Verstappen dominantan u Kini, Norris izvrstan drugi ispred Pereza

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 tjedana 4 min 82 komentara

Jedna od najdominantnijih utrka za jednog vozača u posljednjih nekoliko desetljeća viđena je jutros u Kini. Max Verstappen je došao do svoje 58. pobjede u karijeri i 117. za ekipu Red Bulla.

Verstappen je bio uvjerljiv s pole positiona i iako smo imali virtualni sigurnosni automobil i dva sigurnosna automobila – ništa od toga nije bitnije utjecalo na njegovu poziciju i u cilj je ušao s više od 14 sekundi ispred danas izvrsnog Landa Norrisa.

Utrka je bila prilično monotona do 21. kruga kad je Valtteri Bottas u svom Sauberu produžio ravno u izletnu zonu jer mu je Ferrarijeva pogonska jedinica otkazala. Više od jedne minute trebalo je Nielsu Wittichu da od žutih zastava proglasi uvjete virtualnog sigurnosnog automobila, ali kad smo u kadru vidjeli Bottasa koji šeće po izletnoj zoni u zavoju do kojeg se dolazi s 330 km/h – to je očito bilo dovoljno da ga uvjeri da situaciju ne može riješiti samo žutim zastavama.

Nadalje, par minuta su suci pored staze pokušavali pogurati bolid, a kad je postalo očito da ni to nije moguće – dva kruga kasnije smo dobili i pravi sigurnosni automobil. Kad je utrka nastavljena u 27. krugu na vrhu je bio Verstappen, a iza njega Norris, Leclerc, Perez, Sainz i Alonso koji je iskoristio tu priliku da na bolid stavi soft gume, za razliku od većine drugih koji su stavili hard i koristili ga do kraja utrke.

Alonso nije kapitalizirao prednost soft guma i kasnije je otišao po set mediuma i pao na 12. mjesto. Međutim, to nam je ujedno pružilo zabavu u posljednjoj četvrtini utrke jer je s 12. došao do 7. pozicije. Pritom je imao i trenutak kad mu je stražnji kotač uronuo u šljunak u posljednjem zavoju, ali je uspio ispraviti putanju i izbjeći “Sainzov scenarij” od jučer.

Pri restartu je živahno bilo i pri dnu top 10. Naime, Alonso je blokirao oba prednja kotača i tako pokrenuo lančanu reakciju iza sebe, a najviše je nastradao Daniel Ricciardo koji je, iako na starim gumama, bio na 9. poziciji. U njega je udario Lance Stroll i značajno ga odigao od podloge i oštetio mu podnicu. Oštećen je bio i bolid danas slabašnog Oscara Piastrija kojeg je “gurnuo” podignuti Ricciardo.

Par zavoja kasnije Kevin Magnussen je pokušavao proći ispred Yukija Tsunode, ali mu je pritom zakačio stražnji kotač i izvrtio ga. Tsunoda je odustao, a Magnussen dobio kaznu. To je izazvalo novi sigurnosni automobil koji je potrajao od 27. do 31. kruga.

Nakon drugog restarta smo vidjeli Pereza koji je prošao Leclerca u borbi za treće mjesto. Ferrarijev vozač se nije branio u tom duelu, a ekipi je na team-radio skeptično komentirao plan da ostanu na istim gumama do kraja utrke. Ipak, to im je uspjelo, a Leclerc je u odnosu na svog timskog kolegu u posljednjem stintu stvorio prednost od 10 sekundi.

Bodove je osvojio i skoro nevidljivi George Russell, ali svejedno značajno uvjerljiviji od Lewisa Hamiltona koji je danas imao pregršt prigovora na ponašanje svog bolida. Sedmerostruki svjetski prvak je imao 18. startnu poziciju, a u cilju je završio na 9. mjestu, tri sekunde ispred Nice Hulkenberga koji je Haasu osvojio još jedan dragocijeni bod.

Rezultati

PVozačEkipa+
1.Max VERSTAPPENRED BULL RACING HONDA RBPT1:40:52.554
2.Lando NORRISMcLAREN MERCEDES+13.773
3.Sergio PEREZRED BULL RACING HONDA RBPT+19.160
4.Charles LECLERCFERRARI+23.623
5.Carlos SAINZFERRARI+33.983
6.George RUSSELLMERCEDES+38.724
7.Fernando ALONSOASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+43.414
8.Oscar PIASTRIMcLAREN MERCEDES+56.198
9.Lewis HAMILTONMERCEDES+57.986
10.Nico HULKENBERGHAAS FERRARI+1:00.476
11.Esteban OCONALPINE RENAULT+1:02.812
12.Alexander ALBONWILLIAMS MERCEDES+1:05.506
13.Pierre GASLYALPINE RENAULT+1:09.223
14.ZHOU GuanyuKICK SAUBER FERRARI+1:11.689
15.Lance STROLLASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+1:22.786
16.Kevin MAGNUSSENHAAS FERRARI+1:27.533
17.Logan SARGEANTWILLIAMS MERCEDES+1:35.110
/Daniel RICCIARDORB HONDA RBPTDNF
/Yuki TSUNODARB HONDA RBPTDNF
/Valtteri BOTTASKICK SAUBER FERRARIDNF

Odgovor

82 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Max zvijer.
    Lando odličan – vozač dana.
    Nando zmaj kako ga izvuče i odmah rokne DRS, realno/objektivno, poslije Maxa najjači vozač na gridu.
    Ferrari podbacio, jučer loši, danas loši.



