F1puls podcast #21

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 3 tjedana 1 min 28 komentara

Dragi naši,
iza nas su VN Japana, VN Kine i puno zanimljivih tema. S obzirom na to da vas danas u 20:30 sati čeka novi live podcast kod Tribine kao našeg domaćina – pozivamo vas da nam postavite svoja pitanja ili pošaljete kontroverzna mišljenja vrijedna komentiranja vezano za novu sezonu svjetskog prvenstva Formule 1, vezano za F1puls portal ili za bilo koju (ne)prigodnu temu.


Odgovor

28 komentara

  1. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Pozdrav za ekipu 👋

    1. Podrzavate li ideju o povecanju dodjele bodova na 12 vozaca?

    2. Da li su slabe predstave Lewisa razlog bolida/setupa ili pad forme pred kraj karijere?



    3
    2

    1
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    1. Što mislite, otprilike….. koliko će utrka Ricciardo još “trajati”?
    2. Kako se “riješiti” Lance Strolla iz F1?



    1
    -1

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Zaboravljate da zbog Strolla ta dva mjesta još uvijek postoje na gridu.



      1
      1

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Ma to me nije briga. Lawrence bi i bez Lance kupio Force Indiju.
        To nije opravdanje, da gledamo potencijalnog prvaka u boćanju za volanom Aston Martin F1.


        0
        -5

        5
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ja sam poprilično siguran da milijarderi ne uzlažu u bilo šta iz hira i kako im dođe nego na bazi nekih procjena gdje i koliko mogu zaraditi. Stari mu sigurno nebi to imao što ima da je tek tako kupovao nešto kao F1 momčad jer f1 momčadi nisu profitabilne. Uglavnom kad se podvuče crta na kraju sezone bude manjak para u blagajni. Stoga moj zaključak je da je Stroll kupio F1 momčad jer mu je sin vozač u Formuli 1.



          1
          0

          1
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @Alonso1983

        Ne bih složio da je Lawrence kupio F1 momčad ( i to marka Aston Martin )…… zbog sina. Baš si dobro objasnio, da je sa svojom nekom ludo bogatom ekipom složio procjenu, i da će biti još bogatiji. To, što mu je sin tu, to mu je OK. Njegovom Lance još bolje. Lawrence baš djeluje kao lovator koji će ipak doći do još luđe love. Pogotovo ako mu se zvijezde poklope sa Hondom, i Alonsom. 😎😎

        Dakle, mislim da je kupio momčad da se bolesno obogati i sve ostalo što ide uz to. Npr. da si osigura praunučiće, ako se Lance potrudi,….. ako mali Stroll bude bolji u akciji nego u F1.



        1
        -3

        4
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        @Alonso 1983….jer f1 momčadi nisu profitabilne – jesam li dobro shvatio ovaj dio recenice koji sam izvadio iz konteksta .
        Ne misliš valjda da momcad u F1 proizvode gubitke i da se takmice da bi mi imali ljepši vikend kad je trka i o cemu pisati na ovom portalu.
        Svi zarađuju, neko više a neko manje. To je i razlog protivljenju dolaska novih ekipa – da ne dijele kolac sa njima osim ako ce taj kolac biti puno veci zbog njihovog dolaska.



        1
        -1

        2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          F1 je ogranak automoto sporta koji je do n3davno najboljim ekipama izvalčio preko pola milijarde eura godišnje bar za one troškove koje se zna. Mnoge su propale ili bile na granici istog kao sada Williams ili RP kojeg je baš Stroll kupio jer su imali finacijskih problema. Bilo je tu ekipa kao Lotus koje nisu imali za plaće itd. Ti troškovi su se srezali baš da bi male ekipe mogle preživjeti i da budu konkurentnije. Imali ste ovdje primanja od F1 po ekipama na bazo rezultata i bonuse. Uglavnom ekipa potrosi vise nego sto dobije. Da točno to, F1 je barem bila prije (u vrijeme kada je Stroll kupio F1 ekipu) razbacivanje lovom za slavu i borba za prestiž. Ferrari Mercedes i RB su redovno trošili preko pola milijarde eura a nisu ni približno toliko dobili nazad. E sad je drugi par opanaka to što F1 moze biti dobra reklama za one koji imaju dobre rezultate. No čisto sumnjam da je Force India/Racing point zaradila nešto na osnovu svojih rezultata kroz marketing . Nisu ni prva ni zadnja ekipa koji su potrosili brdo love bez rezultata i otisli odnosno prodali momčad. Slično su postupili BMW i Toyota nakon milijardi uloga bez rezultata. Isti je razlog zašto je Honda odlučila zatvoriti svoj ogranak u F1 pa makar su te 2021 sa RB om došli do naslova. Da je F1 mjesto gdje curi lova na sve strane, nitko iz nje nikad nebi otisao ili propao.



          1
          1

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          https://telesport.telegram.hr/na-prvu/presjek-f1-financija-momcadi-u-prosjeku-vrijede-preko-500-milijuna-gotovo-sve-posluju-s-minusom/

          Tako je to bilo dok se trošilo kako se htjelo i moglo. Zato je i uveden budget cap da manje ekipe budu konkurentnije i financijski stabilne no uz to je danas nekima problem stabilno poslovanje. Prošle godine je prvak RB dobio udio od glavnog kolača u iznosu 147mil eura, svi ostali manje. Na to idu bonusi itd a momčadi potroše taj iznos na bolid i opremu a place nisu u tome i opet je upitno dali postoji profit. Pričamo o ekipama kao što je bio Racing Point kojima je F1 bila krpanje kraj s krajem.

