Helmut Marko: Razmišljamo o promjeni imena AlphaTauri [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 7 komentara

Red Bullov savjetnik za motosport Helmut Marko je otkrio da bi Red Bullova druga ekipa mogla ponovo mijenjati ime. Nakon što je 2005. godine kupio Jaguar i preimenovao ga u Red Bull – godinu kasnije Dietrich Mateschitz je kupio Minardi i dao mu ime Toro Rosso. Ekipa iz Faenze bila je, između ostalih, dom za prvake Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena.

To ime potrajalo je do 2021. godine kad su ga preimenovali u AlphaTauri kako bi promovirali svoj modni brend. Međutim, Marko kaže da se ponovo razgovara o istoj temi:

“Da, to je nešto o čemu razmišljamo. Logično je. Brend AlphaTauri se prodaje samo u par država u kojima se utrkujemo. Rekao bih u tri ili četiri države iz F1 kalendara.”

“Zadatak je jednostavan – moramo privući više novca i poboljšati rezultate.”

Helmut Marko

Već je ranije odbacio nagađanja da bi se mogli premjestiti iz Italije u Veliku Britaniju, a njemački Auto Motor und Sport je čak nagađao da bi mogli i prodati ekipu.

Marko ne vjeruje da će doći do prodaje, ali inzistira na poboljšanju performansi kako bi se Red Bullu isplatilo imati dvije ekipe u Formuli 1.

Prošle godine su završili kao pretposljednji u konstruktorskom poretku, zabilježivši samo 35 bodova nakon 22 utrke. S obzirom na formu koju su pokazali na prve dvije utrke ove sezone – takav bodovni skor bi im u ovoj situaciji bio senzacionalan.

Jeste li ikad naišli na trgovinu AlphaTauri?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako vam se anketa ne prikazuje ispravno, kliknite ovdje.


Odgovor

7 komentara

  1. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Red bul je malo dosao u corsokak sa juniorskom timom. Prije im je jako mnogo bio bitan za razvoj kadrova i vozaca za glavni tim jer im je jako tesko bilo mjeriti se sa konkurencijom. Vremenom su izrasli u imperiju i velikana F1 tako sa sada ne postoji vozac ili inzenjer koji ne bi prihvatio poziv RB. Juniorski tim im vise nije toliko ni potreban ali vidimo koliko Andreti pokusava da udje u F1. To je izuzetno izuzetno ekskluzivno drustvo, a Red Bul posjeduje 20% ekipa na gridu. Trenutno im nista ne znaci taj tim ali još više im se ne prodaje tako da su sada u statusu kvo. Bilo bi dobro sa se nesto promijeni jer tim iz Fanze ima istoriju, bazu navijača nerealne veličine za tako prosjecan tim, i organizacionu strukturu Red Bula. Meni su jedan od najdrazih timova na gridu i uvijek se veselim njihovom dobrom rezultatu iako sam navijač Ferarija.



    11
    11

    0
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ime tima je nebitno. Mogu ga nazvati R.B. junior tim ili Red Bull Mlađi referenti tim s predsjednikom Dimitrijem Pantićem na čelu. U načelu to će uvijek biti sekundarni tim za omladince ili za veterane koje je Red Bull glavni tim ispljunuo kao špicu od lubenice iliti “Nemamo te gdje staviti, ali kad si već tu…”



    6
    6

    0
  3. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Moram priznat da nisam ni čuo za AlphaTauri do 2020. S obzirom na cijene robe nije neko čudo da ljudi ne kupuju. A što sam pročitao ni kvaliteta nije na zavidnoj razini



    3
    3

    0
  4. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Ja sam za to da se vrati Minardi brend. Šta, za to su makar svi čuli i uvijek je bio “proving ground”.
    Ali za sport bi najbolje bila prodaja istog, i ko zna ulazak jedanaestog tima, 2025 nadalje bi bio napokon dašak 80ih, 90ih, ranih 2000ih, u modernoj Formuli 1!
    12 timova, odnosno 24 auta bi po meni bila previše na gridu, 22 idealno… vidjet ćemo… živio Minardi🤣🤣🤷✌️



    4
    4

    0
    • Flavio Briatore
      Unwoken European Prikaži

      Prodati i nije toliko loše. Ima dosta jakih ulagača kojima treba početni tim za ulaganje. Lakše je kupiti tim nego dobiti dozvolu za 11.ti tim.



      2
      2

      0
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        Nekako kako su se stvari krenule odvijati dogodit će se oboje, sumnjam da će Red Bull nastaviti finanicirati tim koji nije bar čvrst u midfieldu šta Aplha Tauri trenutno ni ne naslućuje da će postati, tako da slažem se da bi prodaja bila idealna. Isto se nadam ulasku Andrettija, Audi i Ford makar imenom su već tu, Honda Works tim teško al nije isključeno. Ovo su sad već naša naklapanja :) u svakom slučaju u koliko god neki govore da F1 ide u krivom ne održivom smjeru, ja se složio s tim ne bi.



        2
        2

        0
  5. Lotus
    zion11 Prikaži

    alopha tauri jaknica bomber, laganih 500 eurića… trgovinice su u austriji i nisu razvikane… skupo i za njih


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.