argumentuje.
          To smeta onima koji su jednostrani i nerealni – ne prihvataju da postoji drugacije mišljenje.


          0
          -1

          1
      • Monisha Kaltenborn
        monkeyseat Donator Prikaži

        @Crash
        Bio 10 dana. Jučer me pustili. Pokupio neku bakteriju i napravila mi totalno sranje.
        Hvala na brizi ;-)


        0
        0

        0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Jao ljudi raspravljamo o trenutno nekoliko najboljih vozača na svijetu.
      Ne moramo ih samo dizati u zvijezde ili bacati u kaljužu.
      Svi su oni jednu stepenicu iznad ostalih na gridu. Ok, Max je jednom nogom zakoračio na drugu stepenicu, ali Sainz, Leclerc, Noris pa i Perez, i Alonso na zalazu karijere. Svi oni jako dobro voze. Srećom, ili bi ih Max obilazio za krug s raketom koju vozi.
      Dalo bi se još kojeg vozača ugurati. To sam samo primjera radi.
      Nijanse, različine vozačke vještine….
      Možda treba na kraju sezone pobrojati tko koliko grešaka radi….
      Nije niti to apsolutni pokazatelj.
      Svi iza R.B. riskiraju više da bi se nekako držali blizu njih.


      0
      -1

      1
  3. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    Bravo za Ferrari, izvukli maksimum… bez greške



    12
    12

    0
  4. Gogiii97 Prikaži

    Sto se tice Suzuke i vise nego dobro.. Ali svakaoo je F1 u banani, RB opet 20 sekundi ispred.. Ima.tu nekog desavanja, ali za nebitne pozicije.. Prvo i drugo mjesto se znalo juce..



    4
    -9

    13
    • Max Verstappen 1
      Kuko11 Prikaži

      Nemoj gledati !



      12
      7

      5
      • Gogiii97 Prikaži

        Gledam ja j gledacu uvijek, samo sa manjim zarom jer sam se navukao na MotoGP, ali cinjenice su cinjenice, sa kojima se ti ne mozes pomiriti.. 😉



        3
        -1

        4
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Moto GP kao i Formula 1 prolazi svoje faze.
          Nekada su Moto GP utrke isto bile puno napetije.



          3
          2

          1
        • Gogiii97 Prikaži

          Ne citas sve nego ono sta tebi odg. Ja sam i napisao da je danas bilo i vise nego dobro. A ako su toliko zanimljive te borbe o kojima ti pricas ne znam sto onda svi pamte 21 godinu i prizeljukuju da se ponovi. Svi se trkaju i ucestvuju ali se pobjede i sampioni broje.. U F1 vec 10 godina izuzev jednu znas u februaru ko ce biti prvak. U MotoGP imas 5 ljudi koji ce ove godine konkurisati, htio ti to sebi priznati ili ne.. Nemoj mi pametovati gledaj – ne gledaj, ja cu je uvijek gledati, ali mi ne mozes reci da cu sa istim zarom gledati borbu za peto mjestu, necu.. Ne znam da li si nekad gledao SP tipa u kosarci, bas me interesuje jesi li gledao utakmice 7 mjesto ili polufinale i finale..



          2
          2

          0
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Gogiii97 – Ne ljuti se. Pratim i volim F1 i Moto GP paralelno. Ok priznajem F1 mi je prva ljubav.
          Moto GP sam gledao godinama u živo na Grobniku kada su rasturali Freddie Eddie i ludi showman Randy.
          Samo sam ti htio reći kak se vremena mijenjaju.
          Što zbog povećane sigurnosti, strožih pravila, mega kompanija koje ih plaćaju…. jednostavno vremena se mijenjaju.
          Prije su imali više slobode pa su i više divljali.
          Na stazi i izvan nje.
          Danas ih vežu sponzorski ugovori kao omča oko vrata. Glasnogovornici im pišu što da kažu…..
          Ne kažem ni da je bolje ni gore.
          Nekada je bilo puno ozlijeđenih, pogibija.
          Nemreš imati i ovce i novce.



