Red Bull će imati prednost u prvoj trećini sezone – Sainz

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 mjesec 3 min 8 komentara

Malo je vjerojatno da će Red Bull biti poražen po čistom tempu, barem u prvoj trećini sezone, predviđa Carlos Sainz.

Vozač Ferrarija bio je najkonzistentnija prijetnja Red Bullu u ovom početnom stadiju sezone, dostigavši ​​postolje u sve tri utrke koje je započeo i pobijedivši u Melbourneu nakon što se Max Verstappen povukao zbog problema s kočnicama. Jučer je završio treći iza Red Bulla, 20,8 sekundi iza Verstappena, te sumnja da će ih moći pobijediti u ravnopravnoj borbi tijekom nadolazećih utrka.

“Mislim da će definitivno imati prednost u prvoj trećini sezone dok ne donesemo jednu ili dvije nadogradnje koje će nas natjerati da se konzistentnije borimo s njima”, rekao je Sainz. “Ali do tada bi možda već moglo biti malo prekasno s obzirom na prednost koju bi mogli imati u poretku.”

Sainz, koji je propustio VN Saudijske Arabije zbog bolesti, zaostaje 22 boda za Verstappenom nakon četiri od 24 ovogodišnje utrke. Za timskim kolegom Charlesom Leclercom kazni 4 boda. Rekao je da trebaju više utrka poput Australije kako bi imali priliku smanjiti zaostatak, ali je priznao ne vidi da Red Bull kao momčad često radi takve pogreške.

“Šteta je da sam propustio utrku. To bi za mene i za ekipu moglo biti skupo u konačnom poretku. Natječemo se u jednoj utrci manje, ali ćemo u isto vrijeme dati sve od sebe. Ovo je ujedno moja posljednja godina u Ferrariju, tako da nemam što izgubiti i pokušat ćemo sve da se vratimo.”

Šef Mercedesovog tima Toto Wolff rekao je prošlog vikenda kako vjeruje da Verstappen vjerojatno neće biti poražen ove godine. Vozač Red Bulla osvojio je pole position na sve četiri Velike nagrade i jedino nije uspio pobijediti u Australiji.

“Toto je u zadnje vrijeme bio jako fin, govorio je puno lijepih stvari o meni!” primijetio je Verstappen, za kojeg se vjeruje da ga je Mercedes vrebao kao potencijalnu zamjenu za Lewisa Hamiltona.

Međutim, on vjeruje da Red Bullova prednost neće biti tako velika na nekim stazama kao što je bila u Japanu.

“Još je puno utrka ispred nas i ne želim previše razmišljati o ostatku sezone. Stvarno želim gledati jednu po jednu utrku.”

“Znam da će biti staza koje možda neće biti tako dobre za nas, ali onda, naravno, kada dođemo do staza za koje znamo da možemo biti brzi, moramo to stvarno iskoristiti i postići maksimalan broj bodova kao ekipa, i to je ono čemu ćemo i dalje težiti.”

“Onda, naravno, mislim da znamo da dolazimo do staza gdje je možda malo teže, moramo pokušati i to maksimizirati, gdje možda i drugi timovi također mogu pobijediti.”

– Max Verstappen

Odgovor

8 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Sretno, Carlos.
    Sviđa mi se ovaj njegov pristup. 👍



    18
    18

    0
  2. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Nastavi ovim tempom i rezultat nece izostati.
    Vamos Carlos !



    17
    17

    0
  3. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Ferrari je druga najbolja ekipa trenutno i to dosta uvjerljivo. Po meni ekipa koja je napravila najveći napredak od prošle sezone, sigurno ima tu nešto. Nadajmo se da će ih moći stisnuti. Ako ne za borbu za naslov, barem neka par utrka bude napeto.



    11
    11

    0
  4. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Nadam se , da ce kao i inace , McLaren rasti kroz sezonu a Ferrari padati pa ce McLareni biti prvi do Red Bulla :)



    3
    -8

    11
  5. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Imat ce ju nazalost u drugoj a bome i trecoj trecini sezone 😂



    6
    6

    0
  6. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Sainz ove godine pokazuje odlučnost, inat radi toga što će dogodine biti zamijenjen Hamiltonom i nevjerojatnu neopterećenost te mi je stvarno postao nevjerojatno simpatičan i od srca mu želim da u budućnosti jednom sjedne u pobjednički bolid i uzme naslov.



    6
    6

    0
  7. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Treba ubost nadogradnjama i pokušat držat korak, ali to baš Ferrariju ne ide baš od ruke godinama.
    Teško je nadoknadit zaostatak kad ga neka momčad ima od prve utrke. Nadogradnje bi trebale češće stizat i bit efikasne, ali…



    1
    1

    0
    • avalon Prikaži

      od 2010. do kraja 2023. ferrari je u konstruktorskom 6 X završava na P 2 , 6 X na P 3 . samo su 2014. završili na P 4 i naravno 2020. kad su završili na P 6 posli učestalih žalbi mercedesa na njihovu PU iz 2019 . itekako su držali korak sa RB u eri nepobjedivosti merca . u vrime dominacije RB/seba velikim dijelom “zahvaljujući” slabim izvedbama masse su završavali na P 3 jer npr sezona 2010./11. massa je u te 2 sezone osvojia 262 boda , alonso 252 samo u 2010. = tek 10 bodova manje nego massa u 2 sezone ;)
      bez u najmanju ruku dobrih nadogradnji ovi plasmani (konstruktorski) ne bi bili mogući pa mislim da je više “legenda” nego realnost kako ferrari “kaska” z akonkurentima po pitanju nadogradnji . jbga , relno gledajući gotovo nemoguće je bilo nadmašit neweya u vrime seba , pogotovo mercedes u turbo eri i sad ponovno newaya čijem dizajnu bolida uz ovakvog maxa ne može niko ni prismrdit . “Nadogradnje bi trebale češće stizat i bit efikasne, ali…” ova rečenica me nasmijala i podsjetila na legendarnu “uputu” trenera jugoplastike karkovića koji je u tajm autu “sugerira” igračima “momci igrajte agresivno u obrani i efikasno u napadu” .
      McL je lani ima dobre nadogradnje pa j eipak završija 104 boda iza ferraria , amercedes je završija na P 2 sa tek 3 boda ispred ferraria i to samo “zahvaljujući mudroj” taktici namjenjenoj carlosu .
      nadogradnje koštaju ali ne garantiraju veliki korak naprijed čak i da budget nije limitiran , a pokazatelj može bit mercedes zadnje 2 sezone , ma i 3. im nije započela blistavo iako sigurno puno rade na nadogradnjama .



      1
      0

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.