Horner: Ricciardo mora pokazati sjajnu formu da bismo ga razmotrili za 2025.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 tjedana 2 min 18 komentara

Daniel Ricciardo mora pokazati neke fantastične performanse da bi imao šansu vratiti se u Red Bull iduće sezone, tvrdi šef ekipe Christian Horner.

Ricciardo iza sebe ima 8 pobjeda u Formuli 1, a kad se vratio u AlphaTauri pričalo se da je sve spremno za njegov veliki povratak u Red Bull. Međutim, on ove sezone još nije osvojio nijedan bod, za razliku od timskog kolege Yukija Tsunode.

Horner je u Kini rekao da je Ricciardova sudbina u njegovim rukama.

“On nas svojim performansama treba natjerati da ga primijetimo, ali ne samo mi nego i drugi.”

Ricciardova frustrirajuća sezona nastavila se u Kini. Dva tjedna nakon odustajanja u prvom krugu na Velikoj nagradi Japana zbog sudara s Alexanderom Albonom, sad ga je u Šangaju s leđa udario Lance Stroll, i to tijekom perioda sigurnosnog automobila. Tad se nalazio na devetom mjestu, iako s jednim zaustavljanjem u boksu manje.

Red Bull također razmatra promociju Liama Lawsona u jednu od svojih ekipa nakon njegovog impresivnog debitantskog stinta prošle godine.

“Naravno, na svoju priliku čeka i iznimno talentirani Liam Lawson koji se trudi da i on dobije priliku. Ali, ništa nije određeno niti postoje vremenski rokovi.”

“Prioritet je na vozačima koji su trenutno u bolidima i vidjet ćemo kako će odrađivati svoj posao.”

Horner je natuknuo da ni Tsunoda nije bez šanse za vožnju u Red Bullu.

“Pozorno pratimo svoje vozače, pratimo njihov razvoj. Moram reći da je Yuki odlično započeo sezonu i vozi vrlo dobro. Dakle, mi kao sestrinska ekipa pozorno pratimo što ti vozači rade.”


Odgovor

18 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Neće ovaj dvojac na fotki ( Perez, Ricciardo ) vidjeti Red Bulla u 2025. Osim u Kauflandu, kada uzmu pokoju limenku Red Bulla, kao sjećanje na ono što su propustili ( Ricciardo ) ili što nisu mogli ubosti ( Perez ).

    Doduše, možda i zadrže Pereza – u načelu sve ovisi o tome što če biti sa Adrain Neweyem?

    Iskreno, čini mi se da će Liam Lawson uskoro zamijeniti Daniela – pa će i to biti faktor za Pereza kao opcija u 2025.



    11
    8

    3
  2. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Da, čini se da Ricci vozi svoju zadnju F1 sezonu.
    Osim ako ne uleti neki spas sa dna, tipa Haas, ali i to je pitanje.
    Kao i da li bi Ricci htio voziti za njih i biti neki novi Bottas…



    4
    3

    1
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moje mišljenje je da je Riciardo bio odličan vozač koji je mogao biti kao Sainz danas. Sa Vettelom i Maxom je izgledao kao netko tko bi mogao biti u skoroj budućnosti netko na koga se treba baciti oko. Želio sam da ga Ferrari angažira no sad mi je drago što nije. Već u Renaultu se vidio pad perfomansi. Lando ga je resetirao na tvorničke postavke a sad bi ga mogao razbiti i Tusonada koji nije neki top vozač. Nekom dobrom vozaču se može dogoditi loša sezona pa čak i dvije. Ricijeva ovakva forma traje predugo i mislim da je nagodinu bivši. Onaj stari Rici bi sigurno namučio Landa a Tusonadu dobio lagano. Ovo nije više ni ni sjena onog vozača iz RBa.



    11
    11

    0
    • Ferrari
      Fiorano99 Prikaži

      Prvo mu je Max pokazao da moze nesto sto on nikada nece moci, a onda ga je Lando doslovno unistio. Istina imao je 2 top top kalibra pored sebe za usporedbu, ali da je bio pametan, mogao je biti bolja verzija Pereza uz Maxa… ali ego je ego i nije htio biti vozac broj 2.