          1
          0

          1
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Pa što? Nema samo 3 bolida na utrci.
      Danas taktike, pretjecanja, navlačenja….. na pretek.
      Izvrsna utrka.
      Ne možeš (mislim možeš ali… onda si krivi sport odabrao za užitak) samo gledati dva bolida kako se bore za prvo mjesto.
      Ima ih 20. Danas je bilo borbi na sve strane. Taktika 3-4 vrste…. Napeto do zadnjeg kruga.



      6
      3

      3
  5. Fia
    Realista Prikaži

    Na prvu sam mislio da su zeznuli Leclerca, ali na kraju ispalo dobro. Odlican posao na mediumu odradio i uspio uhvatit maksimum, sa P7 na P4. Ferrari vozaci i pit wall odradili sve kak treba, ne mozes vjerovat.
    Cak bila dosta zanimljiva(koliko moze bit) utrka zbog razlicitih strategija.
    Alonso isto dobar, Perez se malo probudio.



    16
    14

    2
  6. Oblivion1212 Prikaži

    Dobra, zabavna utrka…Ferkanu, čudno da ovo pišem, svaka čast na strategiji.
    Ali Alonso….hehehehe….svaka mu čast.



    15
    14

    1
  7. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Odkad je David Gilmour šef i ličimo na tim!
    Bravo Carlos, bravo Charles, bravo Ferrari!



    17
    17

    0
  8. Haas
    MadM Prikaži

    Zaključak,zasada Ferari stabilniji na drugoj poziciji a RB još jači nego prošle godine



    9
    9

    0
  9. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ferrari onakav kakav treba biti kao tim…strategije i odlike sve ispravne . A Sainz i Leclerc odradili posao odlicno.
    Bravo za Tsunodu. Napokon se malo smirio i nadam se da će zadržati ovu konstantnost.
    Alonso opet dobar iako ne razumijem zadnji stint kao i u Australiji lošiji. Jer je na prva 2 stinta bio lagano ispred Piastrija.
    Zanimljivo mi bilo sto je u prezadnjem krugu Piastri poprilicno sustigao Alonsa na ulazu u šikanu i blokirao kotace…odmah mi u glavi situacija iz Australije. Pa ocekujem oštre kazne opet.
    Ricciju je ovo trebao biti vikend kad bi barem bio blizu Tsunode da malo polaze kako napreduje pomalo. I eto opet nista.
    A Williams vise kod autolimara nego prosjecni tatini sinovi kod nas.
    Alpine na ravnici kao ja kad upalim klimu na autu i izgubim ono malo konja sta imam.



    13
    12

    1
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Meni je izgledalo da Alonso namjerno usporava da bi Piastri imao DRS ispred Russela.



      8
      8

      0
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Mislim da je bilo i toga. Ali mislim i da Alonso nije imao toliko bolje pace pa da i sam vidi kako se može odvojiti od Piastrija na 2, 3 sekunde kao što je to radio ranije u utrci. Vjerojatno im je pace bio tu negdje pa je odlucio da se može nositi s Piastrijem koji mu je u DRS zoni jer je Mclaren poprilično spor na ravnom.
        Razmisljam da nema DRS-a da li bi strategije bile još zanimljivije ili bi se svi trudili da ne upadnu u gužvu nakon pit stopa. Jer je nekad i bitka od 15 krugova bez pretjecanja zanimljivija od DRS obilaska.



        1
        1

        0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Glede sudara, nema kazne.
      Nije Alonso ništa na kraju popustio.
      Taktički je cijelu utrku brusio Piastriju gume, a na kraju ga pustio u DRS zonu kao branu od Mercedesa u naletu na žutim gumama.
      Da ne dužim, napisao sam gore kako sam ja vidio Alonsovu po meni legendarnu taktičku utrku.