    22
    20

    2
  2. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Ferrari žrtvuje kvalifikacije pa završi iza McLarena, da budu brži u utrci, isti taj Ferrari pod istim uvjetima na stazi sa istim gumama McLaren ne stavlja pod pritisak čak nimalo, polako postaju ekipa br. 3 u utrci, a u kvalifikacijama čak i 4.
    Zanimalo me kako funkcioniraju pod istim uvjetima na stazi kad je Ferrari u prva 3,4 bolida na stazi, no ovo danas je otvorilo oči, nadam se i ovim glavonjama u Ferrariju,da nije baš onako kako govore i najavljuju svoju brzinu.



    4
    4

    0
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      Izgleda da je Mclaren kao Ferrari prošle godine. Brz u kvalifikacijama i u “hladnijim” utrkama u kojima nije velika degradacija



      10
      10

      0
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      Ne mislim da je to svjesno “žrtvovanje”. Očito im je ovogodisnji bolid takav u odnosu na prosli. Sad nemaju problem sa degradacijom, al imaju neki problem sa zagrijavanjem guma. I ovo je rezultat. Pitanje je mogu li nadogradnje to riješiti.



      8
      8

      0
  3. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Za Alonsa su godine samo broj.
    Kako je izvukao ono , 99 posto bi ih u ogradi završilo, posljedni romantik f1, nešto kao Kruno Simon košarke.
    Bravo za Norrisa.
    Max u svom svijetu.



    31
    28

    3
    • avalon Prikaži

      to št aje fernando “izvuka” , a 99% vozača bi završilo u ogradi je jučer u Q izvuka i puno neiskusniji piastri , carlos nije . opet slušajući nicu koji je potez fernanda popratija komentarom kako su refleksi , brzina reakcije još na visokom nivou usprkos godina . no isto tako je doda de je tu bilo i malo sriće jer da je dodir sa šljunkom bija malo “dublji” vjerovatno bi proša ka i sainz u Q .
      drago mi je da se alonso “izvuka” jer je time kompenzira peh iz sprinta . btw , moga je završit trku i bolje plasiran da je umisto S otiša na M gume .



      6
      -1

      7
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        Smaras vise



        3
        1

        2
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        I nisi mi odgovorio na pitanje jos od Australije a uporno ponavljas to kao mantru, da je Carlos obavio pretjecanje u prvom, a Max odustao tek u trecem krugu… sa sigurnoscu znas da Max u Australiji nije vec u prvom krugu imao probleme, ili si to pausalno tako rekao kako bi dodatno naglasio Carlosovo pretjecanje?



        1
        -2

        3
        • Jordan Forever Prikaži

          Wikipedia:
          Polesitter Max Verstappen of Red Bull Racing led the opening lap before being overtaken by Carlos Sainz Jr. of Ferrari on lap two, after Verstappen reported brake issues. Verstappen soon retired from the race due to a brake failure, returning to the pit lane on the fourth lap.



          2
          2

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          https://www.motorsport.com/f1/news/verstappen-suffered-stuck-brake-from-start-of-f1-australian-gp/10591002/

          “My right rear brake basically stuck on from when the lights went off, so the temperatures just kept on increasing and until the point of course that it caught fire,” Verstappen said.

          E sad, samo je pitanje sto je vjerodostojnije, Maxov citat ili Wikipedia..



          1
          1

          0
        • avalon Prikaži

          a da ti prominiš nick iz Murgud u Stalker ili možda Nad*ani bar kad sam ja u pitanju ? ;) i ko si ti da sam obavezan ( jer to ovde naglašavaš ) odgovorit na tvoje pitanje ? da , sa sigurnošću znam da max u australiji nije vec u prvom krugu imao probleme … zadovoljan ? na žalost propala ti je “klopka”/adut valjda meni namjenjen jer ti je odgovorija Jordan Forever tekstom iz wikipedie ali taj teks ne mora bit relevantan . relevantnija je izjava maxa u linku koji si postavija i koji si citira no postoji i nastavak maxove izjave koji glasi “I had that moment AFTER the first lap but then already the temperature was increasing and increasing, so it just works like a handbrake. But of course, I didn’t know that stuff was happening. It just felt the problem was the car balance was off.” interesantno , carlos je preteka maxa jer je ovaj već tada ima problema sa kočnicom ali nije zna šta se događa pa je i sa tim problemom poveća prednost ispred norrisa sa 1,5 s u 2. na 1,8 s u 4. krugu tik prije nego se moga vidit dim iz maxovog bolida . usprkos tom preticanju nisam tvrdija da bi carlos pobjedija da max nije bija prisiljen odustat jer ipak je on najkonstantniji i najbolji vozač grida u najkonstantnijem i najboljem bolidu .
          možda si ti sudeći po bedžu navijač ferraria ali samo ako je leclerc u pitanju jer umisto da ti bude drago šta je baš vozač ferraria jedini van RB uspija pobjedit trku 2023. ti “mrgudiš” jer je to pošlo za rukom carlosu , a ne leclercu iako je i carlos vozač tima za koji navijaš !?!?
          virujem da ti nije smetalo kad je 2022. od prve 3 trke leclerc u 2 pobjeđiva maxa jer je ovaj odustaja , a ovogodišnja pobjeda carlosa u australiji ti smeta pa naglašavaš maxov problem jer valjda treba minorizirati pobjedu vozača tima za koji navijaš . bi li isti tako istica problem maxa da je umisto calosa pobjedija charles ?
          usprkos mom mantranju i navodnom favoriziranju carlosa ja sam ima muda napisat da sam mišljenja da carlos nikad neće osvojit titulu dok vi fanovi leclerca teško da bi to napisali/priznali za vašeg pulena . zapravo , možda bi to leclerc i moga ali tek kad ili ako maxu dopi*di F 1 i otiđe .



