Marko: Red Bull razgovara sa Sainzom, ali ne možemo nadmašiti vrlo unosnu ponudu Audija

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 tjedana 2 min 5 komentara

Red Bullov savjetnik za motosport potvrdio je da austrijska momčad razmatra još uvijek slobodnog vozača za 2025., Carlosa Sainza, ali i otkrio da mu nisu spremni ponuditi cifru koju nudi Audi.

Španjolac je zahvaljujući odličnoj formi “vruća roba” na vozačkom tržištu i spominje se u raznim kombinacijama – Audi je već odavno naciljao sina vozača koji im je ove godine donio pobjedu na Reliju Dakar, no sada su u igri prazno mjesto u Mercedesu i zasad otvoreno mjesto u Red Bullu pored Maxa Verstappena.

“Razgovaramo s njim, vozi svoju najbolju sezonu u F1 dosad, ali ima vrlo unosnu ponudu Audija koju mi ne možemo izjednačiti niti nadmašiti”, rekao je Marko za Kleine Zeitung.

“Mi ga znamo iz dana u Toro Rossu, kada je čak vozio s Maxom, ali dosta ga je povrijedilo što smo se tada oslonili na Verstappena.”

Predstavnik Saubera Alessandro Alunni Bravi nije htio reći s kime oni razgovaraju, no rekao je da je dobra vijest da s dolaskom Audija više nisu samo promatrači, već igrači na tržištu.

Marko je u istom intervjuu rekao i da Sergio Perez vozi najbolju sezonu u ekipi te da će on biti najbolja opcija za Red Bull uspije li zadržati trenutnu formu. Špekulacije o dolasku Landa Norrisa je odbacio, no rekao je da su i on i njegov timski kolega Oscar Piastri zanimljivi u kontekstu dalje budućnosti.

Što se tiče druge ekipe, RB-a, nije isključio mogućnost unutarsezonske zamjene vozača, odnosno ubacivanja Liama Lawsona umjesto Daniela Ricciarda koji u uvodnim utrkama nije uspio nadmašiti Yukija Tsunodu.

“S Liamom Lawsonom kao rezervnim vozačem imamo jakog vozača u ekipi koji prema ugovoru smije voziti za neku drugu ekipu 2025. ako ne dobije mjesto kod nas.”

“U tom pogledu bi svakako bilo odlično za nas kad bismo ga mogli vidjeti u F1 ove godine, kako bismo dobili još jasniju sliku. Ali, to je kompleksna tema i moramo vidjeti što će se događati.”


Odgovor

5 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Poker bez limita. Bogatiji dobivaju.



    1
    1

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Siguran sam ako bude imao priliku voziti za Rb da će izabrati borbu za naslov na štetu svog bankovnog računa. Uz to, sigurno nebi vozio za RB za kikiriki. Carlos već ima godina i ovo mu je možda jedina prilika. Neki je ne dočekaju nikad. To sa Audijem možda bude kao sa Toyotom ili Bmw om. A možda budu dominirali. No pitanje je dali i kada će se išta od toga ostvariti. U RB u bi sigurno nagodinu imao priliku pokazati od čega je. Ja mislim da bi se kraj njega Max morao oznojiti za naslov.


      0
      -1

      1
  2. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Marko vrlo direktan, više nego inače.



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.