      0
      0

      0
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ferrari napravio puno bolju strategiju nego Mercedes i Mclaren.
    Alonso ispred 3 brza bolida bez problema
    Stroll prolazi Has s 15 krigova novijim gumama i zali se na bolid 🤣🤣🤣



    3
    2

    1
  11. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Bravooo Carlos !!!!
    Japanska publika je vrh.



    9
    9

    0
  12. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jedna sasvim dobra utrka.
    Perez se nekako i držao iza Maxa, ali u zavoju broj 9 vidjelo se da je na rubu dok je Max u svom sigurnom ritmu brži. Ili su ostali bolidi sporiji ili se Perez ipak poboljšao u odnosu na prošlu godinu, nekako mi djeluje konstantniji.

    Yuki, dao sam mu glas za vozača dana. Je Leclerc odradio lavovski posao i odnio nagradu fanova, ali Yukiju su ovo prvi bodovi pred domaćom publikom i imao je odlična pretjecanja i također lavovski odvozio. Čestitke Yukiju.

    Aston Martin odličan sa svojom vozačkom postavom. Oba vozača su dali sve od sebe, kako Alonso tako i Stroll. Jedina razlika je što je Stroll na nivou Logana, samo s više iskustva.
    Strašno da Alonso drugu sezonu zaredom nosi tim kroz konstruktorsko prvenstvo. Možda Strollu treba netko objasniti kao se dolazi do top speeda… da ne škripi tamo preko radija.

    Ferrari napokon izgleda kako treba izgledati – u neku ruku. Malo im Saintz kvari dojam dugoročne strategije jer lik ubija ovu sezonu dok Hamilton izgleda bezveze i bezvoljno. Je Mercedes išao na “možda nam se posreći” strategiju, ali Osama je pokazao kako to izgleda kada u tebi gori vatra.

    McLaren mi je OK, Lando na visini zadatka. Još uvijek čekam tak Oscarov iskorak tj. da se približi Landu. Ima fore još ovu sezonu do ne donesem neki zaključak o njemu, je li Top gun klasa ili ne…

    Po nekim glasinama Ricci je dobio ultimatum da mu o ovoj i idućoj utrci ovisi mjesto u momčadi. Ako je to istina onda ga je pritisak definitivno slomio i prešao u Grosjean mod. Utrka se ne dobiva u prvom krugu na silu. Yuki je odradio daleko ozbiljnije posao. Red Bullu trebaju nove mlade snage, a jedna takva nestrpljivo čeka nove prilike. Iskreno volio bi da Yuki nastavi ovako i da dobije priliku u Red Bullu. Mislim da s njim ne bi bilo dosadno u dobrom bolidu. :D



    7
    5

    2
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      E, zaboravio sam dodati kao je lijepo vidjeti Helmuta i Hornera kako stoje jedan pored drugog kao da se nije ništa dogodilo proteklih sedmica 🤣🤣🤣
      Kako se brzo nesuglasice izglade kada si milijunaš.
      Jedino nisam nigdje vidio onog gnjusa od Maxovog ćaće.



      14
      12

      2
    • Ferrari
      Peky03 Prikaži

      Red Bullu apsolutno ne treba bolji vozač od checa uz Maxa, ako ovako nastavi redovito uzimati podije nema se tu šta previše filozofirat max je tata u rb i on je taj koji kupi kajmak, na perezu je samo da bude poslušan završava redovito na podiju, njima od ovoga ne treba bolje



      10
      9

      1
  13. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ne znam jel ovo bio plan ili neko cudo od Ferrarijeva strategije, ali danas je sve išlo tip top. Ne racunam RBR u ovoj priči, ali Ferrari je imao fantastičan vikend. Sainz nastavio da vozi fantastično, Leclerc popravio gorak ukus kvalifikacija. Bilo je vrijedno ustajanja, lijep pocetak nedjelje.



    10
    9

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Otkad je Fred dosao djeluju puno (po)slozenija momcad. Izgleda da radi dobar posao.