          3
          -1

          4
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži
      x1

      Na prvu mi je sve tako djelovalo. Alonso legenda Lance papak.

      Medjutim kada se malo dublje udje u sve to, suprotno je.
      Nista posebno se nije desilo. Nista sto jedan F1 vozac ne moze spasiti ili drugi “ukenjati”.
      Sa jedne strane sreca na pokrivenosti koji f1 ima na internetu a sa druge strane: prije 20 plus godina ovo nitko ziv ne bi komentirao danima nakon utrke.

      Alonso je radio svoj posao, on je dvostruki sampion (gume). Ako stvarno pogledate taj dogadjaj vidi se da nije bilo nista posebno za takav kalibar. Bukvalno reakcija u relativno jednostavnoj situacji. Trajala/su je nekih 1.6 sec.?

      Sto se tice Strolla. On je omrazen jer je bogat i to je to. I i dalje f1 ekipa ne może shvatiti da je novac potreban za ovaj sport. Od trece-cetvrte godine.

      Mislim da je najveci problem u koga se on zabio. Daniel je jedna frustrirana starudija sa svojim komentarima nakon utrke.
      Frustracije je na njega prebacio. Kao da on (DR) vozi sampionsku sezonu.
      Ruku na srce, znamo da mu Kina odgovara. Ali njegovi problemi su mnogo stariji od ove utrke. I tu je ispao supak, kakav ustvari i je. Pokazao se. Zna on da Lance prakticno nema podrsku.

      Mislim da se treba fokusirati na RB I Maxa jer sta oni trenutno rade ja razlog sto obozavam ovaj sport. Kakve su samo pitove odradili. Gledao sam usporene snimke ranije, onboard u pitu. Kakva sikronizacija… Ali sam isto primjetio da je, mislim bilo problema sa zadnjom ljevom kod Pereza, moglo je bolje.

      Svaka cast konzervi!
      Svaka cast gospodinu Dietrich Mateschitz.
      Svaka cast Dr. Helmut Marko



      2
      -3

      5
      • Pirelli Wet
        r2d2 Donator Prikaži

        frustrirana starudija sa svojim komentarima nakon utrke.

        Problem je da je Laki malo nervoran jer je deda Pantelija blizu da ga izbaci.
        I sada kada ga jednom krene neki ‘kreten’ ga pokupi i izbaci. Kao šlag na torti je i stav dotičnog i cijele momčadi Astona (ne zaboravi da je Alonso pokrenuo harmoniku), ma nismo mi ništa krivi nego svi imaju pik na nas.



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži
        x1

        meni stroll nije drag jerbo je (u vrh glave) prosječan f1 vozač kojem je bogati tata omogućio trkaću karijeru/uvjete kakvu nema niti jedan vozač. dvije godine – maksimalno tri u f1 su sasvim dovoljne za vozača njegovog kalibra.
        vandoorneu je alonso završio f1 karijeru, sad alo na isti način razbija strolla, ali ovom ne visi mač na glavom.
        a kad npr. gore spomenuti ricci loše vozi dobije prijevremeni raskid ugovora iz mclarena ili ko sad – kad mu prijeti zamjena lawsonom usred sezone. stroll nema takvih briga.
        i onda dođe utrka u kojoj ricci ima šanse za bodove, bude bolji od timskog kolege i naguzi ga stroll dok je bio na p9. za dobru mjeru ricci ošteti piastrijev bolid. a stroll se ni ne ispriča.



        6
        6

        0
        • Stefan Bellof
          pigmalion Prikaži

          Lance Stroll ima moć, a vi ostali se tukajte.
          Zlo. Čisto zlo. Do kada tako? Riga mi se……. od te ljigavosti.


          0
          -1

          1
  4. Carlos Sainz
    VVTi Prikaži

    iznenađujuće dobra utrka 👍



    6
    3

    3
  5. Haas
    MadM Prikaži

    Bravo Noris odlična vožnja. Bez obzira na SC i drugačiju strategiju Perez se ne probija kroz grid kako bi trebao sa novim gumama a i bez toga Noris je imao bolji pace od njega.