          Tiptronic evo ti gore članak pa prosudi sam. Neki zarade, neki au na nuli a neki propadnu.



          2
          2

          0
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        F1 kako je sad “posložena” ..a govorimo o tome, a ne kakva je F1 bila nekad – je profitabilna za sve ekipe. Članak je pisan 2019 i nije relevantan za sadašnje stanje.
        Wolf nema sina u F1 i sigurno ne bi bacao novac u vjetar a slicno je i sa ostalim vlasnicima.



        1
        -1

        2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Tiptronic kad je Stroll kupio F1 momcad? Evo da ti skratim muke. Kupio ju je 2018 godine pa ova cijela prica oko isplativosti kupnje F1 tima se odnosi na to vrijeme jer Stroll nije vidovit da je mogao znati kako će biti danas. U to vrijeme je kupovina F1 ekipe je bila lutrija. I dokazao sam ti u gornjim komentarima poantu da ne rade sve ekipe sa profitom. Propadale su prije pa su preprodane, i opet će. Vrati se gore na početak prvih komentara pa poprati priču o kojoj pričamo. Pričamo o kupivini F1 ekipe od strane strola. Ko priča o kupovini ekipe danas?


          0
          0

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Recently released documents have revealed that the Force India Formula One team had burned up a combined net loss of $371.8 million (£283.5 million) by the time that it crashed into Chapter 11 bankruptcy in July.

          Ovo je dovelo do prodaje Force Indije i promjene imena u Racing Point pa na kraju u Aston Martin.


          0
          0

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Evo još jednog primjera da nemaju svi profit.

          66 million euros deficit for McLaren Racing in 2022
          F1. McLaren Racing has just released its 2022 financial report and it is still not very positive. The McLaren Racing group (F1, FE, and Indycar) saw an increase in revenue in 2022, but also an increase in losses, reaching a deficit of nearly £58 million, which is approximately €66 million.


          0
          0

          0
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Kada si govorio o tome da ekipe F1 nisu profitabilne ..nisi govorio u prošlom vremenu nego u sadašnjem.
          Napisao si : zato što f1 timovi nisu profitabilni.
          Navodiš pojedinacne primjere a tvrdiš da “generalno” F1 timovi nisu profitabilni.
          Force India/Racing Point je vodio muljator Vijay Mallya koji je imao probleme sa zakonom. I najbolju firmu možeš uništiti ako iz nje crpiš novac.
          Gubitak u The McLaren Racing group (F1, FE, and Indycar) koji si naveo …sam po sebi govori da se odnosi na grupaciju i ne vidi se ko je u toj grupaciji generirao gubitak.



          1
          0

          1
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Strol je kupio RP u sklopu aranžmana sa kupovinom dijela Aston Martina i RP je bio pogodan da se preimenuje u Aston Martin F1 i markentiški podigne vrijednost kupovine Aston Martina u toj investiciji mu se prikljucio i Wolf.
          To što mu je sin vozac F1 je možda bio osnovni poticaj a možda bi to ucinio i inace



          1
          0

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Tiptronic, ne nisam mislio generalno. No valjda si svjestan da je uvijek postojala neka ekipa kroz povijest ili više njih na rubu egzistencije. Danas je ta Williams. A obično netko kad ulaze i kupuje neku momčad ta momčad obično biva kao Williams koji je trebao lovu ili onda Force Indija , odnosno one koje su u finacijskim problemima. Ako to nije danas više tako , kako je onda opet Wiliams u problemu?

          The storied team with nine constructors’ championships under its belt has been struggling financially for some time. Williams posted a £17.9 million ($22.6 million) loss in 2022 and £11.9 million in 2021, according to financial statements. The results for 2023 are yet to be released


          0
          0

          0
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži
    x1
    x1

    Pitanje za milion dolara
    Tko je Lando noris sa portala?



    3
    3

    0
  4. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Vidim da ova cura prati WRC,a što kaže onda na NASCAR-izaciju jer NASCAR je sport gdje ne moraš ni pobjedit a dobiješ najviše bodova…
    Mislim, pitanje je.. zašto vječno neke promjene ?
    Zašto se ne može zadržati postojeće kad je postojeće već privuklo toliko gledatelja i simpatizera… zašto stalno neke promjene i gluposti.. Nek svi dobiju bodove onda.
    Govorim ovo općenito i za F1. Glupost



    1
    0

    1
  5. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Kristina poslije male pocetne nesigurnosti sve bolja. Odlicna je bila u ovom podcastu.



    7
    7

    0
  6. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ja imam pitanje za Kristinu..
    Da li je ovo sa PLUS portalom neki inside joke ili ti to nesvjesno


    0
    0

    0
  7. mp1998 Prikaži

    Poštovani! Vaš sam vjerni pratitelj. Pratim f1 od 90-tih godina! Poštujem sve vozače, neke cijenim malo više,a neke manje… Od kad znam za F1 za mene postoji samo tim, vozači su prolazni…. samo bih volio da mi kažete da li ću doživjeti da moj jedini Mclaren u skoro vrijeme uspjeti osvojiti prvenstvo i ZAŠTO I KAKO SU PUSTILI A. NEWEYA u Red Bull tako lako!!!!!!!!!!!!????????


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.