      1
      1

      0
    • Ferrari
      Spoilt Prikaži

      A gle sve te odluke izgledaju sada kao puno kvalitetnije a zapravo je najvise stvar u dobrom race paceu bolida i boljem cuvanjem guma. Koju god strategiju odabrali za Sainza u svakoj bi zavrsio ispred Norrisa, mozda bi nekod drugom bio malo blize RB-ovima ali opet se ne bi nista promjenilo.
      Da je ta strategija odrađena prije godinu dana Sainz bi zapeo tj. ne bi sigurno imao dovoljno guma za proci od 7. opet na 3. mjesto i to bi bila katastofa Ferrarijevih stratega.



      5
      5

      0
      • Ferrari
        sfzd Donator Prikaži

        Točno to. Kad se sjetim Red Bullovih guma prošle godine na kraju utrka ‐ ko iz dućana. U tom slučaju da su strategiju iz šešira izvlačili funkcioniralo bi! Napokon je Ferrari to riješio, sada u kvalifikacijama fali malo brzine



        1
        1

        0
  14. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Solidno.
    Naravno, iza Maxa.
    Pa i za Checa nije bilo problema, za drugo mjesto.
    Ferrari solidno drugi, na žalost. Oba vozača odlično odvozila.
    BTW, ja bi se udostojio pomenuti (ako se već pominje par odličnih poteza Sainza i izlijetanje Leclerca) i odličnu strategiju za Leclerca, kao i odličnu provedbu te strategije od Leclerca, ali hajde, dovoljno je ljudi to napisalo u komentarima….
    Benz tanak, Mcl između Ferrarija i Benza, Piastri opet nekako traljavo, nigdje napad na Alonsa i greška kad ga je Russell uzeo.
    Komentatori na F1TV su me baš nasmijali na “Landove bitke”…. 🤣
    Yuki odličan, Ricci…., šta reći, čovjek nije ni sjena onog starog Riccija



    5
    4

    1
  15. Ferrari
    sfzd Donator Prikaži

    Dojam je u F1 mnogo toga, pa smo tako (navijaci ferrarija) zadovoljni sa solidnim konstruktorskim P2, sa nešto sitno nade u upgrade i checovu nekonzistentnost kako bi se eventualno napalo P1. Protekle dvije godine smo imali konstruktorski i vozacki P2 (2022) sa užasnim dojmom i za dlaku ipak konstruktorski P3 (2023) s mješanim dojmom s uzlaznom tendencijom. Temelji sada izgledaju puno ozbiljnije, strategije promišljene, potrosnja guma puuna bolja. U kvalifikacijama Red Bull ima vecu prednost nego prije čini se. Nepopravljivi optimisti čekamo upgrade u Imoli!



    5
    5

    0
  16. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Dobra utrka !
    Malo je ona crvena zastava poremetila strategije. Neki su mijenjali pa pogodili neki su zabrljali.

    Bravo Sainz.
    Bravo i Leclerc. Strategija sa zaustavljanjem manje mu se isplatila ali opet koliko je Faerrari brz mogao je…. ali ovako je bilo sigurnije. Nikad ne znaš kako će MCL odraditi.
    Mercedes
    Ha Lando i ja smo pogodili onu Hamovu izjavu s treninga:
    Bolid se napokon ponaša jaako dobro. Puno bolje nego prije rata.

    Vidjelo se u utrci da P.P. nema veze sa Red Bullom.
    Mogli su startati s koje hoćeš pozicije u prvih 10.
    Verstapen bi opet bio prvi.
    Toliko su brži na ravnom kada pretječu, pogotovo sa DRS-om. Posebna liga.

    Jedino nije pošteno, a zapravo je jako simptomatično.
    Fernando Alonso
    Nije bio spomenut niti jednom u utrci do 2 -3 kruga prije kraja.
    Ali kako je vozio. Prvo je sa crvenim gumama pogodio, bio brz na startu i u prvih 7-8 krugova, a odradio je prosječno gotovo isti broj krugova kao i ekipa sa žutim gumama.
    Da to nije učinio Piastri bi ga pretekao prije nego što su mu se počele guliti gume nakon 10 krugova. Pitanje je i Mercedesa.