    6
    6

    0
  6. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Kmečanje Hamiltona je postalo toliko naporno. Ne znam kako ću toga lika gledati sljedeće godine u crvenom bolidu jer mi je jednostavno ogavan. Drago mi je što sam jedan od rijetkih, od ankete pa nadalje, predvidio apsolutno sve – da će ga Russel šamarati ove sezone, jer je brži vozač treću godinu za redom unatoč poretku od prošle sezone, a da će Luluovi fanovi pričati kako je on glavom već u Ferrariju i sl.bedastoće. Samo šamaraj Russel.



    13
    -4

    17
    • Bobo24 Prikaži

      kmećanje Hamiltona? pa jel ima ispravan bolid? brz? bolid leti na sve strane po stazi…a kada Max počne kmečati onda je to ok? pogledaj si koliko je cvilio u sprintu na početku….. a to da Russel šamara Hama vidjeli smo prošle sezone a i ove kada treba talent pokazati(npr na kiši) ili u napetim zadnjim krugovima kada se Russel razbio već dva puta….koliko ono pobjeda u F1 ima Russel?



      3
      -4

      7
      • Jordan Forever Prikaži

        Hehe, Russell 1 pobjeda, Lewis 0 od kad su u istom bolidu. Nije ti baš argument.



        5
        1

        4
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Max je u sprintu rekao da mu ne puni bateriju zato prvih par krugova nije napredovao. U Australiji se žalio na kočnice. U oba slučaja su bili problemi s bolidom. Što bi trebao šutjeti ili dati momčadi povratne informacije.
        Normalno je i da se vozač požali na bolid, ali ovo što radi Hamilton je presmješno. Nedavno je Vettel rekao, na pitanje novinara bili vozio za Merc dogodine, da bolid nije toliko loši kada su zadnju godinu drugi u prvenstvu, a princeza se žali kao da vozi Haas…

        Ako bolid toliko ne valja, zašto je Russell bolji?
        Hamilton jadan bio i ostao.



        8
        2

        6
      • Gilles Villeneuve
        BandoBoris Prikaži

        Jedne dobre kvale po kisi i odmah se od Hama radi nez kaj, a zaboravlja se Turska 2020 gdje je bio pola utrke iza Vettela u onom krampu od Ferrarija i tek kad se staza pocela susit je s ultradominantnim Mercedesom pobjedio. Ista stvar u Imoli 2021 kad se koprcao u pjesku i crvena zastava mu spasila utrku i onda se staza osusila i odjednom je “rainman” proradio. Ali dobro vjerojatno ove godine opet testira djelove.



        7
        3

        4
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          E da, vjerojatno testira svoje izume. Prošle godine se žalio da ga nisu poslušali u dizajnu bolida. Za ovu godinu jesu i pomakli sjedeću poziciju i tko zna što još. Bolid nikad gori u novom pravilniku. Ham inženjer.



          5
          2

          3
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Aha znači ako sam dobro shvatio Russell je brži kad je ispred Hama u poretku, a i kada nije. Odličan rezon i logika.
      Ubiti će vas zavist prema Hamu, sijede ćete dobiti 😂
      Btw Russell koji “šamara” startao 5. završio 6., Ham startao 18. završio 7. – znam da je imao sreće sa SC.
      No očito je to krajnji domet tog bolida inače bi se George borio za postolje.
      A tužna činjenica je da su bliže Haasu nego RB čini mi se na momente 😂



      3
      3

      0
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Ima tu navijacke neobjektivnosti sa obe strane. Samo Ham je zavrsio 9i, sa 19 sekundi zaostatka iza Russela, stime da je bio max 3 sekunde iza nakon zadnjeg SC i nije da je bio zapeo iza sporijih vozaca pa je doslo do dodatnih 16 sekundi zaostatka. Bio je stalno na dvije sekunde iza Piastrija i nije ga ni napao nikako.
        Bolid je los, najlosiji u ove 3 godine. U predhodne dvije su bili blizu njih dvojica, ali ove godine je Russel dosta bolji, u kvalama pri normalnim uvjetima 2-3 desetinke skoro u svakom runu na istim gumama, a to onda u utrci puno znaci kad si par mjesta ispred.
        I ovu utrku se ponovilo isto kao i svaki put odkada voze zajedno. Kad god eksperimentiraju sa setupom uvijek je Hamov smjer pogresan. To govori dvije stvari, Ham nema pojma namjestit bolid ako nije sve po spagi sto je porazno za nekoga sa toliko pobjeda, naslova i utrka te pokazuje da i nije toliko dobar kakve rezultate ima, ili laze da je setup los kako bi opravdao svoju sporost i sve vecu cinjenicu da bez bolida on ne cini nikakvu razliku.



        8
        6

        2
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ove sezone uopće nije upitno da je Russell bolji zasad. Ali bome prošle sezone je Ham bio i to uvjerljivo.
          A sad ovo sa setupom mi je totalno suludo da netko sa toliko utrka ne bi znao namjestiti bolid za trku, pa cijeli život se bavi time.
          Dogodine ćemo vidjeti, ako dođe u Ferrari i dobije Leclerca onda očito nije izgubio brzinu. A dobiti će u u ruke bolji bolid puno. Tako da se ne bi trebao žaliti



          3
          3

          0
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Suludo jest sa setupom racunajuci koliko ima utrka iza sebe, zato i kazem da je fascinantno da svaki put kad idu znatno promijenit setup, on u jednom smjeru a George u drugom, da je uvijek on taj koji ode u krivom smjeru.
          Zato i jest konstantacija da ili nezna namjestit bolid koji nije po defaultu savrsen ili lazima da je setup los prikriva da je ipak do njega.