      2
      1

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Zanimljivo je meni kako se da se opravda netko gleda samo jedna godina ( i to ona koja baš i nije mjerodavna zbog hrpe odustajanja pa je teška procjena tko je koliko bio bolji) no zaborave se dvije godine prije toga. Rici u RB u je često bio bolji od Maxa a ne da je Max njemu nešto pokazao. Baš me zanima tko bi sa grida kraj 8 dnf u jednoj sezoni a pokazao išta Maxu. Max je rastao s godinama i imao utrka koje je Rici mogao sanjati . No bilo je i onih gdje je Rici pobijedio a Max izvodio cirkusarije ali i po čistoj brzini. Rici je u RB eri vozio odlično i od svih do sada najbolje parirao Maxu.



        2
        0

        2
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Pa ovo sto si napisao je ono o cemu pricam: “Max je rastao s godinama i imao utrka koje je Rici mogao sanjati”
          Max je bio tinejdzer koji je stavljen uz odlicnog i iskusnog vozaca, ali je u jednom trenutku samo prerastao Ricciarda i RB je nakon toga u potpunosti stao iza Maxa. I izvana na golo oko je bilo vidljivo u kojem smjeru sve to ide, a kamoli njima koji imaju sve moguce podatke i telemetrije.



          2
          2

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Rezime 3 sezone Max vs Rici je slican broj bodova, pobjeda itd. Zadnja sezona izgleda kao da je Max rasturio Ricija no u tome je itekako pridonjelo 8 odustajanja. Istina imao ih je i Max 4 no neka su i njegova krivica a u jednim je riješio i scojeg kolegu. Sve u svemu on je bio jako dobar kontra Maxa.



          1
          -1

          2
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Isto kao sto je npr. rezime Hamiltona i Buttona ili Leclerca i Sainza slican broj bodova, pa se opet vidi razlika kad se malo dublje pogleda i proanalizira. Razlike su minimalne ali su tu. Naravno da je parirao mladom Maxu, ali sve do jednog trenutka kada vise nije mogao, jer Max vise nije imao 18-19 godina, pa je malo i sazrio vozacki, ali i u glavi.

          2017. i 2018. je Ricciardu bila 7. i 8. godina u sportu. Za usporedbu, Maxova 7. i 8. godina su sezone 2021. i 2022.
          Istina, imao je Ricciardo nesrece te zadnje godine, ali je Max te sezone imao i 15-6 u kvalifikacijama nad njim. Cak i u 2017. kad je Ricciardo imao vise bodova, Max je imao 8 odustajanja (tj jedno vise od Ricciarda), pobjedu više i omjer u utrci 11-9 i 13-7 u kvalifikacijama.
          Kad su obojica zavrsili istu utrku 2017., omjer je 5-2 za Maxa (a zadnje zajednicke 2018. je bio 8-3 za Maxa).
          Zato kazem da bi bio odlican broj 2 uz Maxa da je to i prihvatio, ali je ispalo tako kako je ispalo.



          1
          1

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Fiorano99 sve stoji, no ako pričamo o vozaču top kalibra kao Max, meni su te priče ova ona sezona prva druga peta pomalo smješne. Hamilton je došao u F1 i odmah bio ravnopravan Alonsu. Leclerc je istina došao prvo u sauber pa u drugoj sezoni dobio Vettela u Ferrariju . Time ne želim umanjiti Maxove rezultate nego ukazati da je Riciardo bio te dvije godine jako dobar naspram njega. Max je već od prve utrke za RB pokazao da zna i može.


          0
          0

          0
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        nije mogao biti vozac br. 2, ego nema veze …kao rijetko ko ovisan o karakteristikama bolida.


        0
        0

        0
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ja sam mišljenja da ne da je Ricciardo u razmatranjima za Red Bull, nego teško da će zadržati i mjesto u Torro Rossu.



    11
    11

    0
  5. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    A imao je svoje prilike. Ali novac, prah za partijanje i ostalo su ga povukli negdje drugo. Sam je sebi kriv, a realnije je da izgubi sjedište u VCARB nego da ode u glavni tim.



    2
    1

    1
  6. Dan Cooper Prikaži

    Tsunoda u RB-u hahahaha. Kad ode Tsunoda onda će Lawson dobit svoju priliku a tada će RB biti u silaznoj putanji.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.