Horner: Nismo blizu odluci o vozačkoj postavi, komentiranje tuđih ponuda je neprikladno

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 tjedana 3 min 0 komentara

Šef Red Bulla Christian Horner rekao je kako neće biti skore potvrde njihove vozačke postave za 2025., a osvrnuo se i na izjave savjetnika ekipe Helmuta Marka u kojima je Austrijanac spomenuo navodnu izdašnu ponudu Audija za Carlosa Sainza.

Max Verstappen ima ugovor do kraja 2028. i čini se da su sve tenzije unutar ekipe koje su potencijalno mogle dovesti do njegovog ranijeg odlaska sada smirene, no upitno je tko će mu biti timski kolega.

Sergio Perez vozi svoju zadnju sezonu trenutnog ugovora, a u Kini je izjavio kako očekuje da će znati kakva mu je budućnost u nadolazećim tjednima. Međutim, Horner ga je demantirao:

“Bojim se da nismo baš blizu odluci. Nevjerojatno je da smo na petoj utrci i već se toliko priča o vozačima za iduću godinu.”

“Mi smo u situaciji u kojoj smo zadovoljni s našom dvojicom vozača, ali ne moramo donijeti konačnu odluku o postavi do puno kasnijeg trenutka u godini. Max je ionako pod dugoročnim ugovorom, Checo je bez ugovora, ali je dosad ove sezone vozio iznimno dobro.”

Perez je za meksički ESPN izjavio kako želi barem dvogodišnji ugovor. Smatra da je to logično zbog velike promjene pravila 2026. koja donosi puno razvojnog posla iduće godine, zbog čega kaže da je bitno biti dio dugoročnog projekta. Marko je također izjavio da su Perezovi zahtjevi prvenstveno vezani uz trajanje ugovora.

“Naravno da bi on već sutra htio da može objaviti potvrdu postave, ali mi kao ekipa nismo u velikoj žurbi”, rekao je Horner.

“Imamo sreće da smo u poziciji u kojoj mnogi vozači žele voziti za nas, ali mi smo zadovoljni s parom kojeg imamo. Samo želimo biti sigurni da Checo može zadržati razinu konzistentnosti s kojom je započeo sezonu. U dogledno vrijeme ćemo evaluirati sve opcije, ali u ovom trenutku smo vrlo zadovoljni s postojećom postavom.”

Iako neizravno, Markove najnovije izjave o Sainzovim pregovorima nazvao je neprikladnima:

“Prirodno je da će biti značajnog interesa i Audi bi bio lud da ne razmatra vozača njegove kvalitete, između ostalih koji imaju slobodna mjesta.”

“Ali, bilo bi neprikladno pričati o ponudama. Kakve ponude daju druge ekipe – to je nešto što nam nije otkriveno.”

Predstavnik Saubera Alessandro Alunni Bravi rekao je da neće komentirati špekulacije i složio se s Hornerom:

“U potpunosti se slažem s ovim što je rekao – nije prikladno pričati o tome kakvi bi pregovori mogli biti u tijeku. Nitko ne zna što druge ekipe zapravo nude vozačima. Ne želimo biti dio igre koju drugi igraju.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.