          Pouzdat se u to da ce Ferrari nagodinu biti bolji bolid je jedno veliko ako, ali budemo vidili, ipak je nagodinu nasa godina.



          1
          0

          1
        • Bobo24 Prikaži

          a kvale za sprint i same kvale? kako se samo brzo zaboravlja…prošle godine je Russel bio puno lošiji od Ham-a ali i to se zaboravlja…koliko puta je u zadnjem krugu upropastio utrku za sebe ali i za tim?..al to je nebitno….pa svima je jasno da se ove sezone blodi “slaže” više za Russela kada Ham odlazi na kraju sezone..čista logika…


          0
          0

          0
  7. Alpine
    Laguna Prikaži

    Najdosadnija sezona od tridesetak koliko sam ih pratio.



    4
    -6

    10
  8. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    I Kinu smo upisali pod staze koje je uzeo Maxinator.. još mu Singapur fali u ovom trenutnom kalendaru,valjda…
    Stiže Hamiltonove brojke brzinom munje..pa tko bi i pomislio da je moguće ganjati Lewisove rekorde, a Max upravo to čini…



    7
    5

    2
  9. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    A zamislite sad Landa u drugom Red Bullu u ovakvom izdanju. Imali bi borbe za pobjedu u RB-u u stilu Hamiltona i Rosberga, ali sto je tu je..
    Steta sto nisu nikad uparili drugog top vozaca s Maxom u ovoj eri dominacije, iako je jasno da je pametnije za RB sto je ovako kako je, a i Lando ocito smatra da je pametnije da predvodi McLaren do vrha kao glavni vozac.
    Solidna utrka sve u svemu.



    7
    7

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa ovaj vikend je McLaren u svim fazama vikenda bio drugi najbrži bolid. Piastri je prošao ovako kako je zbog oštećenja na bolidu dok Noris nije ostvario bolji rezultat u sprintu zbog greške u prvom zavoju. No kroz kvale i i sve faze utrke kao i danas McLaren je bio za Ferrari nedostizan . Od SC 31 do 56 kruga je otišao na 10 sec što je cca 0.4sec po krugu. Možda je Ferrari fulao setup, moùda mu nepaše vrijeme no ovdje nisu bili konkurentni.



      3
      2

      1
      • Ferrari
        Fiorano99 Prikaži

        Danas Ferrari nije bio na razini istina (Leclerc kaze da su bili konkurentni na mediumu ali 0,5 sek sporiji cim su stavili hard gume, no najavljuje nadogradnje u Imoli kao veliku stvar, pa hajde vidjet cemo..), ali je ovo bila svakako odlicna voznja Landa kako god okrenuo.
        Ostavljao je sa Mclarenom Pereza u dominantnom RB20 iza sebe a u nekoliko krugova je parirao i Maxu po vremenima (jasno da Max nije gurao naprijed ali opet). Prosle sezone je Lando 5 puta zavrsavao P2 iza Maxa, dok je u tim utrkama u pravilu izgledao nedodirljivo za ostale. Stvarno velika sportska nepravda da taj decko nema niti jednu jedinu pobjedu, ali sta ces kad je F1 takav i on vozi u razdoblju bolida kao W11, W12/Rb16b, RB18-19-20.
        Mislim da nije slucajnost da samo Max, Leclerc i Lando imaju toliko dugacke ugovore sa svojim ekipama, jer svi strucni ljudi u vrhu tog sporta znaju sto ti momci mogu kad imaju dobar bolid ispod sebe.



        3
        2

        1
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Noris je brz i veoma drag (meni ) vozac ..ali reci da bi imali borbe za pobjedu da je u istom bolidu sa Maksom je smiješno.
      Otprilike bi bio odnos kao što je sada odnos Noris – Piastri.
      U subotu smo vidjeli njegovu veliku grešku ..trebao je pustiti Lewisa u toj prvoj krivini, još nije naucio da se u prvoj krivini trke gube ..a ne dobijaju.
      Kasnije bi ga lagano uzeo.



      4
      1

      3
      • Ferrari
        Fiorano99 Prikaži

        Imali bi borbe za pobjedu da. Max je u karijeri od odlicnih vozaca imao jedino Daniela Ricciarda pored sebe, a Lando je pokazao sto moze raditi Danielu nakon sto je prosao svoju rookie fazu, tako da bi i u Red Bullu Lando sigurno bio konkurentan Maxu.
        Max je i sam izdvojio 2021. da se uziva boriti protiv Hamiltona u podjednakom bolidu, a da su tih 7 titula Hamiltona mogli osvojiti i drugi s kojima bi se uzivao boriti poput Alonsa, Vettela, Leclerca i Landa. (“There are so many good drivers out there who I think also could have won seven titles,” he added. “I do enjoy battling Lewis but I would also enjoy battling Fernando [Alonso], Sebastian [Vettel], Charles, or Lando if they were in that car.”)
        S druge strane, Lando ima 24 godine a Oscar 23 godine. Obojica su jos izrazito mladi i obojica su top top talenti, tako da je to uparivanje pun pogodak za McLaren i moglo bi biti tu jos svega, pa ne znam sto zelis reci s tim. Oscar ce jos rasti i treba mu jos par sezona da dode na razine Landa Norrisa.