    A onda… Piastriju je vadio mast i gulio gume do kraja utrke.
    Još ga zadnjih desetak krugova pusti u DRS zonu da ga vuče i koristi ga kao branu od Mercedesa koji su bili u naletu na žutim gumama.
    Ne zbog Piastrija. Zbog sebe.
    I onda kada mu je Russell ušao u DRS i napao, Alonso je je dao gasa. Idem ja. (ok zaradio je vremena na njihovom dvoboju)
    Kada je vidio da se Piastri obranio, prikočio je i ponovo mu dao DRS (2 kruga prije kraja) Time je produžio Piastrijevu borbu (agoniju) za još jedan krug, i lagodno ušao u cilj naoko cijelu utrku bez borbe.
    A borio se žestoko 2/3 utrke. (SKY komentatori to naravno nnisu tako doživljavali. Kada ga je pustio u DRS zonu, “Evo napada Piastrija za vrlo vjerojatno 6. mjesto” (li tako nešto)
    Vidjelo se što bi se desilo da su Mercedesi par krugova prije krenuli u napad. Oprali bi i Piastrija i Alonsa.
    Svaka mu čast.
    Jedna po meni od legendarnijih Alonsovih taktičkih utrka.
    Da, još pita Stroll boks (tek 10 krugova prije kraja na kada je prokužio da može pretjecati po kombinacijama kratkih ravnica i poluzavoja. “Zašto je bolid tako spor na ravnom a imam toliko downforecea?”
    Zato jer se ne zoveš Fernando Alonso. Da su ti smanjili downforce, završio bi u ogradi još na treninzima ili Polu.

    Na moju žalost, mislim da je race pace Aston Martina i s poboljšanjima i dalje najlošiji u prvoj grupi grupi bolida:
    R.B…… Ferrari… MCL… Mercedes.. Aston Martin.
    Eh da.
    Dobra utrka !



    5
    4

    1
    • Alpine
      Laguna Prikaži

      Kako užasno dosadna utrka s unaprijed poznatim rezultatom zbog najveće dominacije jednog tima u povijesti može biti dobra? Kako može biti dobra utrka u kojoj je osrednji vozač Perez uvjerljivo drugi?



      2
      -16

      18
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Zašto se uopće natječe 10 momčadi i 20 bolida kada pretežno u svim sezonama znaš tko će biti prvi?
        Ako ne znaš odgovor, Formula 1 nije za tebe.
        Meni je ovo danas bila najbolja ovosezonska utrka.



        8
        6

        2
  17. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrari je dobar, zeznuli su i mene. Mislio sam da su LECa zeznuli maestralno, a na kraju sam se posipao pepelom.



    2
    2

    0
  18. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kao što rekoh jučer, nema bodova u subotu. Ja sam zadovoljan. Ferrari je odvozio mudro. S gumama očito nema više problema, što daje sigurnost u strategijama. Pitwall upravlja na nekonfliktan način odnosom među vozačima. “Nemoj gubiti vrijeme sa ….” umjesto “Propusti….”

    Ne vjerujem da će RB posrnuti ove sezone i da će Ferrari biti u prilici boriti se za naslov, ali veseli me ova robusnost koju su danas pokazali.



    21
    21

    0
  19. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Odradili smo posao maksimalno i bez grešaka. Brza zamjena pozicija bez dodatnih krugova i TR-a.



    4
    3

    1
  20. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Opet krivo vrijeme za pitanje o Perezu. Čovjek uporno dolazi 2. Pričekat ću da dođe 14. onda će Max izgledati moćno u lošem bolidu kojeg samo on može dovesti do 1. mjesta.


    0
    -2

    2
  21. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    https://imgur.com/0oGqnLM
    Alonso je opet pustio gas kada je Piastri otišao preduboko u zadnjoj šikani.
    Kakva je glava mislim da ce sad to radit namjerno do kraja sezone.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.