        1
        1

        0
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          I nisam rekao da bi Max izgubio jer je Max top level vozac, ali bi imali zanimljivije sezone i slicniji odnos kao Hamilton-Rosberg, sto sam i prvotno spomenuo. Lando u dominantnom bolidu sigurno ne bi imao samo 2 pobjede po sezoni kao potpuno prosjecni vozac sredine – Perez, ali bi imao po 5-6 kao Rosberg.



          1
          1

          0
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Reci Marku u RB da “nema pojma sa svojim poslom” ..da je u top ekipu zaposlio :
          – potpuno prosjecnog vozaca sredine tj. Pereza
          Vjerujem da bi ti dao dobar odgovor.


          0
          -2

          2
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Prije svega Horner drzi leđa Perezu u RB a ne Marko, a drugo, naravno da je Perez prosjecni vozac iz sredine poretka, to nitko u svijetu F1 ne porice (osim njega, ali je cak i on to shvatio sada). Perez je dobio poziciju u RB jer je jasni vozac broj 2 koji treba biti potpora Maxu.


          0
          0

          0
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Kad si insajder u RB ..daj molim te reci nam šta se zaista dogodilo između uposlenice i Hornera.


          0
          -1

          1
  10. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Gleda li još netko F1 na Hrvatskom Sport Klubu? Ja već nekoliko utrka gledam preko njih i fascinira me koliko je loša komentatorska postava. Nestručni i dosadni, kao da ih netko tjera da komentiraju. Potpuno unište gledanje utrke.

    Razmišljam o plaćanju F1TV, samo da gledam utrke s malo života…



    6
    3

    3
  11. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Dosadnjikava utrka, ali gledljiva. Meni je mjera za utrku ta hoću li pogledati reprizu iste. Ovu necu.
    Ocekivao sam bolji Ferrari…mislim da nisu pogodili pravi setup s malo vremena zbog sprint vikenda. Miami bi trebao biti zanimljiv za njih.
    Norris odlican nema sta.
    Alonso zacinio kraj utrke i odlican save. Gotovo je u istom trenutku zamahnuo volanom u kontra smjeru kada je i bolid poceo proklizavat. E to su mi neki momenti kad kazem… o da ovo mi smrtnici nemamo u sebi.
    Stroll na restartu utrke gleda u smjeru vrha zavoja,a ne u bolid/bolide ispred njega….
    Hamilton nikad nije ovoliko dugo bio izgubljen na pocetku sezone. Imao je kroz godine sporih startova u sezonu pa je u drugom dijelu sezone odlican…kao u godinama kada se borio s Rosbergom i Vettelom. Vidit cemo hoce li tako biti i ove godine.
    Rosberg me iznenadio jer je bio sasvim dobar komentator na ovoj utrci. Nije mi bio naporan kako je nekada znao.



    11
    9

    2
    • avalon Prikaži

      svi koji dovoljno dobro znaju engleski mogli su čut ono šta jedan odličan vozač u ulozi komentatora vidi za razliku od nas mnogih ovde . npr to sa strollom … nico je objasnija da vozač ne može puno “daleko” vidit šta se događa ispred njega . baš zbog toga je stroll i “naguzija” daniela . jednostavno nije moga vidit razlog ( koji je postoja.. 2 , 3 ili čak 4 bolida “na gomili” ) zbog kojeg je daniel naglo kočija .



      8
      4

      4
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Naravno. Ja ovdje iznosim svoje misljenje koje ne mora bit tocno ni krivo.
        Moj je neki dojam kad gledam taj incident da je Stroll bio daleko od Riccija do oznake za 150 u zoni kocenja. Tek nakon oznake 50 mu se poceo priblizavati blize i sa vecom razlikom u brzini i kao Russell s Alonsom u Australiji tek u zadnji trenutak reagirao na to da se jako priblizava bolidu. A to je nesto sto se ocekuje da ce se svi zgusnuti jako u skretanju za zavoj…malo je i Max doprinjeo tome. Nesto kao Button ako se ne varam 2010 isto u Kini kada je bas pretjerao sa usporavanjem cijelog grida nakon završetka SC.
        Nije neki strašni incident i nije da zbog toga naoadam Strolla jer ima drugih podrucja u kojem je problematican…ovo se desava. Dojam je taj da uvijek puno riskira na startovima utrka i ovakvim situacijala i jako cesto je vozac koji napreduje najvise pozicija u prvim krugovima utrka, ali cesto taj rizik i donosi vise nesreca sto je i neka cista matematika i vjerojatnost.



        3
        3

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Na izjavu Strolla da se zabio u Daniela zbog naglog kočenja vozača ispred, Piastri kaže da, ali vozači ispred se nisu zabili jedan u drugog



        6
        6

        0
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        Opet prema obicaju, streberski, branis neobranjivo. Nijedan od vozaca ne moze vidjeti isto tako, 2, 3 ili 4 bolida ispred, ali niti jedan od njih nije skoro prouzrokovao lancani sudar osim razmazenog Kanadanina. Na autoputu ne vidis vise od 4 auta ispred pa se ne slupas s onim ispred.



        4
        4

        0
        • avalon Prikaži

          Mrgud … ” Na autoputu ne vidis vise od 4 auta ispred pa se ne slupas s onim ispred.” bistar zaključak sa kojim si me konačno dotuka :( uopće nisam vidija sličnost trkaće staze i autoputa šta ti na sriću jesi pa ti je adut/komparacija neoboriva . da si umisto šta euforično pokušavaš dokazat krivicu “razmaženog” kanađanina pažljivije pogleda snimku na you tubu vidija bi da je neko od vozača (možda ćak alonso) blokira kotače jer je bija tik iza carlosa i skoro ga “pogodija” . da se to ne dogodi sasvim je prominija putanju i nagazija kočnicu šta se dobro vidi na snimci . no sve to treba “ne vidit” , zanemarit jer u suprotnom kako bi se pljuvalo po “razmaženom” kanađaninu ? interesantno da su u ovoj gužvi učestvovali tebi “omiljeni” carlos i stroll ;) paše ti izjava piastria (komentar Pitstopa ) , a posmijavaš se objašnjenju rosberga ? šta zna vozač koji je 20 X pobjeđiva
          nedodorljivog lewisa dok su bili kolege i koji ima titulu svjetskog prvaka . to šta je on izjavija u prenosu je irelevanton ali je relevanto i pozivaš se na izjavu maxa kad je u pitanju australija ?
          sjećaš li se autralije 2016. kad je na pravcu kod apsloutne vidljivosti fernando pretičući gutia zakačija njegov bolid ? sjećaš li se krša istina takd neiskusnog maxa sa grosjeanom u MC ? maxa i ricciarda u bakuu ? MS sa vergneom u singapuru 2012 . šta najviše podsjeća na ovo u kini ? vidiš dogodi se i najboljima tj alonsu , MS ali to je OK no kad se dogodi “razmaženom” … btw , na osnovu čega možeš tvrdit da je stroll razmažen ? na osnovu toga šta mu je tata bogat , a ni on nije “sirotinja” ? ili možda na osnovu nekakvih napisa , fotki di se vidi da on u MS razbija svoj “civilni bolid” ka šta se desilo lewisu ? na osnovu instagram “priča” po kojoj mazepin neprimjereno dira ženske grudi , a takve stvari sigurno radi i stroll samo se ne objavljuje ? imaš li neki link , snimku koja potvrđuje tvoju tezu o razmaženosti strolla ? ili ti to tako , paušalno bez valjanih dokaza da bi pocrta u rukavicama svoju netrpeljivost ( da ne upotrebim žesći izraz) prema strollu i carlosu ?
          i da se vratim na ovo “Na autoputu ne vidis vise od 4 auta ispred pa se ne slupas s onim ispred.” na autoputevima se itekako događaju lančani sudari ;)



          2
          -1

          3
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Znaci, tvojom logikom se Stroll slupao zato sto je nekoliko bolida ispred netko zakocio, a ne zato sto tik prije sudara uopce ne gleda ispred sebe nego desno (sto bi vidio, da si detaljno pogledao snimku). Da te pitam, zasto se Ricciardo nije slupao s onim ispred sebe?



          1
          0

          1
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          I zaboravih odgovoriti na nasladivanje s mojom analogijom… Da, na autoputu se dogadaju i sudari i lancani sudari, ali ne zato sto netko ubrzava ili ne daj Boze koci, nego u najvecoj mjeri zato sto jedan u lancu ne gleda sto se dogada ispred njega i/ili ne drzi dovoljan razmak..i to je jedini razlog zasto se Stroll zabio u Ricciarda, a dok nitko drugi nije ponovio nesto slicno.


          0
          -1

          1
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Pa evo, JPM je pod istim uvjetima razvalio Schumija u MC i nije mu pritom nitko smetao niti se dramatiziralo toliko oko toga, isto tako u godini prije nego je došao u F1 isto se desilo njemu, samo je tada ovaj iza njega baš prešao preko njega, ni JPM nije previše njurga oko toga.


          0
          -1

          1
  12. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Tko nije plakao sa ZHOU-om na kraju utrke nema duše.



    3
    0

    3
  13. Max Verstappen
    Kenzo Donator Prikaži

    Tko je taj: “Verstappen?” Pa jel nema nitko drugi?


    0
    -5

    5
  14. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Solidna utrka zahvaljujući SC-u.
    Max u kombinaciji s bolidom predominantan. Podsjetio me na Schumachera, bez obzira na nizanje pobjeda, vidi se da uživa u svakom kilometru. Čovjek se u zadnjem krugu iživljava s bolidom, na svakom izlasku iz zavoja bolid se trza koliko ga stišće. Show.

    Alonso odličan, čovjek se bori svaki cm. Ono spašavanje je bilo show. S druge strane momčadi Lance… ja mislim da će ga Rocket Powered Mohawk pošteno popljucati u novom videu.

    Mclaren i Ferrari bi mogli imati dobru borbu za P2 u kosntruktorskom.
    Saintz mi je djelovao malo lošije od Leclerca ovaj vikend, nadam se da je to samo ovaj vikend.



    14
    12

    2
  15. avalon Prikaži

    najsimpatičniji trenutak trke mi je bija kad je lando na sugestiju pita da više koči motorom uzvratija ” no , thank you” :):) najemotivniji tren izdvojeno misto “parkinga” za zhoua i njegova emotivna reakcija na podršku publike . zhou se borija, dava sve od sebe pa iako je završija na P 14 publika je to nagradila . tako i treba gledat , doživljavat trke , a ne “kukat” kako je dosadno . može i rosberg bit primjer kako treba gledat , doživit … u jednom trenutku su se borili magnussen i stroll i to žestoko , a nico je oduševljeno komentira kako je odličan dvoboj iako je borba bila za P 16 ….. srećom i zahvaljujući režiseru to smo mogli i mi vidit . često se događaju dvoboji u pozadini ali masu ljudi ovde na to ni ne obraćaju pažnju pa im je dijelom i zbog toga dosadno.



    19
    16

    3
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Slažem se a nešto slicno je rekao i Wapi.
      Izgleda da “nove” pratioce F1 zanima samo borba za pozicije 1 i 2 i zato su im dosadne trke.
      Dobar dvoboj je dobar dvoboj bez obzira za koju poziciju, cak više cijenim kada pokažu srcanost kad nisu bodovi u pitanju.



      6
      5

      1
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      To ti u Kini ide po partijskom naređenju.
      Nije da mi ne bi isto navijali da imamo nekog svoga. Bili bi još glasniji.
      Nego jednom (prije koju godinu) sam gledao kineski prijenos F1 Kineske komentatore koji su bili isključivo usmjereni na tog momka, mislim prva sezona sa Bottasom (ili ne)
      Koja su to bila podla smijanja i navijanja svaki puta kada jer netko ušao u box po gume. Ili nisu znali pravila ili im je naređeno,
      “Evo ga evo ga već je četrnaesti”
      A urlanje od sreće i veselja kada bi se netko razbio. “Još jedno mjesto, više” Ako se razbiju još 3-4 evo ga u bodovima.
      Naravno, ne razumijem Kineski, samo po njihovim reakcijama.
      A reakcije komentatora su bile grozne. Zlobno smijuljenje sam najviše zapamtio.
      Ok, možda se trebaju naviknuti, ali mislim da je bila partijska propaganda.
      Po tom principu su se i kupovalo dio karata.
      Obavezno mašite i urlajte svaki puta kada prođe naš vozač.
      Najgluplje od svega to im nisu morali niti naređivati. Naravno da bi navijali.
      Na žalost tako je sve u Kini. Ako se sruši most, nesreća. Policija razglasom zabranjuje fotografiranje nesreće. Fotkajte cvijeće. Svi se trudite da nam domovina bolje izgleda.
      Na žalost to je živa istina.
      A malome ZHOU svaka čast.
      Od početka mi se dopao po nečemu, ali sam dobio ban zbog toga komentara pa neću napisati. (mada nisam shvatio baš zašto, istina je )
      Mali nije u momčadi samo po tati ili partiji.
      Momak zna voziti.



      2
      1

      1
  16. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Ferrari nije pogodio setap ..ili mu ne odgovara staza i hladniji uslovi i na kraju su dobro prošli s obzirom na sve.
    Mislim da je Leclerc mogao napraviti bolju stvar ..da je pustio Pereza kad je vidio da ga pritišce i da je brži, što se u ostalom znalo i prije trke.
    Time bi prebacio lopticu na dvoboj Perez – Noris pa bi oni trošili gume i vrijeme a ne on i Perez. Ferrari i tako nije bio u borbi sa RB om.
    Norisova prednost od 35 do 39 kruga koliko je trajao “otpor” Leclerca narasla je sa 2,5 sec na 6 (u odnosu na Leclerca) .
    Leclerc bi moguce u tom slucaju mogao napasti Norisa.
    Bio bi uz njega sa moguce boljim gumama.
    Da je to napravio ništa ne bi izgubio ..i tako je četvrti.



    7
    6

    1
  17. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Jedna od najdosadnijih utrka za jednog vozača u posljednjih nekoliko desetljeća viđena je jutros u Kini.



    1
    -2

    3
  18. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Pohvalio bi jos Ocona. Radi solidan posao. Pretpostavio sam kad se govorilo o unutarmomcadskim dvobojima da bi Ocon mogao dobiti Gaslya u ovakvoj Alpini koja se muci. Ocon cesto napravi dobar rezultat u toj borbi iza top 10. Da je bolid brzi tada mislim da bilo napeto između njega i Gaslya.
    Mnogo puta mi nisu jasni Oconovi postupci, ali covjek daje sve od sebe uvijek i dobar je za ekipu u ovakvoj situaciji.



    3
    1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.